malkolm Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Panowie czyli nakładać DC Polish mogę czarnym padem? jak najbardziej
martinezzg Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2012 co do polerowania DC...zaraz po nałożeniu czy po wyschnięciu? podobno po wyschnięciau masakra z robotą..na filmikach Megsa od razu koleś jedzie z fibrą po nałożeniu DC
GUCIO-59 Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2012 Zaraz po nałożeniu i to szybko, bo jak gorąco to masakra...
martinezzg Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2012 a czy DC tak jak cherry glaze można walić na listwy czy też nie pozostawia śladów?
MaxOp Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Porównywaliście Polishing Compound do DC2 ? efekt pewnie porównywalny będzie też wypełni swirle i natłuści lakier
DetalCar Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 U mnie DC łatwo poleruje się pod warunkiem że stosunkowo szybko się poleruje (wręcz przyjemnie) - nie ma potrzeby czekania na wyschnięcie.
MaxOp Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 dokładnie DC nie można pozwolić żeby za długo leżał na lakierze bo potem sie ciężko poleruje
blaszczu Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Panowie a powiedzcie mi czy na tego Megsa wskazane jest nałożenie wosku czy to bez sensu?
GUCIO-59 Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 blaszczu, DC a potem Wosk... ja tak robię.
Administrator Evo Opublikowano 5 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Czy forum weszło w fazę jesiennego uwsteczniania się ? Jeden psika IPA przed woskiem, drugi chce smarować politurą wosk...wróćcie do opisów produktów i poczytajcie dokładnie co do czego
dzinkins Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Odwrotnie Wosk a potem DC... ja tak robię. Czy forum weszło w fazę jesiennego uwsteczniania się ? Jeden psika IPA przed woskiem, drugi chce smarować politurą wosk...wróćcie do opisów produktów i poczytajcie dokładnie co do czego Też to zauważyłem Panowie a powiedzcie mi czy na tego Megsa wskazane jest nałożenie wosku czy to bez sensu? Jak najbardziej a nawet trzeba Sama politura nie zabezpieczy ci lakieru przed warunkami atmosferycznymi itp
Sabat Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Czy forum weszło w fazę jesiennego uwsteczniania się ? Jeden psika IPA przed woskiem, drugi chce smarować politurą wosk...wróćcie do opisów produktów i poczytajcie dokładnie co do czego może by tak kasować takie posty z klucza?
blaszczu Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Panowie a powiedzcie mi czy na tego Megsa wskazane jest nałożenie wosku czy to bez sensu? Jak najbardziej a nawet trzeba Sama politura nie zabezpieczy ci lakieru przed warunkami atmosferycznymi itp Wiem wiem z tym, że bardziej chodzi mi o trwałość wosku na takiej politurze - o ile się skraca względem cleanera?
malkolm Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 blaszczu, można by przyjąć że zależnie od wosku będzie leżał około połowę krócej do o 10% krócej, ciężko powiedzieć, niektóre sealenty przypadkiem mogą spłynąć i po jednym myciu to DC2 jest dość tłuste
barteklwc Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 U mnie DC zrobił robotę ale na czarnym lakierze....przy czerwonym różnicy nie zauważyłem. Ale podobno o chyba normalne?t
Kubz Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 U mnie DC zrobił robotę ale na czarnym lakierze....przy czerwonym różnicy nie zauważyłem. Ale podobno o chyba normalne?t Używałem wielokrotnie DC2 na czerwonym lakierze i różnica była zauważalna.
Chat Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Ja na czarną perłę położyłem inną politurę: Meguiars Ultimate Polish, a na to Meguiar's Ultimate Paste Wax. Nie zauważyłem różnicy w trwałości w stosunku do położonego na cleaner samego tylko wosku. Co do nakłądania: UP dość długo się wypracowuje, za to sam wosk na nałożoną już politure kładzie się bajecznie lekko. Reasumując połączenie tych dwóch smarowideł "robi robotę": piękna czerń, piekna głębia, połyskujące kryształki perły. Super.
arti33 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 A Megs UP to nie cleaner i politura w jednym?
Chat Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 A Megs UP to nie cleaner i politura w jednym? dokładnie, tak jak mówisz.
DonPedroKiszot Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 czyli rozumiem można nakładać na wcześniej zawoskowaną powierzchnię i potem oczywiście znowu powtarzając woskowanie?
Chat Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Nakładać możesz na każdą. Kładąc później wosk "wzmacniasz - utrwalasz" - efekt. Ale, jeśli wcześniej przed Meg UP miałbyś kłaść wosk to bez sensu.
DonPedroKiszot Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 O to chodzi że mam wosk już nałożony a nie mam clenaera typowego i chciałbym zarzucić politurkę tą oczywiście wcześniej umyte wyglinkowane i zrobione całe autko UC na tri colorze ponad 8 godzin samo UC mi zajeło
Chat Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Meg UP to również cleaner. Np. Dedykowany pod wosk meg ultimate. Po prostu zdejmiesz poprzedni wosk.
Rekomendowane odpowiedzi