marasec Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Mam pytanie odnośnie relingów dachowych vw/audi. Czy kombinował ktoś może sam albo zlecił usługę wykonania chromowania takich relingów. Zastanawiam się jakby samemu rzucił podkład>srebrny>klar, czy by to jakoś lepiej wyglądało niż zwykłe czarne i czy by z czasem nie odchodziło od plastiku. Czy lepiej oddać do chromowania? Czy koszt chromowania dwóch takich relingów wyniesie tyle, co kupno oryginalnych używanych chromowanych ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kola Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Tak się składa że relingi są aluminiowe. Jeśli masz wystarczająco dużo czasu i zapału możesz sam zedrzeć warstwę tego lakieru i wypolerować na błysk aluminium. Średnio schodzi 5 -7 popołudni na zrobienie jednej sztuki. Ale efekt powalający... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blau Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 tylko co jakiś czas trzeba ponownie polerować Link to comment Share on other sites More sharing options...
marasec Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 Tylko chodzi mi o to, że ja mam czarne a tym zdjęciem pokazuje jakie chciałbym mieć. Tylko czarne są chyba plastikowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KR54321 Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 marasec, to zależy czy jesteś amatorem lustra, czy wyglądu zbliżonego do oryginału. Pokrywając powierzchnię chromem itp., tak samo jak polerując (tańsza opcja) uzyskasz lustrzany połysk. Oryginalny reling go nie ma, jest półmatowy/satynowy. To przypuszczalnie anodowane aluminium. Poszukaj po prostu używanych srebrnych i po kłopocie (chyba że chcesz zrobić ze swoich lusterka). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosemeyer Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Tylko chodzi mi o to, że ja mam czarne a tym zdjęciem pokazuje jakie chciałbym mieć.Tylko czarne są chyba plastikowe. Zamiast kombinować kup po prostu takie jakie chcesz na allegro i je wymień Link to comment Share on other sites More sharing options...
marasec Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 Poszukaj po prostu używanych srebrnych i po kłopocie. Właśnie raczej wszystkie, czy to używki czy oryginały są chromowane. Ok. dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KR54321 Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 marasec, wklej jakieś większe zdjęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camel- Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Kolega ostatnio do B5FL kupił parę relingów chromowany za... 200zł. No to z czym do ludzi. Malowanie, polerowanie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts