Jump to content

Butelki, Buteleczki i wszystko co z tym zwiazane...

Domel

Recommended Posts

• Moderator

Hello.

Używam rożnych buteleczek PET na kosmetyki ale każdej brakuje tej funkcjonalności.

Problem zauważyłem właśnie kiedy kończyło mi sie QD i spryskiwacz nie pochłaniał resztek zawartości.

http://design.fr/product-design/last-dr ... -a-bottle/

lyusx-AnjqPdURIuGWLQ0jl72eJkfbmt4t8yenImKBVaiQDB_Rd1H6kmuBWtceBJ

www.tuvie.com/last-drop-pumping-up-till ... -a-bottle/

last-drop6.jpg

last-drop5.jpg

last-drop3.jpg

Moze których z producentow buteleczek do AD wykorzysta ten pomysl :)

pzdr.

fajne buteleczki, fajny dizajn i nic się nie marnuje, ale koszt buteleczki o ile wejdzie do ludu, będzie wpływał na cenę produktu końcowego.

w łazience i na półce by się ładnie prezentowało.

Pomysł ciekawy ale co ze środkami i gęstszej konsystencji w butelkach takich jak np PB BH ?

Tydzień temu miałem przygodę bo kończyła mi się zawartość butelki i jedyną opcją żeby wydobyć to co zostało na ściankach (chyba na 2-3 auta!!) było rozkrojenie butelki. Upaprałem się przy tym niesamowicie. Przydałby się jakiś fajny patent jak np. w niektórych dezodorantach, że denko podchodzi do góry, ostatecznie nie pozostawiając nic w środku.

szymon_k, ja jak nie mogłem wydobyć resztek to trzymałem butelkę w ciepłej (nie gorącej) wodzie - o takiej jak do ciepłej kąpieli. Nie zauważylem negatywnego wpływu na zawartość (chociaż takiego nie wykluczam), a wszystko zdecydowanie łatwiej spływało po delikatnym podgrzaniu.

A jak wydzierałem resztki AG radiant wax polish z puszki to zamontowałem ją "do góry nogami" w imadle i przyłożyłem pracującą szlifierkę oscylacyjną - drgania wytrąciły ponad 100ml ;]

nikt nie umie napisać już spust ?

A jeszcze łatwiej i również po "polskiemu"

To:

Atomizer

dozownik :P

Butelka może i ciekawa ale podobnie sprawa wygląda w przypadku qd, odświeżaczy powietrza od CG czy PB itd. W przypadku których po zużyciu również pozostaje nam butelka z atomizerem. W temacie raczej chodzi o to, żeby reszta preparatu nie zostawała na ściankach, jak to z reguły bywa, co według mnie jest bardzo fajnym pomysłem ale pewnie nie do przeskoczenia, na sklepowe półki :P.

• 9 months later...

W niektorych buteleczkach rurka zasysajaca ciecz jest jakby "az dluga" i zagina sie przy dnie dochodzac do miejsca gdzie dno laczy sie ze scianka, wystarczy ze taka butelczyna bedzie postawiona na lekkim skosie i mozna wszystko wyciagnac.

• 7 months later...