Kubz Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 vokaito1, moim zdaniem bardzo dobrze sobie radzi, szybko rozpuszcza syfy na lakierze, ułatwia pracę glince no i świetnie pachnie
tiger1981 Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 ja 'robiłem' felgi naftą świetlną, no nie powiem trzeba sie troche namordować żeby kropki smoły poschodziły. ciekawy jestem jak dedykowane środki sobie z tym radzą.
saddam Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Dzisiaj przeleciałem felgi RENO FLASHem i bardzo dobrze sobie radził. Zwilżałem płatki kosmetyczne tym środkiem i od razu przecierałem smołę. Schodziło momentalnie.
dzinkins Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Dzisiaj przeleciałem felgi RENO FLASHem i bardzo dobrze sobie radził. Zwilżałem płatki kosmetyczne tym środkiem i od razu przecierałem smołę. Schodziło momentalnie. Moim zdaniem Reno Flash to bardzo mocny killer na smołę Zawsze go mam na swoim regale
saddam Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Dzinkins, tylko cuchnie niemiłosiernie, co zapewne już wiesz Uważajcie, żeby go nie rozlać w domu. Zdarzyło mi się to raz. Wytarłem szybko jak tylko mogłem ale zapach przedostał się przez otwory wentylacyjne i teraz czuje RF prawie w każdym pomieszczeniu
proximo Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Dzisiaj przeleciałem felgi RENO FLASHem i bardzo dobrze sobie radził. Zwilżałem płatki kosmetyczne tym środkiem i od razu przecierałem smołę. Schodziło momentalnie. potwierdzam dobry killer na kleje tez bardzo dobry
Moderator Eryczek Opublikowano 13 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Wszyscy polecają Ironx Owszem, ale nie do usuwania smoły... Ja używałem wczoraj nowego zakupu - CAR PRO TARX. Razem z IRONX "rozwalały" felgę w 15 minut. Produkty drogie ale bardzo skuteczne. Usunęły 3 lata smoły i syfu z felg. Na cztery felgi poszło ok 250 ml IronX i 200 ml TARX. Na felgi poszedł FINISH KARE 1000P HI TEMP wiec nie będzie już takiego hardcoru przy czyszczeniu na wiosnę. To co zostało powinno mi na trochę starczyć. Polecam ten zestaw!
Administrator Evo Opublikowano 13 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Używanie środków CarPro do zapuszczonych felg to IMO strata kasy. Rozumiem psiknięcie IronXa na sam koniec, coby poradził sobie z tym co zostało po myciu kwasem/zasadą, wtedy ma to sens a i środka idą śladowe ilości.
Moderator Eryczek Opublikowano 13 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Używanie środków CarPro do zapuszczonych felg to IMO strata kasy. Rozumiem psiknięcie IronXa na sam koniec, coby poradził sobie z tym co zostało po myciu kwasem/zasadą, wtedy ma to sens a i środka idą śladowe ilości. Kwasu nie używam bo pracuję u teściów w ogrodzie pod domem. To co robię jest dokładnie obserwowane a wzrok który mnie obserwuje, patrzy na mnie krzywo. Kwas by nie przeszedł... Ale teraz fele są już piękne i zabezpieczone dlatego sądzę, że pozostałości IronX starczą mi na długo. W wątku o czyszczeniu felg podpytałem o Meguiars WB.
yunivers Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 najlepszym i (najtańszym do 2008r) sposobem na usunięcie smoły i resztek asfaltu z kół i innych części jest ON,fakt potem jest dana część natłuszczona ale to można zmyć szamponem po zakończonym zabiegu
P-U-M-A Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Co polecacie do idealnego wyczyszczenia felg. Przygotowuje je do malowania i nie umiem ich idealnie wyczyścić. Czy IronX da rade czy muszę raczej coś mocniejszego?
Kubz Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Jak do malowania to najlepiej piaskowanie/papier ścierny.
P-U-M-A Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Jak do malowania to najlepiej piaskowanie/papier ścierny. Piaskować nie będe tylko bedzie podkład i farba i clar. Ale najpierw są bardzo brudne. Przed szlifowaniem papierem chciałem je idealnie wyczyścić. Co wy na TENZI Alux myślicie że idealnie wyczyści felgi?
Sprinter Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Coś silnego musisz podziałać, w dziale testy masz kilka produktów, które powinny dać radę. Jeśli brudu nic nie ruszy to spróbuj Fosolem, mi pomógł, bo miałem strasznie uwalone felgi jak kupiłem auto.
H4mm3R Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Nitro i inne rozpuszczalniki.
prezes.gd Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Co do pyłu z klocków to sprawdź jakiś kwasowy środek nawet bez rozcieńczania a co do smoły to nie wiem, może Decabit? Nafta też dobrze sobie radzi ze smołą ale smród jest okropny i ciężko ją zmyć.
spons Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Co polecacie do idealnego wyczyszczenia felg. Przygotowuje je do malowania i nie umiem ich idealnie wyczyścić. Czy IronX da rade czy muszę raczej coś mocniejszego? ACT100 nierozcienczone zezre wszytsko
maya Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Co polecacie do idealnego wyczyszczenia felg. Przygotowuje je do malowania i nie umiem ich idealnie wyczyścić. Czy IronX da rade czy muszę raczej coś mocniejszego? ACT100 nierozcienczone zezre wszytsko co to za środek ?
spons Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Kwas firmy nerta. Nie polecam uzywac bez maski i okularow
grundik Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Potwierdzam. Czyszczę tym płytki w garażu. Później jest jak w szpitalu.
P-U-M-A Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Dzieki panowie za pomysły. Tak jak hamer napisał wziołem rozpuszczalnik i ropę. Wszystko ładnie wyczyściło. Jedna felga już przygotowana do malowania.
yooz3r Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Panowie, a co ze środkiem CarPLan Wonder Wheels ? ktoś używał ?
saddam Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Używałem ale cętek asfaltu tym nie usuniesz
yooz3r Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Ja używalem carvalet tar&glue remover i nie jest tak super, jak to piszą wcześniej nawet z twardszą gąbka i szorowaniem mało pomaga na takie zaschnięte małe cętki asfaltu
Moderator Eryczek Opublikowano 24 Marca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Panowie, a co ze środkiem CarPLan Wonder Wheels ? ktoś używał ? ja kiedyś używałem i sobie chwaliłem - środek dla ludzi mających trochę wolnego czasu nie jest to burza ale radzi sobie na mnie zrobił wrażenie bo usunął mi pożółkłe przebarwienia na felgach z którymi nic sobie nie radziło ogólnie ok ale są lepsze na asfalt nie działa
Rekomendowane odpowiedzi