damian Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Na 1 będzie gorsza piana. Możliwe, że Kamil ma większą dziurkę doprowadzająca powietrze.
Tomek WRO Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 damianTDCi, możliwe, że jest tak jak piszesz. Na jednym filcu piana jest wodnista. Co do Fruita to dając piany ok 80ml/1,5l wody to super ekonomicznie w stosunku do Magi nie jest. Za to cena baniaczka zadowala
kamilgt Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 damianTDCi, nie wiem, śmigam tak i jest lala Tomek WRO, magifoam też daje 50 na litr + jeden filc i można zjeść obiad zanim spłynie piana
silver200 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Panowie, a ile lać tej piany do PA?
ShinyGarage Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 silver200, ja stosuje rozcieńczenie 1:7, maksymalnie skręcony pobór wody na "-"
GR_BKP Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Jakie, mniej więcej, daje Ci to stężenie finalnie? Piana jest przy tym gęsta i utrzymuje się na aucie jak z ręcznych pianownic?
tomasns Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Tutaj dla przykładu Fruit z Marolexa i niebieska końcówka z Glori, na czerwonej jest bardziej gęsta piana ale dla mnie taka jest wystarczająca
MatthewG Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 ShinyGarage, nie pamiętam '-' to maksymalny pobór piany? No właśnie zakładasz, że jakie to daje stężenie? Przynajmniej razy 2?
atvmmz Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 "-" to maksymalny pobór pijany lub minimalne podawanie wody, jak kto woli
mohseth Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 Może to głupie pytanie, ale mam Epoce 2L powiedzcie mi czy wlewamy najpierw wodę a potem płyn do planownicy czy odwrotnie? 65 ml na 2L wystarczy?
jbiz Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 wlewaj zawsze kwas do wody tak czy siak musisz zamieszać roztworem duże samochody obrabiasz że 2 litry potrzebujesz? im więcej na początku wlejesz tym więcej się napompujesz
mohseth Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 Mam e39 Touring więc małe nie jest:)
atvmmz Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 Ja rozrabiam w bańce 5l i mam spokój na jakiś czas
kerad Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 a ile mniej więcej w PA z butelki 1L schodzi na pianowanie średniej osobówki (seat ibiza), bo muszę pobawić sie w proporcje i nie chce póki co rozrabiać za dużo. Mówię wstępnie o roztworze 1:10, bo mam miękką wodę, a dopiero później ewent 1:7 jak poleca dystrybutor.
ShinyGarage Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 kerad, dziś myłem dwa auta, Peugeot 308 i Corsa, zużyłem prawie litr roztworu, może bez 150ml
miodek Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Ja tam zawsze wypsikam całość Na A4 sedan pianowaną dokładnie razem z nadkolami zużywam z reguły około 3/4 butelki PA, ale zawsze rozrabiam całą butle i cała mi schodzi
jbiz Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 też poleciałem dziś na bogato - 3/4 na skodę Fabia
tomasns Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 ostatnio pokazywałem foto Friuta z marolexa na niebieskiej wkładce z Glori to dziś pora na wkładkę czerwona myślę że śmietanka już sympatyczna stężenie 40 ml na litr wody link w pełnej rozdzielczości http://i.imgur.com/csHSB6n.jpg a tutaj już po jakiś 5-6 min, spokojnie 5 min siedzi w takim stężeniu
Yanek Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 tomasns, w tej wkładce od Glorii są filce?
tomasns Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 http://www.pielegnowacauto.pl/gloria-wk ... -fm50.html coś takiego. Filce takie same jak same filce do Glori. Odpowiednio w ilości 2-3-4 sztuk. Dla mnie o wiele wygodniejsze niż same filce bo mając przy sobie wszystkie 3 wkładki mogę bardzo szybko zmienić i mieć inna formę piany
GR_BKP Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 silver200, ja stosuje rozcieńczenie 1:7, maksymalnie skręcony pobór wody na "-" Jakie, mniej więcej, daje Ci to stężenie finalnie? Piana jest przy tym gęsta i utrzymuje się na aucie jak z ręcznych pianownic? ?
ShinyGarage Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 Nie wiem jakie finalne stężenie otrzymujemy przy tym rozcieńczeniu, piana jest gęsta, ale nie za gęsta, bo wtedy staję się ciężka i szybko spływa, to jest moje optymalne ustawienie pianownicy i rozcieńczenia.
Maciej WTN Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 Dzięki Kamilowi mogłem przetesowac wczoraj pianę o Shiny Garage i powiem szczerze, że jest świetna Dałem ok. 70 ml na 1,5 litra wody do Marolexa i wyszła bita śmietana Do tego świetny zapach. Będe dalej testował jak mocno domywa, może uda się coś nagrać
Rekomendowane odpowiedzi