Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 17 Września 2012 Partner forum Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Tak jak obiecałem, fotki obu konkurentów. Sami oceńcie czy to inne produkty: Naprawy itp: w przypadku bardzo drobnej naprawy to maszyna jest naprawiana a w przypadku czegoś poważniejszego to maszynę wymieniają na nową.
SzaKal Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 CAR CRAZY, Dziękujemy za pokazanie maszyn od środka, hmm chyba już wszystko jasne ...
GracjanS4 Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Według mojego mało doświadczonego oka jest to to samo
Sabat Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Krauss ma jakby wyraźniejszy nadruk Dziękujemy za porównanie.
kuflik Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Proponuje by ktoś jeszcze wrzucił zdjęcia shine-mate kupowanego w swoim czasie za jakieś 200/250zł
daniels Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Lare nie no kolorem kabelka się różni to nie jest ta sama maszyna
gruby_RS Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Aż spojrzałem na stronę zobaczyć ile "To" kosztuje, bo tzw "wrażenie jakości" IMO baaardzo mizerne...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 17 Września 2012 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Zapomniałem napisać że Lare ma przebieg kilka godzin, dlatego obudowa i łopatki są lekko przybrudzone.
kuflik Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 gruby_RS, ja cały czas krzyczałem, że te maszyny kosztowały na początku 250zł jako shine mate (do kupienia za 60$- uwaga, to są zupełnie inne maszyny!1;) ) i tyle sa warte. Obecnej ceny za ta machinę nie dał...
ANB Karol Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Nie ma co ukrywać oba to chińczyki Krauss ma coś żółtego jeszcze a Lare za to zielony kabelek
siwyjac Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 to żółte to kondensator przeciwzakłóceniowy...
gruby_RS Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 250zł Tyle niech będzie... ale skoro dokładamy bak paliwa i jest np. Makita, którą można walić o ścianę jak coś nie idzie i śmiga dalej , to....zadecyduje rynek
tukolarz Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Na ostatnim zdjęciu widać też inny kolor wałka, na którym siedzi wentylator . To porównanie to jak "Tele-morele"- dwa zdjęcia, znajdź 5 różnic. Dobra inicjatywa Car Crazy .
LARE Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 zaraz zaraz, a więc inna budowa układu stabilizacji... i już widzę, że nie tylko ale powiem wam tyle, kłócił się nie będę, bo wy i tak wiecie lepiej pożyjemy zobaczymy, niech pochodzą wam kraussy, niech je ponaprawiają a przedewszystkim powymieniają na nowe, nawet hilti takich warunków nie daje - więc okazja
Administrator Evo Opublikowano 17 Września 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Abstrahując od kwestii Lare vs Krauss, a zajmując się sprawą Lare vs Makita i inne ustrojstwa, powiem dwie rzeczy a)uważam że Lare i pochodne są bardziej warte swojej obecnej ceny (ale to już jest granica, przy obecnej tendencji zwyżkowej) niż Makita swojej. Nie wspominam nawet tego co było jakiś czas temu kiedy ceny były znacząco niższe. b)mając możliwość równoległej pracy Flexem i Lare, po przymierzeniu się do jednej i drugiej, zostałem przy Lare. No, to tyle
LARE Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Evo, mając możliwość równoległej pracy Flexem i Lare, po przymierzeniu się do jednej i drugiej, zostałem przy Lare. a jednak... i nie jest to jedyna tego typu opinia widzisz kuflik, nie porównuj zbyt szybko tzw. ceny z bagażnika do legalnego produktu na rynku. Tym bardziej, że doskonale wiesz, że maszyny dają radę.
Pavlik Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 b)mając możliwość równoległej pracy Flexem i Lare, po przymierzeniu się do jednej i drugiej, zostałem przy Lare. pytanie czy zadecydowały pieniądze i rozsądek? czy co? bo ja mam z goła całkowicie odmienne zdanie chociaż Lare dobrze się trzyma...nie mówię, że lepiej bo IMO nie.
Administrator Evo Opublikowano 17 Września 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Ja nie mówię o kupnie, więc pieniądze nie miały tu nic do rzeczy Miałem swoją maszyne ze sobą, pod ręką był też Flex którym mogłem pracować ale mi nie podszedł
lukas10313 Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Różnica w cenie między lare a kraus niewielka, a myśle ze w tym pierwszym przypadku serwis konkretniejszy i ogarnie usterke ( ewentualną)
Pavlik Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Evo, ja dziś przez przypadek polerowałem lampy Lare'tką i jakoś tak dziwnie...ale dyskusję kończę, bo wg mnie, przed zakupem maszyny, interesujące modele trzeba wziąć do ręki, chwilkę się pobawić i kupić to co pasuje a nie kupować na podstawie czyjejś opinii
LARE Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Pavlik, do polerowania lamp polecam EPL-21, ta " Laretka" do tego nadaje sie idealnie
lukas10313 Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Evo, ja dziś przez przypadek polerowałem lampy Lare'tką i jakoś tak dziwnie...ale dyskusję kończę, bo wg mnie, przed zakupem maszyny, interesujące modele trzeba wziąć do ręki, chwilkę się pobawić i kupić to co pasuje a nie kupować na podstawie czyjejś opinii tym bardziej że nie jest to jakas mała sumka
daniels Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 a myśle ze w tym pierwszym przypadku serwis konkretniejszy i ogarnie usterke ( ewentualną) jesteś jasnowidzem?
gruby_RS Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 uważam że Lare i pochodne są bardziej warte swojej obecnej ceny niż Makita swojej. Piotrek, szanuję Twoje doświadczenie i "motogodziny" na różnych maszynach, ale przytkało mnie... Co masz na myśli? Porównanie jakości wykonania tych polerek, to tak jak Łada Samara vs MB 124D...
LARE Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 daniels, a miałeś Ty czy twój klient najmniejszy problem z serwisem albo chociaż słyszałeś o jakimś problemie ?
Rekomendowane odpowiedzi