Partner forum CAR CRAZY Posted September 17, 2012 Partner forum Report Share Posted September 17, 2012 Tak jak obiecałem, fotki obu konkurentów. Sami oceńcie czy to inne produkty: Naprawy itp: w przypadku bardzo drobnej naprawy to maszyna jest naprawiana a w przypadku czegoś poważniejszego to maszynę wymieniają na nową. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 CAR CRAZY, Dziękujemy za pokazanie maszyn od środka, hmm chyba już wszystko jasne ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GracjanS4 Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Według mojego mało doświadczonego oka jest to to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabat Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Krauss ma jakby wyraźniejszy nadruk Dziękujemy za porównanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuflik Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Proponuje by ktoś jeszcze wrzucił zdjęcia shine-mate kupowanego w swoim czasie za jakieś 200/250zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniels Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Lare nie no kolorem kabelka się różni to nie jest ta sama maszyna Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruby_RS Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Aż spojrzałem na stronę zobaczyć ile "To" kosztuje, bo tzw "wrażenie jakości" IMO baaardzo mizerne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Partner forum CAR CRAZY Posted September 17, 2012 Author Partner forum Report Share Posted September 17, 2012 Zapomniałem napisać że Lare ma przebieg kilka godzin, dlatego obudowa i łopatki są lekko przybrudzone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuflik Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 gruby_RS, ja cały czas krzyczałem, że te maszyny kosztowały na początku 250zł jako shine mate (do kupienia za 60$- uwaga, to są zupełnie inne maszyny!1;) ) i tyle sa warte. Obecnej ceny za ta machinę nie dał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANB Karol Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Nie ma co ukrywać oba to chińczyki Krauss ma coś żółtego jeszcze a Lare za to zielony kabelek Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwyjac Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 to żółte to kondensator przeciwzakłóceniowy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruby_RS Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 250zł Tyle niech będzie... ale skoro dokładamy bak paliwa i jest np. Makita, którą można walić o ścianę jak coś nie idzie i śmiga dalej , to....zadecyduje rynek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tukolarz Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Na ostatnim zdjęciu widać też inny kolor wałka, na którym siedzi wentylator . To porównanie to jak "Tele-morele"- dwa zdjęcia, znajdź 5 różnic. Dobra inicjatywa Car Crazy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
LARE Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 zaraz zaraz, a więc inna budowa układu stabilizacji... i już widzę, że nie tylko ale powiem wam tyle, kłócił się nie będę, bo wy i tak wiecie lepiej pożyjemy zobaczymy, niech pochodzą wam kraussy, niech je ponaprawiają a przedewszystkim powymieniają na nowe, nawet hilti takich warunków nie daje - więc okazja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted September 17, 2012 Administrator Report Share Posted September 17, 2012 Abstrahując od kwestii Lare vs Krauss, a zajmując się sprawą Lare vs Makita i inne ustrojstwa, powiem dwie rzeczy a)uważam że Lare i pochodne są bardziej warte swojej obecnej ceny (ale to już jest granica, przy obecnej tendencji zwyżkowej) niż Makita swojej. Nie wspominam nawet tego co było jakiś czas temu kiedy ceny były znacząco niższe. b)mając możliwość równoległej pracy Flexem i Lare, po przymierzeniu się do jednej i drugiej, zostałem przy Lare. No, to tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
LARE Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Evo, mając możliwość równoległej pracy Flexem i Lare, po przymierzeniu się do jednej i drugiej, zostałem przy Lare. a jednak... i nie jest to jedyna tego typu opinia widzisz kuflik, nie porównuj zbyt szybko tzw. ceny z bagażnika do legalnego produktu na rynku. Tym bardziej, że doskonale wiesz, że maszyny dają radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlik Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 b)mając możliwość równoległej pracy Flexem i Lare, po przymierzeniu się do jednej i drugiej, zostałem przy Lare. pytanie czy zadecydowały pieniądze i rozsądek? czy co? bo ja mam z goła całkowicie odmienne zdanie chociaż Lare dobrze się trzyma...nie mówię, że lepiej bo IMO nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted September 17, 2012 Administrator Report Share Posted September 17, 2012 Ja nie mówię o kupnie, więc pieniądze nie miały tu nic do rzeczy Miałem swoją maszyne ze sobą, pod ręką był też Flex którym mogłem pracować ale mi nie podszedł Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas10313 Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Różnica w cenie między lare a kraus niewielka, a myśle ze w tym pierwszym przypadku serwis konkretniejszy i ogarnie usterke ( ewentualną) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlik Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Evo, ja dziś przez przypadek polerowałem lampy Lare'tką i jakoś tak dziwnie...ale dyskusję kończę, bo wg mnie, przed zakupem maszyny, interesujące modele trzeba wziąć do ręki, chwilkę się pobawić i kupić to co pasuje a nie kupować na podstawie czyjejś opinii Link to comment Share on other sites More sharing options...
LARE Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Pavlik, do polerowania lamp polecam EPL-21, ta " Laretka" do tego nadaje sie idealnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas10313 Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Evo, ja dziś przez przypadek polerowałem lampy Lare'tką i jakoś tak dziwnie...ale dyskusję kończę, bo wg mnie, przed zakupem maszyny, interesujące modele trzeba wziąć do ręki, chwilkę się pobawić i kupić to co pasuje a nie kupować na podstawie czyjejś opinii tym bardziej że nie jest to jakas mała sumka Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniels Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 a myśle ze w tym pierwszym przypadku serwis konkretniejszy i ogarnie usterke ( ewentualną) jesteś jasnowidzem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruby_RS Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 uważam że Lare i pochodne są bardziej warte swojej obecnej ceny niż Makita swojej. Piotrek, szanuję Twoje doświadczenie i "motogodziny" na różnych maszynach, ale przytkało mnie... Co masz na myśli? Porównanie jakości wykonania tych polerek, to tak jak Łada Samara vs MB 124D... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LARE Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 daniels, a miałeś Ty czy twój klient najmniejszy problem z serwisem albo chociaż słyszałeś o jakimś problemie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts