Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

damianTDCi, możliwe, że jest tak jak piszesz. Na jednym filcu piana jest wodnista.

Co do Fruita to dając piany ok 80ml/1,5l wody to super ekonomicznie w stosunku do Magi nie jest. Za to cena baniaczka zadowala :)

Opublikowano

Jakie, mniej więcej, daje Ci to stężenie finalnie?

Piana jest przy tym gęsta i utrzymuje się na aucie jak z ręcznych pianownic?

Opublikowano

Tutaj dla przykładu Fruit z Marolexa i niebieska końcówka z Glori, na czerwonej jest bardziej gęsta piana ale dla mnie taka jest wystarczająca

XwDG13el.jpg

Opublikowano

Może to głupie pytanie, ale mam Epoce 2L powiedzcie mi czy wlewamy najpierw wodę a potem płyn do planownicy czy odwrotnie? 65 ml na 2L wystarczy?

Opublikowano

wlewaj zawsze kwas do wody ;)

tak czy siak musisz zamieszać roztworem

duże samochody obrabiasz że 2 litry potrzebujesz? im więcej na początku wlejesz tym więcej się napompujesz

Opublikowano

a ile mniej więcej w PA z butelki 1L schodzi na pianowanie średniej osobówki (seat ibiza), bo muszę pobawić sie w proporcje i nie chce póki co rozrabiać za dużo.

Mówię wstępnie o roztworze 1:10, bo mam miękką wodę, a dopiero później ewent 1:7 jak poleca dystrybutor.

Opublikowano

Ja tam zawsze wypsikam całość :) Na A4 sedan pianowaną dokładnie razem z nadkolami zużywam z reguły około 3/4 butelki PA, ale zawsze rozrabiam całą butle i cała mi schodzi :)

Opublikowano

ostatnio pokazywałem foto Friuta z marolexa na niebieskiej wkładce z Glori to dziś pora na wkładkę czerwona :D

myślę że śmietanka już sympatyczna :D stężenie 40 ml na litr wody :good:

link w pełnej rozdzielczości http://i.imgur.com/csHSB6n.jpg

csHSB6n.jpg?1

a tutaj już po jakiś 5-6 min, spokojnie 5 min siedzi w takim stężeniu

AqR2r1K.jpg?1

Opublikowano

silver200, ja stosuje rozcieńczenie 1:7, maksymalnie skręcony pobór wody na "-"
Jakie, mniej więcej, daje Ci to stężenie finalnie?

Piana jest przy tym gęsta i utrzymuje się na aucie jak z ręcznych pianownic?

?

Opublikowano

Nie wiem jakie finalne stężenie otrzymujemy przy tym rozcieńczeniu, piana jest gęsta, ale nie za gęsta, bo wtedy staję się ciężka i szybko spływa, to jest moje optymalne ustawienie pianownicy i rozcieńczenia.

Opublikowano

Dzięki Kamilowi mogłem przetesowac wczoraj pianę o Shiny Garage i powiem szczerze, że jest świetna :good: Dałem ok. 70 ml na 1,5 litra wody do Marolexa i wyszła bita śmietana :mrgreen: Do tego świetny zapach. Będe dalej testował jak mocno domywa, może uda się coś nagrać ;)