Przemek Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Witajcie. 28.11.2009r. zrobiliśmy sobie takie nieformalne kameralne spotkanko (ja, nOx, Turzol, Szeryf) przy strasznie zaniedbanej Megance, i Polo od Turzola. Oczywiście zamiarem było przygotowanie Megane i odnowienie jej lakieru, niestety, jak to bywa, zamiast robić, wszyscy gadali, a ja ich zaganiałem do roboty. W międzyczasie była wizyta w naleśnikarni (de facto właściciel posiada Jeepa Cheroke Limited w kolorze czarnym z 1993 r., więc za 2 tygodnie to auto pojawia się na tapecie, a jego partnerka ma Clio w granacie, więc też będzie zabawa). Jak to na spotkaniach bywa, rozmowy dotyczyły sprzętu, chemi. Było wesoło, miło, sympatycznie. Wrzucam kilka fotek strikte spotkaniowych (inne, odnośnie samochodów są w temacie pokarz swój blask).
nOx Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 To i ja coś od siebie dodam , Miło było się spotkac pogadac wymienić doświadczenia przy okazji zrobić jakies auto na przyszłość zapowiadaja się coraz ciekawsze auta Meganka została zrobiona następująco Polerowały 3 maszyny na przeróżnych gąbkach i pastach od APP , Sonusa , Menzerne Deoxa sporo tego Na tak obrobioną powierzchnie poszedł AIO Nielsena a znów na niego różne woski Miedzy innymi Colli 476 ; colli 915 , Dodo Juice Super Natural ... Dla potwierdzenia parę fotek Przepiękne Polo No i dwa okazy które czekaja na kolejne spotkania
julian Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 błagam, tylko nie kładźcie tak więcej butelek i narzędzi!!!
nOx Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Ale że jak ?? że gąbką na boku ?? Ano mówiłem im ale nie chcieli sie słuchać Ale butelek to co jest źle ??
Thomas Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 widzę komara na pedały i z gumowym siedzeniem ojciec takiego miał teraz mam trochę nowszego 72 rok
julian Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 nOx, ze góra maszyny na lakierze i ze butelka stoi na spoilerze! przecież wcześniej mogła stać na podłodze i złapać jakieś paprochy. ja nigdy nic oprócz mikrofibry nie kładę na auto!
nOx Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Uwierz mi że polerka nie miała na sobie grama piasku podobnie jak butelka
nOx Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Serio mam odruch przecierania
metys Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 bardzo fajne zaplecze no i impreza widać udana
Tomasz KRK Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Zaplecze piękne Uwierz mi że polerka nie miała na sobie grama piasku podobnie jak butelka Niezależnie od piasku, lepiej nie kłaść na na lakierze nic oprócz fibry. Spód butelki ma często ostre spojenie. Kładąc i podnosząc rysuje się lakier. To jakaś nowa firma Silesia Detailer's ? ...i właściwie co tam robi apostrof ?
Przemek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ten spoiler, to akurat do malowania jest, więc sie o niego nie martwimy, tak naprawde wogóle nas nie interesował. A komarek sobie stoi i czeka, nie wiadomo na co. WashClub, to niestety nie jest żadna firma, ale mimo wszystko chętnie byśmy Cię zobaczyli w sobotę 12.12.2009r., znów takie kameralne spotkanie. Metys, jak już wiele razy pisałem, i pisac będę, aż mi się znudzi i sam się zajmę tym tematem, to to zielone z pootwieranymi maskami stoi i czeka na CIEBIE. A swoją droga nOx, czemu nikt nie zrobił zdjęcia Spidera 12.12.2009r. Na pewno będzie Megane Part II, oraz prawdopodobnie Jeep Cherokee 90'
Łukasz Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Metys, jak już wiele razy pisałem, i pisac będę, aż mi się znudzi i sam się zajmę tym tematem, to to zielone z pootwieranymi maskami stoi i czeka na CIEBIE. A dla mnie coś tam się znajdzie ?
Tymon Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Hej Panowie Widzę że spotkanie 1 ligowe Jak należy się "wkupić" w takie spotkanie Jest jedno ale... 12.12 mam karczmę piwną i mnie nie ma
Przemek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 wkupienie sie jest bardzo proste. Nalezy się umówić, zadeklarować swoją obecność i wpadać. Oczywiście, posiłek (dzięki, że w Mikołowie mamy fajna naleśnikarnie...) na własny koszt, ale jedziemy wszyscy. Łukasz, dla Ciebie zawsze Myślę, że czarny MB nie będzie dla Ciebie zbyt dużym wyzwaniem. Generalnie jest tak, że ja na czas naszego pobytu, mogę wyjechać starociami i wtedy sa stanowiska na 3 samochody do roboty. Jak już pisałem, podczas tego zlotu w ruch szły 3 maszyny (Rupes, Festool125 i moja DA), ogrzewanie jest, temperatura elektronicznie utrzymywana na poziomie 20 stopni. Jedzenie jak pisałem wyżej, że jedziemy sobie do miasteczka obok na super naleśniki, gość też ma super sałatki, gdyby ktoś wolał coś innego (http://www.podbelkami.pl tam można menu zobaczyć). Niestety, ilość miejsc na spotkaniu ograniczona.
Tymon Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 W takim razie, w innym terminie jak tylko będę dostępny to chętnie podskoczę
Tomasz KRK Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Dzięki Przemku za zaproszenie. Okrutnie jestem ostatnio zapracowany, więc nic nie obiecuję. Bezwzględnie, kiedyś będę musiał zwiedzić Twój garaż.
Przemek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Tomaszu, licze na to, że mnie kiedys odwiedzisz. A co do pracy, no to jedynie co moge życzyć, by ilość pracy równała się ilości płatności w terminie, gdyż w dzisiejszych czasach kryzysu z tym jest różnie. [ Dodano: 1 Grudzień 2009, 14:52 ] Właśnie sie dowiedziałem, że kolega z Megane zachorował. Objaw choroby: wyczyścił wnętrze auta... I ciągle patrzy w deszczu na kropelkowanie.
Gość Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ciekawy pomysł ze spotkaniami Bardzo chętnie, w miarę możliwości wezmę udział w kolejnych wymianach doświadczeń
Przemek Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Weż Sebastiana i zapraszam również. Oczywiście, trochę sprzętu, ale to jest do dogadania się.
turzol Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Ja również dołączam się do podziękowań za udane i spotkanie w zacnym gronie, możliwość przetestowania kilku preparatów i wypróbowanie maszyn DA. Bardzo spodobał mi się Festool RO125 - imho bardzo dobra maszyna, cicha, mocna i bardzo poręczna. Bardzo udana jest kombinacja padów Sholla i past Menzerny. Powoli przekonuje się do zakupu tej maszynki, chociażby ze względu na możliwości DA - łatwe nakładanie cleanerów, odżywek itp. Dzięki też za świetne fotki, moja Polówka jeszcze nie wyglądała tak dobrze na żadnym zdjęciu BTW nOx Bardzo dobra ta odżywka do skóry Sealant na masce też póki co sprawdza się znakomicie
kojak Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 A czy jakieś następne spotkanie jest planowane ?
Przemek Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Kojak, jak będzie, to poinformujemy
miHoo79 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 nOx, ze góra maszyny na lakierze i ze butelka stoi na spoilerze! przecież wcześniej mogła stać na podłodze i złapać jakieś paprochy. ja nigdy nic oprócz mikrofibry nie kładę na auto! taaa albo ktos przeszedl i pociagnal noga kabel .... oprocz porysowanej maski jeszcze maszynka w czesciach
Rekomendowane odpowiedzi