Jump to content

4nano Anti - Fog

Fancivi

Recommended Posts

Do testow otrzymalem probke 4nano Anti-Fog

Opis od 4nano:

Anti-fog - psiknac na aplikator lub bezposrednio na szybe, rozprowadzic rownomierna warstwe, nie za gruba, nie za cienka. Odczekac 20-30min i spolerowac recznikiem waflowym lub bawelniana szmatka. Nie uzywac MF przez najblizsze 24h. Gdyby efekt byl nie zadowalajacy, aplikacje nalezy powtorzyc (przyczyna najprawdopodobniej bedzie zbyt cienka warstwa)

P1100301.JPG%20

Aplikacja:

A wiec do dziela... wzialem probke i aplikator Megsa. Szybe wpierw umylem probka 4nano Glass Clenera w stezeniu 1:20. Szyba idealnie czysta. Tasma podzielilem szybe na pol zeby obserwowac efekt i zywotnosc srodka.

- Nakladanie sloneczkiem Megsa jakos mi nie szlo, za duzo chyba preparatu nakladalem

- W drugim podejsciu wzialem platek kosmetyczny i to bylo dla mnie idealne. Dokladnie rownomiernie udalo mi sie rozprowadzic srodek, warstwa okazala sie odpowienia.

Polerowanie:

Nie wiem ile czasu minelo od aplikacji ale napewno 10-15min. Wzialem czysta szmatke do szyb jakas no-name i spolerowalem. Nie mialem zadnych problemow. Wpierw ogolnie przepolerowalem, pozniej dokladniej drugi raz zeby nie pominac zadnego miejsca.

Ekekt:

W dniu aplikacji deszczu nie bylo wiec kubek z wrzatkiem i do dziela

gorszej jakosci ale tez cos widac

Jak widac sprawdza sie, tylko wazna tez bedzie zywotnosc. Za jakis czas napewno napisze jak sie trzyma.

Dzis mialem okazje sprawdzic w warunkach bojowych. Padajacy deszcz, mokre ubrania, rozgrzany czlowiek po zawodach i troche smiesznie to wygladalo ale wazne ze dziala :) Kierowca widzial wszystko a pasazerowie z tylu juz nie i pasazer z boku tez do przodu malo co widzial.

Efekt dla mnie super ;) jezeli i trwalosc bedzie na dobrym poziomie jest to bardzo fajny produkt. Przy bardzo dobrej wydajnosci. Na zime na pewno zawita na wszystkich szybach.

STOP zaparowanym szybom!

Z swojej strony przepraszam za spozniona relacje, ale sa sprawy wazne i wazniejsze

Dziekuje firmie 4nano za probke do testow!

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Fancivi, a czy nie pojawił się efekt rosy na szybie przy dużej ilości wilgoci w powietrzu ??

wirus_kamil, o tym samym pomyślałem. na parawanie nawannowym siedzi ClearVision to na lustro może powędruje Anti-Fog ;)

Fancivi, a czy nie pojawił się efekt rosy na szybie przy dużej ilości wilgoci w powietrzu ??

wlasnie dlatego powinno sie zostawiac np. 2 tylne szyby bez takiej powloki - w ten sposob tam bedzie sie wszystko osadzac a nam nie bedzie to przeszkadzalo

Po kilku dniach jazdy na moto napisze kilka słów.

Miałem problem z delikatnie parującą szybką przednią w kasku przy wolnej jeździe, więc preparat 4nano miał być dla mnie zbawieniem.

Parowanie zniknęło, owszem, ale - niestety zauważyłem nieco pogorszoną widoczność :/

Nie wiem w czym jest problem, ale trochę to przeszkadza, efekt jest taki jakbyśmy mieli delikatną mgiełkę. Normalnie przejrzystość szybki w poruwnaniu do natury to 98%, po nałożeniu Anti-Fog ok 90% na oko :kox:

Zobaczymy jak spisze się w łazience na lustrze, narazie jestem zawiedziony produktem jednak nie wiem jak na tym polu wypada konkurencja :o

k24, czyli podobny efekt do Rain-X Anitfog, miałem testowałem, fakt nie parowało, nie było mleka na szybach, ale widoczność była pogorszona ze względu na rozmyty obraz.

Parowanie zniknęło, owszem, ale - niestety zauważyłem nieco pogorszoną widoczność :/

Nie wiem w czym jest problem

Szybka w kasku jest z poliweglanu, preparat jest stricte do szkla ;)

Fancivi, serdeczne dzieki za fajny test :good:

Jak ci trochę zostało to przetestuj w łazience :-) Bo szukam jakiegoś preparatu na lustro :P

Sprawdza sie tak samo dobrze jak na szkle samochodowym ;)

I wlasnie jestem po tescie na lustrze...

Wczoraj celowo zabrudzone, oczyszczone dzis 4nano Glass Cleaner 1:20. Dawno tak czyste nie bylo ;D

Aplikacja: bez zmian platek kosmetyczny

Odczekanie: min 15min

Polerowanie: bawelnianym recznikiem

Zmiany wizualne... hmm staralem sie doszukac pogorszenia widocznosci, rozmytego obrazu jakos zauwazyc nie moglem. W samochodzie jadac wczoraj w nocy rowniez nie do zauwazenia.

Rosy na lustrze tez nie dalo rady osiagnac stosujac tylko naczynko z wrzatkiem

Efekt dzialania:

• 2 months later...

cyymek spokojnie ;) tak jak już nieraz pisaliśmy 4nano stara się wszystko robić profesjonalnie, a co za tym idzie wprowadzenie tego jak i innych produktów wiążę się z pewnymi zmianami, które chcemy dopieścić do końca ;) zresztą przekonacie się już niedługo co i jak... ale będzie fajnie ;)