siwyjac Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Adam może problem tkwi we właściwej aplikacji GP... Ja robiłem tak: dwie mikrofibry, jedna do rozprowadzania preparatu druga do polerowanie. psikałem GP na mikrofibrę by stała się wilgotna, później spryskałem cały panel i GP rozprowadzałem właśnie tą wilgotną mikrofibrą. Następnie po 2-3 minutach polerowałem panel suchą MFką... I jak widać po prawie miesiącu jedna warstwa GP (bez dodatkowego wspomagania) ma się całkiem dobrze...
ShiningCar Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 I jak widać po prawie miesiącu jedna warstwa GP (bez dodatkowego wspomagania) ma się całkiem dobrze... O to właśnie chodzi Być może Domel wrzuci jakąś małą aktualizację, bo z tego co mi wiadomo, zależało mu na dobrym zabezpieczeniu pewnych obszarów swojego auta. Ciekaw jestem jego opinii.
xMarcin95x Opublikowano 29 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 UP na pierwszej stronie
Moderator Domel Opublikowano 1 Października 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 Witam serdecznie. Właśnie wróciłem z wakacji. 2 tygodnie auto stało pod chmurką. Dzis jade "ją" odebrać Updejty juz wkrótce. Jestem ciekaw jak wygląda i co z powłoką sie działo przez ten czas
siwyjac Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 kolejny apdejt w moim poście na pierwszej stronie...
Moderator Domel Opublikowano 8 Października 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Ja wlasnie ogarniam relacje. Ale u mnie to juz dawno nie ma...
siwyjac Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Ja wlasnie ogarniam relacje. Ale u mnie to juz dawno nie ma... no to ja już nie wiem o co chodzi Wojtek wpadnij na spota u Klinerów, do tego czasu umyję auto GP Totalem to sobie oblukamy i pogadamy...
Moderator Domel Opublikowano 8 Października 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Ja wlasnie ogarniam relacje. Ale u mnie to juz dawno nie ma... no to ja już nie wiem o co chodzi Wojtek wpadnij na spota u Klinerów, do tego czasu umyję auto GP Totalem to sobie oblukamy i pogadamy... no wlasnie sie wybieram takze obczaimy sprawe. W moim GP ciagle grudki sa... ;/ Dzis mam zamiar zrobic w domu test 50/50 na foli.
siwyjac Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Wojtek specjalnie tydzień temu rozmieszałem resztę GP z wodą destylowaną by sprawdzić czy też pojawią się grudki... i nic, ani jednej. płyn wygląda tak samo jak w dniu wymieszania.
buka Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 U mnie jednak w rzeczyiwstośći kropelkowanie wygląda lepiej niż na foto(nakładany 14 września), postaram się w sobote o zdjęcia
ShiningCar Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Dzięki Panowie za informację! siwyjac czekamy na UP'a po myciu Totalem!
siwyjac Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Adam jeśli tylko pogoda pozwoli to w sobotę lub niedzielę szykuje się mycie Totalem. Sam jestem ciekaw działania tego szamponu.
ShiningCar Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Jacku a może umyjesz jeśli nie będzie to problem głównie Totalem a np 2 elementy szamponem z neutralnym ph? Ciekawy jestem czy takie mycie przedłużyłoby jego życie. (rymuje się nawet ) Wiadomo przecież nie od dziś, że proszek ostro narusza to co mamy na lakierze.
siwyjac Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Ok. maskę zrobię 50/50 do wyboru DJ BTBM albo R&S BA
ShiningCar Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Świetnie. Wybór oczywiście pozostawiam Tobie
siwyjac Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Świetnie. Wybór oczywiście pozostawiam Tobie zapomniałem, że mam jeszcze Monster Shine Very Cherry więc zobaczymy jaki będę miał nastrój, czy na wiśnie, jabłka czy multiwitaminę o AUTOGLYM Bodywork Shampoo Conditioner nie wspominam bo chemią zalatuje...
ShiningCar Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 A co byś powiedział o czekoladowy szamponowaniu? Wracając do tematu - ciekawy jestem...
siwyjac Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 A co byś powiedział o czekoladowy szamponowaniu? Wracając do tematu - ciekawy jestem... czekoladowy ?!
siwyjac Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 kolejny apdejt w moim poście na pierwszej stronie. dziś umyłem auto GP Total-em.
Moderator Domel Opublikowano 13 Października 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 UPDEJT 2 - trwal okolo miesiaca. Sorki za opoźnienia. Test zaraz przed urlopem czyli kolo 10 Wrzesnia Droga w i po mocym deszczu. Calkiem ladny efekt hydrofobowy. Brudu malo bo solidny deszcz sam wyczyscil drogę. Fajne kropelki I kilka minut potem wizyta na myjni Tylko plukanie i ladny efekt Ocena 8/10 Updejt 3 Auto stało 2 tygodnie pod chmurką a ja sie urlopowalem. O to co zastałem po przyjeździe Myjka opłukała tylko czesc - musialem wspomoc sie szamponem i wiadrem Ocena 6/10 UPDEJT 4 Kilka dni poźniej wieczorem nalozylem 2 warstwy GLANSA o to co zastalem rano... burza byla Maska Ale boczki czyste, to na plus. Woda spłynela bez problemow Dach uwalony od drzewnych pylow: Ruszylem w trase. Dalej nie bylo juz tak pieknie. Droga brudna. Mrzawka. Tak jakby przestal dzialac. Moze jestem krytyczny, ale dla mnie glans wypadl 6/10. Spodziewalem sie lepszego srodka. Moze to wina tych grudek i srodek mi sie zepsul. Nie wiem czemu. Trzymalem go w domu w cieplej szafie. Według mnie - jestem początkujący - GLANS dobrze sprawdza sie jako QD. Odświeża lakier. Nadaje blasku. Odpycha kurz. Właściwości hydrofobowe działają dobrze w warunkach laboratoryjnych - czyli na myjni albo na czystym aucie albo skurzonym W tedy środek szybko czyści i odświeża. W warunkach naturalnych odpychanie wody i brudu jest jak zwykle QG. Zrobiłem mini test na z dekontaminowanej sztywnej foli. QD FK, GLANS i COLI. Jestem początkujący ale wydaje mi sie ze najlepsze odpychanie wody ma COLI a FK i GLANS maja porównywalne działanie. http://www.youtube.com/watch?v=4_ORNJp-rRo& Ocencie sami Poniewaz auto przeszlo dzis mocne picowanie jessienno zimowe, test szamponu i kolejna dawka GLANSA wkrótce. Jak narazie w ciagu miesiaca uczucia z ekscytacji zeszly do nieufności. Foczka miala: -mycie -dekontaminacje -mycie -glinke -mycie -UC -Cleaner -2x wosk -oponki MEGS Endurance -Plastiki SAS -wenetrze wkrotce Zajelo mi to 8 godzin dzis. Jak tylko auto mi sie przybrudzi. Wymyje go szamponem i naloze glansa znowu. pzdr. [ Dodano: 14 Październik 2012, 10:37 ] czyli chyba dzis... cholera znowu padalo....
Rekomendowane odpowiedzi