Trolu Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zerknijcie proszę czy takie uszkodzenie (wytarcie) da sie naprawić w sposób trwały ?? Czy lepiej od razu wymienić ten element na nowy. Czy możecie polecić jakieś firmy, osoby ze śląska, które się podejmą naprawy (skutecznej i trwałej) lub wymiany tego elementu na nowy...?? Fotel kierowcy BMW Z4, niestety jest to miejsce bardzo narażone na wytarcie... Opcjonalnie zastanawiam się nad wymianą całej tapicerki na skóre naturalną.... tutaj też ewentualnie przydał by się dobry fachowiec. Bo ta oryginalna, jest mało... naturalna. Jakaś mielonka chyba.
dropsone Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 s-plus, moze maja gdzies punkt w poblizu, zadzwon zapytaj, podeslij fotki, moze cos poradza, ogolnie zajmuje sie naprewa/regeneracja/lataniem dziur w tapicerkach/itp [ Dodano: 29 Sierpień 2012, 11:23 ] o tu masz stronke http://www.s-plus.pl/store-map
LZ Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 dropsone, biorąc pod uwagę opinie o tej firmie i ich filmiki na YT odradzałbym korzystanie z ich usług.
dropsone Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 moze i tak, niewiem nigdy nie korzystalem z ich uslug, wiem tylko ze zajmuja sie takim czyms...
miki Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Wymień ten element i będziesz miał spokój, do puki nie przeorasz jakąś spinką od kurtki lub spodni) A to co napisał kolega @dropsone jest dobre ale na handel.
misiasty86 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Może nie na terenie śląska, ale znają sie na rzeczy. http://lederzentrum.pl/ Myśle, że mozna to ogarnąć.
jacek_gti Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2012 Nie wygląda to źle, moim zdaniem do pomalowania
2car Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Też uważam, że na spokojnie można to pomalować, ale wcześniej wyrównać odpowiednią szpachlą. Czemu odradzaliście S-Plus'a? W zeszłym roku mój brat robił u nich fotel, ale we Wrocławiu i do dziś śmiga i nic się z tym nie dzieje. Skórka w BMW e46.
SzaKal Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 odpowiednią szpachlą??? jaką szpachlą ???Trolu, Takie uszkodzenia to nawet sam możesz usunąć, trochę chęci i czasu. Tak na szybko to potrzebny byłby pad szlifujący, rozpuszczalnik, benzyna do skóry, farba i wykończenie. Jeżeli chodzi o kolor fabry to wyślij do lederzentrum np. zagłówek i dorobią Tobie farbę na tip top
2car Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 No może źle się wyraziłem, nie szpachlą, tylko jakimś specyfikiem co łączy te poszarpane kawałki skóry. Faktycznie dla chcącego nic trudnego. Myślę, że samemu spokojnie można to naprawić. Tylko trochę chęci no i czasu:)
bartk-k Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Witam. Moim zdaniem malowanie skóry to jak bieżnikowanie opon, współpracuje z tapicerem który od 20 lat zajmuje się tapicerstwem samochodowym i nigdy nie poleca malowania. Skóra traci naprawdę na wyglądzie nawet zrobiona przez super profesjonalny zakład, widziane tu zdjęcia uszkodzonej tapicerki i odnowionej mogą robić wrażenie ale przy nowej skórze nawet super pomalowana nie może stanąć. Pomalowana skóra nie ma matowego naturalnego koloru, traci na miękkości i jest bardziej śliska. Niedawno miałem klienta, któremu w Bentleyu robiłem czyszczenie i konserwację skóry i miał pomalowane dwa uszkodzone elementy w profesjonalnym zakładzie za naprawdę niemałe pieniądze i wyglądało to fatalnie. Zaproponowałem mu wymianę pomalowanych elementów do końca nie wierzył, że nie będzie różnicy ale sprowadziłem oryginalną skórę i nie widać różnicy. Znajdę zdjęcia i zamieszczę.
Dystrybutor muzycom Opublikowano 24 Września 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Witam! Przez te 20 lat sporo się zmieniło Może się zdarzyć, że jeździsz autem w którym skóra była naprawiana jeszcze w fabryce szyjącej tapicerki. Profesjonalne naprawy są stosowane w naprawach gwarancyjnych. Stopień połysku dobiera się dowolnie, wedle potrzeb. Jeśli skóra jest zniszczona, nowej już nie zrobimy - to fakt. Jeśli po wykonaniu usługi praca wyglądała fatalnie zastanawiam się dlaczego klient tego nie reklamował? Inna sprawa, że w naszym kraju nadal funkcjonuje sporo "profesjonalnych zakładów ". Pozdrawiam!
bartk-k Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Tak przez 20 lat sporo się zmieniło Ale wracając do tematu przedstawię zdjęcia, a co do reklamacji klienta do wykonanej usługi malowania nie dopytywałem się o szczegóły.
Dystrybutor muzycom Opublikowano 25 Września 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Masakra... Jest dokładnie tak jak pisałeś. Źle dobrany kolor, źle dobrany stopień połysku. Wszystko upaćkane. "Pomalowane" bo farbowaniem tego nazwać nie można Użyta farba ma bardzo mocny pigment krycia. Jednak profesjonalną renowacją nazwać tego nie można. To jak robienie korekty pastą tempo... Jeśli chodzi o nici, to są specjalne sztyfty. Nakładasz przed malowaniem, zdejmujesz plastyczną masę po malowaniu. Jak ktoś dobrze operuje suszarką to nie pomaluje...
Slawek.k81 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Jak ktoś dobrze operuje suszarką to nie pomaluje... suszarką
Dystrybutor muzycom Opublikowano 26 Września 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Tak dokładnie suszarką. W prawej ręce pistolet w lewej suszarka. Podsuszasz farbę, a przy okazji strumień powietrza blokuje dostęp farby do powierzchni, których nie chcesz pomalować. Przychodzi to z czasem. No i trzeba przy tym farbować na niskim ciśnieniu, nie malować lejąc farbę jak na zdjęciach powyżej. Pozdrawiam!
Trolu Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Trochę czasu minęło, troche się zmieniło. Ale że temat założyłem... to winien jestem wyjaśnienie i zakończenie. Z racji tego, iż swój samochód daże sympatią ponadprzeciętną... a sam jestem początkującym detalierem, nie chciałem zepsuć czegoś co kocham. Postanowiłem skorzystać z pomocy fachowców. W mojej okolicy jest w Bielku Białej firma, która się zajmuje takimi sprawami, pojechałem, pooglądali, zrobili wycene i .... no i było by dobrze, gdyby nie apetyt na zycie. Mojemu autku dałem właśnie nowe życie ... dostał nowiutką tapicerkę ze skóry Bentleya. Na siedzonkach, na boczkach drzwi, obszyli mu tunel, Airbag kierowcy...., polakierowano częściowo plastiki, no mówie Wam... maistersztyk. Teraz moge z nią brać ślub normalnie. Początkowo byłem niezadowolony z zapachu, ponieważ dało się wyczuć smród kleju.... ale. Na dzień dzisiejszy, siadam sobie w garażu do auta (niestety jest to auto na lato), otwieram piwko i delektuję się przez 15 minut widokiem skóry, jej zapachem, i... nie potrafię sie doczekać wiosny.
Justyna Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Trolu, ja się pytam gdzie są fotki ?
Trolu Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Aaaa... no tak.... co racja to racja. Dzis to juz nie pójde, bo żona mnie bacznie obserwuje i .... od wiarołomców mnie wyzywa. Już o 16;00 byłem pooglądać auto, doładować akumulator w skuterze i przepalić KingQuada i wróciłem o 20:0, jak teraz pójde to może się okazać, że sypialnia mnie sie zamknie po powrocie. Ale jutro cykne kilka fotek i postaram się je tutaj wprawić, mając nadzieje że spodoba się chociaż cześći forumowiczów.
Trolu Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2013 Dzis mi się udało cyknąc kilka fotek telefonem... przepraszam za słabą jakość.
Altay Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2013 Wyglada super, ale ja bym chyba zdecydowal sie na czerwien Ciekawe jak z wytrzymaloscia bedzie No i jesli to nie tajemnica, ile cos takiego kosztuje ?
faraon3021 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2013 Moja ulubiona marka plus cos takiego. Hmm bajka Gratulacje
Trolu Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 Wyglada super, ale ja bym chyba zdecydowal sie na czerwien Ciekawe jak z wytrzymaloscia bedzie No i jesli to nie tajemnica, ile cos takiego kosztuje ? No cóż.... sam kolor, to oczywiście kwestia gustu i wybierając można sobie wybrać własnie wg siebie. Ja raczej wole kolory stonowane, mniej krzykliwe, podobnie jak z zewnątrz złoty metalik.... też jest stonowanym kolorem i innym niż wszystkie czarne. Z wytrzymałością, mam nadzieje że skóra z bentleya nie odbiega jakością, a wręcz przewyższa. A jak wiemy, głównie od użytownika zależy a nie od skóry. Ta oryginalna była niszczona przez poprzedniego właściciela, słabej jakości i ... .została zamieniona na nową. Koszt.... siedzenia, boczki drzwi, mieszek z biegów,kierownica-4000-4500zł Reszta: kokpit, airbag, góra drzwi,lakierowanie plastików.... dużo dodatków. MOże dojść do 20.000zł w taki mautku małym. A mnie to kosztowało 7500zł wszystko
kubik Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 Wygląda przyjemnie ,aczkolwiek idąc w takie koszta raczej zadbałbym o sportsitze
Trolu Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 Wygląda przyjemnie ,aczkolwiek idąc w takie koszta raczej zadbałbym o sportsitze w sensie że co...?? Rozumiem że chodzi o sportowe siedzenia...?? Czy mnie coś umknęło ??
Rekomendowane odpowiedzi