mihnova Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Justyna wg ETKA śruba występuje jako część zamienna - cena wg http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ 1,22zł sztuka
przemas22 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Dzieki namierzyłem, tylko cena cos nie teges klik
Administrator Evo Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 jak tak się przyglądam, to te holsy na zdjęciach przed cleanerem czymś robiłeś? No...hologramy jak to przeważnie bywa w kilkuetapowych korektach bywa, zostają po kombinacji ostrej pasty i padów. Jakich używałem pisałem w relacji gdzieś kiedyś czytałem, że CF Pro chyba kryjący Jeżeli CF Pro komuś kryje to powinien zweryfikować technikę polerowania a tak na serio to prawidłowo użyty nie ma prawa wypełnić.
Justyna Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 mihnova, tu nie chodzi o śrubkę nr 4 tylko o te co są w zestawie naprawczym nr 3A i one nie występują osobno tylko w zestawie z plastikiem tak jak na foto tak twierdzi ASO i jeszcze jeden sklep, w którym byłam. Sama wcześniej tego szukałam.
mihnova Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 Justyna, ale 3A to zestaw naprawczy jak masz pourywane górne mocowania lamp (w zestawie jest nowy uchwyt plus śruba do jego przykręcenia - to nie jest śruba do przykręcania lampy!), 4 to śruby do przykręcenia lamp do karoserii
ADI25 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 Po prostu tego typu relację powodują ze wielu ludzi idzie do swoich pieszczochów i Tak energetycznie działają :
Ornari Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 Nie mogło być inaczej relacja musiał być mega gratulacje i dzięki za kolejne pokazanie co i jak ogarniać, myśle że to dobry poradnik i schemat do budowania relacji do PSB dla amatorów takich jak ja
daniels Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 mam nadzieje że teraz nikt nie wpadnie na pomysł pominięcia Piotrka przy konkursie na najlepsze PSB, w końcu robił swoje auto z ciekawości- następne auto bedzie czarne?
Administrator Evo Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 z ciekawości- następne auto bedzie czarne? Innego nie biorę pod uwagę
kar01 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 Projekt jest jak najbardziej porównywalny ze słynnym projektem VW Bory na DW
Stanley08 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2012 Evo, osiem stron ochów i achów niech będą i moje Świetna lekcja detailingu
Administrator Evo Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Wylizanym autem pocieszłem się cały tydzień...dzisiaj chciałem wykonać manewr znany w kuluarach pod tytułem "zamieszanie na bezdotyku" , wyszła mizeria. Wracamy do domu, myjemy normalnie, dalej mizeria. Przejazd ręka po mokrym dachu...no w dotyku coś między papierkiem 180 a 360 Nowiutki Sonus z samej tylnej lotki zebrał to : a stania pod drzewem od skończenia roboty sobie nie przypominam...
Carire Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 to ciekawy jestem skad tak sie szybko uzbieralo... Auto garazowane masz?
Administrator Evo Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Auto garazowane masz? Nie jutro zobaczymy w słońcu co dzisiaj zmalowałem przy poprawkach
Pepper Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 korekta a na przyszłość wywalamy szczotki do kół i przesiadamy się na rękawice. Na szczęście wzór na to pozwala Evo, nie myślałeś żeby na felgi położyć jakąś powłokę typu cquartz etc. ?
Pietrek. Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Siema Evo wariacie, dobrze działasz. Relacja dobrze ogarnięta, można sporo z niej wywnioskować
Administrator Evo Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 nie myślałeś żeby na felgi położyć jakąś powłokę typu cquartz etc. ? Myślałem, z resztą nie tylko na felgi. Wszystko wskazuje na to że na jesień auto zostanie zrobione na Gtechniqu...jak mawiał klasyk - "nie chcę ale muszę" Pietrek., kolejna znajoma twarz z MP
Pepper Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Wszystko wskazuje na to że na jesień auto zostanie zrobione na Gtechniqu Czyżby Exo ? "nie chcę ale muszę" uzasadnione jest brakiem czasu na smalcowanie, czy kończy się lakier na kolejne korekty ?
VinCe Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 robota oczywiście profi wiem ze gdzieś pisałeś ale nie jestem w stanie tego znaleźć a mianowicie jaki to kod lakieru dokładnie jest?
cash Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 No pięknie chyba bardziej pogratuluje relacji bo wiele mniej czasu nie pochłonęła niż sam proces przy aucie
Administrator Evo Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Czyżby Exo ? Nie, "tylko" C1 na lakier i felgi Co do tego : "nie chcę ale muszę" uzasadnione jest brakiem czasu na smalcowanie, czy kończy się lakier na kolejne korekty ? To poprostu mam tak miękki lakier na malowanej części, że dosłownie moment po korekcie już mam kilka świeżych śladów Nie lubię powłok , ale od przyszłego roku z przyczyn zawodowych nie będe mógł już tak często siedzieć nad autem i co chwila poprawiać lakier. chyba bardziej pogratuluje relacji bo wiele mniej czasu nie pochłonęła niż sam proces przy aucie Relacja to jakieś 6 godzin w sumie, prace nad autem 50+. Także tego... A tak z innej beczki. Po ostatnim glinkowaniu trzeba było przelecieć jeszcze raz auto cleanerem, bo glinka zapewne conieco zostawiła po sobie. Całe auto obleciałem PA Esclate Lotion ręcznie , a następnie przykryłem trzema warstwami Insginisa. Całe staranie się o to żeby finish robić pod dachem wzięło w łeb, ale i tak mimo działania pod chmurką dużej biedy nie narobiłem. Ba, jestem skłonny nawet stwierdzić że Leon jeszcze nigdy tak nie...dobra , tutaj przerwijmy Co jest smutne...no cóż, na tym aucie lepiej już raczej nie będzie, moooże gdyby trochę morki zdjąć Oczywiście, czym byłaby relacja bez kropelek Byliśmy dzisiaj z tfelkiem na bezdotyku sprawdzić jak ta Insignisowa kanapka sobie radzi... No i tradycyjnie, filmik. Dla przypomnienia : lakier - 3x Insignis, felgi - Autobahn , czołowa szyba - 15 miesięczne ( !!! ) Gtechniq G1. Oglądamy w HaDe.
Rekomendowane odpowiedzi