Jump to content

Grube ręczniki typu Ultra Plush

CMQ

Recommended Posts

How De luxe - mam i jestem zadowolony. Bardzo dobrze mi się nim polerowało. Patrząc po zdjęciach mam wrażenie ,że Dodo Juice Fantastic Fur to ten sam ręcznik.

Może warto spróbować http://www.smartwax.pl/sklep/product.php?id_product=65 tegoi produktu. Ja za jakiś czas będę brał od nich parę rzeczy to zdam relację.

W ogóle do jakich celów chcesz taki ręcznik? Meg's ultra plush nie jest z mikrofibry tylko z froty.

Koledze chyba chodzi o chemical guys sam jestem zainteresowany recznikami z ich oferty. A co do Dodo mam Juice Fantastic Fur na stanie. Ale niestety jeszcze nie używany. Ale wrzuce fotki real to mozna porównać z How

b427ea3a69a2293am.jpg8cab2c55d797bdb1m.jpg

7e9757517bcce237m.jpg

Z grubych MF używam Eurow Shagpile i mogę śmiało polecić. Używam ich do polerowania po woskowaniu. Prane były już 3 razy i dalej zachowują niesamowitą miękkość.

http://www.cleanyourcar.co.uk/microfibre-cloths/eurow-shag-pile-double-density-towels/prod_436.html

Wydaje mi się, że to też klon Dodo Fantastic Four, bo wyglądają identycznie, chociaż nie macałem tych z Dodo :)

• Partner forum

Grube ręczniki najlepiej nadają się do stosowania z takimi środkami jak quik detailery itp. Czasami przy polerowaniu twardego wosku te ręczniki okazują się za delikatne i ciężko jest wypolerować wosk.

Nie chciałbym być znowu posądzony o reklamę ale ale chciałbym wam opisać różnice między How mr De Luxe a Smartwax by CG microfibre Max ponieważ obydwu używałem.

- Smartwax MAX jes na pewno dużo grubszy niż HoW, jest to najgrubszy ręcznik jaki do tej pory używałem i miałem w rękach grubość to ok 2cm.

- struktura obydwu ręczników jest całkiem inna :

- MAX jest to typowa mikrofibra i długich włosiach typu spirala , jest to taki sam materiał jak przy rękawicy SMARTWAX tylko włosie jest jeszcze dłuższe, jest bardzo chłonny

- Mr De Luxe ma strukturę ciężko mi określić jaką ale tak jak widać na zdjęciach jest w strukturze takiej jakby "waty"

Oba używane z detailerami i kazdy spisał się pozytywnie , moim zdaniem dla MAX-a można znaleźć więcej zastosowań ze względu na standardowe włókna mikrofibry.

Mam nadzieje że nikt tego nie potraktuje jako reklamy i każdy wybierze taki jaki mu odpowiada.

Jak ktoś chce jakieś jeszcze bliższe informacje to piszcie.

[ Dodano: 26 Listopad 2009, 09:15 ]

aha jeszcze jedno :

ręczniki typu mr de luxe czyli tak jak nazwałem "wata" moim bardzo dobrze się spisują przy pracy na sucho czyli np zbierania kurzu z kokpitu itp, one lepiej przyciągają kurz.

pozdr.

• Administrator
Hello,

Potrzeba mi więcej ręczników, chodzi mi o takie gruuube typu Meg's Ultra Plush, możecie mi coś polecić? Widzę że imponującą ofertę ma CG.

Jest wiele dobrych ręczników na rynku. :good:

Musisz sam spróbować by wybrać ulubiony – prawie każdy z nas ma inne zamiłowania: kolor, długość włosia, grubość i wielkość ręcznika itd.

Gruby ręcznik jest dobry do Quick Detailera, jak również przy wycieraniu auta "do sucha"

– przeważnie mam w jednej ręce ręcznik waflowy i wpierw nim wycieram do „prawie suchego”, a dokańczam "grubym ręcznikiem z włosiem".

Nacisk ręcznika zerowy - można by to już prawie nazwać „ręczną polerką” .

Tak robię element po elemencie auta. ;)

przeważnie mam w jednej ręce ręcznik waflowy i wpierw nim wycieram do „prawie suchego”, a dokańczam "grubym ręcznikiem z włosiem"

:) to dokładnie odwrotnie niż ja :) - najpierw grubym "włochatym" z grubej wody - dodatkowo myśle sobie, że włochata mikrofibra eliminuje ryzyku zadrapania lakieru jakimś przywianym ziarenkiem piasku czy kurzu, bo je po prostu "łyknie" - a dopiero potem waflowym do sucha :)

• Partner forum

przemas22

A moge prosić o marke tego ręczniczka

Jest to ręcznik mikrofiber MAX ze SMARTWAX ewntualnie CHEMICAL GUYS to jest ten sam ręcznik. To ten ręcznik który opisałem kilka postów wyżej.

Ręcznik jest :good:

• Administrator
A moge prosić o marke tego ręczniczka

Obrazek

Upsss - na hali jest tyle różnych ręczników, że już nie pamiętam który to był :?

Może "chodząca pamięć" Metys będzie pamiętał.

:) to dokładnie odwrotnie niż ja :) - najpierw grubym "włochatym" z grubej wody - dodatkowo myśle sobie, że włochata mikrofibra eliminuje ryzyku zadrapania lakieru jakimś przywianym ziarenkiem piasku czy kurzu, bo je po prostu "łyknie" - a dopiero potem waflowym do sucha :)
Myjesz :ad: auto na żwirowni ? :lol:

Może i masz rację, jeżeli są takie obawy i prawdopodobieństwo (jeszcze nigdy nie doznałem takich "odwiedzin piaskowych" - a może po prostu nie zauważyłem :shock: ).

Natomiast spróbuj porównać "wycieranie do sucha" waflowym i włochatym (pół maski lub dachu tak, a pół tak).

Powinieneś zauważyć różnicę (zwłaszcza jeżeli jest ciepło), iż wosk po ostatecznym wytarciu "włochatym" ręcznikiem jest bardziej gładki i ma lepszy połysk ;)

Oczywiście, jeżeli po wysuszeniu używasz Quick Detailer, to i tak jest to obojętne.