pLaYmAn Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Sponsorem testu jest oczywiście Shiny Garage Fruit Snow Foam to niesamowity produkt, daje bardzo gęstą pianę, korzuch, ładnie pachnie przy czym również myje samochód. Zalety: - niesamowita piana, - bardzo przyjemny zapach, - dobre właściwości myjące, - zalecane rozcieńczenie na pianownicy 1:5. Produkt przetestowałem na Renault Kangoo, auto nie było myte przez ok. 2 miesiące. Na górnych partiach auta ostały się jeszcze resztki FK Hi Temp nakładanego bodajże w marcu Zapach - SG Fruit Snow Foam charakteryzuje się ładnym zapachem, który faktycznie przypomina owoce (mango/morela - coś takiego, chyba ) Wytrzymuje konfrontację z VP Neutral Snow Foam, który również pachnie według mnie bardzo dobrze. Konsystencja - gęstszy od Neutrala. Kolor - http://tnij.org/rqkb Rozcieńczenie - zastosowałem 20 ml na ~950 ml wody (takie rozcieńczenie stosuję w przypadku piany VP. Podczas pianowania okazało się jednak, że mogłem lepiej dobrać proporcje - wyszło lekkie mleko. W niedalekim czasie przetestuję inne stężenie na czarnym aucie - oczywiście wrzucę kilka zdjęć. Sama piana zachowywała się przyzwoicie, charakteryzuje się dobrym domywaniem, utrzymuje się na lakierze całkiem nieźle (myślę, że przy bardziej odpowiednim stężeniu będzie lepiej). Podsumowując, piana podobna w każdym aspekcie do Valet Pro Neutral Snow Foam. Przyjemnie pachnie i dobrze domywa. Cena zakupu - 25zł/1l Duży plus za nowe etykiety na produktach Shiny Garage, teraz kosmetyki prezentują się znacznie lepiej Piana zaraz po nałożeniu Po ok. 5 minutach Po spłukaniu
michu Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 pierwze wrażenie miłe, czekam z niecierpliwością na test na czarnym aucie, jakie ma ph ta piana?
pLaYmAn Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Ciężko mi powiedzieć po jednym użyciu, ale prawdopodobnie nie Jeszcze cztery osoby dostały ją do testów, więc poczekajmy na opinie innych.
Fancivi Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 "Shiny Garage Fruit Snow Foam" Pierwsze wrazenia: - ladnie pachnie - zółty kolor - konsystencja gesta - elegancka etykieta Rozcienczenie: I proba 20ml/1l II proba 30ml/1l Stan auta przed, samochod z pozostalosciami Colii 915 Pianujemy: Zdjecia pianowania w rozcienczeniu 30ml/1l Gloria wszystkie filce Po kilku minutach: Mozna zrobic bita smietane Płukanie zwyklym wezem, uzycie myjki cisnieniowej napewno by dalo jeszcze lepsze efekty. Auto nie bylo myte po pianowaniu ani wycierane Po pianowaniu moge napisac ze zapach bardzo przyjemny przy pracy, ladnie domywa, utrzymuje sie przyzwoicie. Uzywajac pianownicy PA i dobrego stezenia mozna pokryc auto pewnie pierzynka z piany. Gloria tez sie da ale troche trzeba by sie namachac ;D II czesc relacji dodam niebawem jak filmik sie zaladuje
all4auto Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Bardzo fajna relacja, dziękuje
Fancivi Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 CD nastapil.... II proba, Rozcienczenie 20ml/1l i inny samochod ;D Pierwsze podejscie próbne: Efekt po:
k24 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Kiedy pojawi się test z użyciem P.A ?
SzaKal Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 k24, Ja postaram się zrobić to do końca przyszłego tygodnia
k24 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Dobra, bo jak wyjdzie ciekawa piana (ma być ładna przed sąsiadami ) to kupuje bańkę
damian Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Fancivi, Fabia przed mycie była brudna?
kubik Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Drugi test i nie poruszona kwestia istotna dla wszystkich. Wcina wosk,czy zostawia go?
all4auto Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 To może ja wypowiem się w kwestii naruszania powłoki woskowej, piana ta nie jest pianą neutralną, ale nie jest też bardzo agresywna, jest na tyle delikatna, że może być regularnie stosowana do mycia nawoskowanego samochodu, minimalnie skróci żywotność wosku.
escimo Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 all4auto, można wiedzieć jakie ma PH?
Fancivi Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 damianTDCi, Mozna tak powiedziec ze byla brudna, nie byl to ciezki brud ale byl wynikający z normalnego uzytkowania. Auto bylo z m-c temu woskowane Nattys Red i od tego czasu nie widzialo mycia ani plukania poza deszczowa pogoda. Zeby stwierdzic czy piana wcina wosk to mysle ze trzeba by conajmniej pare razy pianowac plukac bo po jednym pianowaniu raczej nie zaobserwujemy znacznej roznicy
Bixu Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Wczoraj testowałem Fruit Snow Foam z pianownicą PA w rozcieńczeniu 1:5.Piana gęsta,długo się trzyma i dobrze domywa.Pianę testowałem na dwóch autach,jedno lekko zabrudzone a drugie bardziej.
all4auto Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Może wrzuciłbyś film/zdjęcia w wolnej chwili
SzaKal Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2012 Pogoda brzydka to w końcu miałem czas sprawdzić pianę Fruit Snow Foam którą otrzymałem od all4auto Auto nie myte jakiś miesiąc a płukane na bezdotyku ostatni raz jakiś tydzień temu. Na samochodzie leży tylko last touch nałożony przy ostatnim myciu. Oto królik doświadczalny Ostatnio przejechane 250 km w deszczu. Piana 50 ml i woda 200 ml. Nakładamy. Jak widać piana nie jest jakoś bardzo gęsta ... Widać że coś rozpuszcza. Po 5 minutach. Po spłukaniu. Po wstępnym wysuszeniu się tak to wygląda. Tak to wygląda z bliska. Wiadomo że auto po pianie aktywnej nie będzie idealnie domyte, a tym bardziej że Bora była naprawdę już mocno brudna. Hmm myślę że jak za te pieniądze (5l 59,99) produkt jest wart zainteresowania, na pewno lepiej domywa niż np. neutral pro. A i co dziwne jeszcze jest na aucie last touch, więc pana go nie zmyła
Fancivi Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Spróbuj wiekszego stezenia a napewno bedzie lepsza piana
Moderator rychu Opublikowano 31 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dostałem do testów pianę Fruit Snow Foam. Ponieważ na Śląsku dziś było +6 , to postanowiłem zrobić szybki test. Do usunięcia była warstwa brudu i soli z jakiś 2 tygodni jeżdżenia po mieście. Rozcieńczenie 1:50, czyli 20ml piany na litr zimnej wody. Specjalnie dałem tak mało, żeby później sprawdzać wyższe stężenia. Taki brud był do usunięcia: Nakładanie piany: Całkiem gęsta piana mimo małego stężenia. W Marolexie były 2 filce z Glorii. Efekt po zastosowaniu: Jestem zaskoczony, że tak niskie stężenie, poradziło sobie zaskakująco dobrze z brudem zbieranym dłużej niż 2 dni. Będę robił jeszcze bezpośrednie porównanie z VP NSF, ale już widzę, że piana domywa lepiej, niż VP, której lałem ok. 60-70 ml. na litr wody. Bardzo fajny zapach. Mogłaby trochę dłużej poleżeć, ale zobaczę jak będzie z 3 filcami, albo w wyższym stężeniu.
g.pajak Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 Mogłaby trochę dłużej poleżeć Bez przesady z tymi wymaganiami, przy stężeniu, które dąłeś
damian Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 rychu, na suchym lakierze nie powychodził brud?
Moderator krd Opublikowano 1 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 rychu, ja ostatnio dwutygodniowy brud domylem w podobnym stopniu uzywajac wylacznie ostatniego programu na bezdotyku. Takze tutaj u Ciebie zapewne byloby tak samo, piana zebrala te dodatkowe 2%.
Tworek Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 krd, nie pojmuję Twojego toku rozumowania ... jakiego brudu oczekiwałeś ? Takiego po przeoranym kartoflisku ? Jeżeli zmyłeś " 98 % " brudu samą wodą, a piana to przysłowiowe 2 % to może reszta odeśle próbki do dystrybutora, bo w sumie temat wyczerpałeś jednym zdaniem.
Rekomendowane odpowiedzi