Skocz do zawartości

Meguiar's Deep Crystal Polish - politura

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

co do polerowania DC...zaraz po nałożeniu czy po wyschnięciu? podobno po wyschnięciau masakra z robotą..na filmikach Megsa od razu koleś jedzie z fibrą po nałożeniu DC

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Porównywaliście Polishing Compound do DC2 ? efekt pewnie porównywalny będzie też wypełni swirle i natłuści lakier

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie DC łatwo poleruje się pod warunkiem że stosunkowo szybko się poleruje (wręcz przyjemnie) - nie ma potrzeby czekania na wyschnięcie.

• 4 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Czy forum weszło w fazę jesiennego uwsteczniania się ? Jeden psika IPA przed woskiem, drugi chce smarować politurą wosk...wróćcie do opisów produktów i poczytajcie dokładnie co do czego :idea::roll:

Opublikowano
Odwrotnie Wosk a potem DC... ja tak robię.

:shock::shock::shock::shock::shock:

Czy forum weszło w fazę jesiennego uwsteczniania się ? Jeden psika IPA przed woskiem, drugi chce smarować politurą wosk...wróćcie do opisów produktów i poczytajcie dokładnie co do czego :idea::roll:

Też to zauważyłem :/:/:/:/

Panowie a powiedzcie mi czy na tego Megsa wskazane jest nałożenie wosku czy to bez sensu?

Jak najbardziej a nawet trzeba ;) Sama politura nie zabezpieczy ci lakieru przed warunkami atmosferycznymi itp

Opublikowano

może by tak kasować takie posty z klucza? :o

Opublikowano
Panowie a powiedzcie mi czy na tego Megsa wskazane jest nałożenie wosku czy to bez sensu?

Jak najbardziej a nawet trzeba ;) Sama politura nie zabezpieczy ci lakieru przed warunkami atmosferycznymi itp

Wiem wiem z tym, że bardziej chodzi mi o trwałość wosku na takiej politurze - o ile się skraca względem cleanera?

Opublikowano

blaszczu, można by przyjąć że zależnie od wosku będzie leżał około połowę krócej do o 10% krócej,

ciężko powiedzieć, niektóre sealenty przypadkiem mogą spłynąć i po jednym myciu to DC2 jest dość tłuste

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
U mnie DC zrobił robotę ale na czarnym lakierze....przy czerwonym różnicy nie zauważyłem. Ale podobno o chyba normalne?t

Używałem wielokrotnie DC2 na czerwonym lakierze i różnica była zauważalna.

Opublikowano

Ja na czarną perłę położyłem inną politurę: Meguiars Ultimate Polish, a na to Meguiar's Ultimate Paste Wax. Nie zauważyłem różnicy w trwałości w stosunku do położonego na cleaner samego tylko wosku. Co do nakłądania: UP dość długo się wypracowuje, za to sam wosk na nałożoną już politure kładzie się bajecznie lekko. Reasumując połączenie tych dwóch smarowideł "robi robotę": piękna czerń, piekna głębia, połyskujące kryształki perły. Super.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nakładać możesz na każdą. Kładąc później wosk "wzmacniasz - utrwalasz" - efekt.

Ale, jeśli wcześniej przed Meg UP miałbyś kłaść wosk to bez sensu.

Opublikowano

O to chodzi że mam wosk już nałożony a nie mam clenaera typowego i chciałbym zarzucić politurkę tą oczywiście wcześniej umyte wyglinkowane i zrobione całe autko UC na tri colorze ponad 8 godzin samo UC mi zajeło

Opublikowano

Meg UP to również cleaner. Np. Dedykowany pod wosk meg ultimate. Po prostu zdejmiesz poprzedni wosk.