coobah Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Witam, jak w temacie: kto ma fabrycznie, kto ma dokładane we własnym zakresie... A jak ma to jaki model, czy nie sieją zakłóceń w radiu i w CB? Bezawaryjnie? Szukam wszelkich praktycznych informacji, myślę nad założeniem u siebie... Chodzą mi po głowie Philips Daylight 4 <- ktoś ma takie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mnichu Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 jak ja to widze to az mnie rusza.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek305 Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 zależy.. jeżeli są w miejscu halogenów nie paski a takie okrągłe to spoko to wygląda te wszystkie paski itp to lipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilgt Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Ja mam oryginalne na swiatlach drogowych i bardzo je lubię Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartekB Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 To zależy... Niekiedy plastikowe ramki na halogeny sa przystowsowane do monatażu dodatkowego oświetlenia np LED. Tak jest m.in w fordzie focusie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Ja właśnie zamieniłem halogeny przeciwmgłowe na ledy od Skody Fabii RS. Akurat tak się składa, że do Golfa V gt/gti pasują one plug&play Sprawują się idealnie, zapalają się automatycznie po przekręceniu kluczyka. Pasków ledowych jakoś nie pochwalam. Na takie coś się jeszcze zgodziłem bo wygląda schludnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coobah Posted April 13, 2012 Author Report Share Posted April 13, 2012 Forest, no wygląda to "fabrycznie"... Tylko halogenów już nie masz... A one jednak czasem się przydają... Te Philipsy które chodzą mi po głowie nie wyglądają tragicznie: I myślę, żeby spróbować je wpasować w maskownice halogenów, między te dwa poziome przetłoczenia: A wtedy wyglądałoby to mniej więcej tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 zależy.. jeżeli są w miejscu halogenów nie paski a takie okrągłe to spoko to wygląda te wszystkie paski itp to lipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mnichu Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 ze tak zapytam po co ci takie coś? oszczedność paliwa? ostatnio jakaś moda się zrobiła na takie świecidełka i sobie przywieszaja co jeden to mniej widoczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaptan Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Też planuję wrzucić okrągłe. Ale szczegóły zdradzę jak się uda, bo może wyjść pro . Mnichu, mniejsza o paliwo, choć to zawsze argument. Mi szkoda żarówek, w Focusach padają jak muchy - zdarza się że nawet co 3 miesiące. Ale jak zakładać to jakieś sensowne, nie za 60 zł z allegro. Takie nie świecą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 ze tak zapytam po co ci takie coś?oszczedność paliwa? ostatnio jakaś moda się zrobiła na takie świecidełka i sobie przywieszaja co jeden to mniej widoczne Oszczędność paliwa, żarówek, odbłyśników w lampach itd. Po za tym światła dzienne są dzienne i nie palą się w asfalt jak mijania tylko do przodu, dzięki czemu takie światła są lepiej widoczne i jest bezpieczniej. Światła mijania powinny świecić tylko w nocy to, że mamy taki durny nakaz jazdy, które jest notabene ewenementem na skale światową to trza się pytać w sejmie tych durni, pewnie mają kolesiów w przemyślę żarówkarskim i naftowym. Druga sprawa jak ktoś ma np ksenony i jeździ dużo po mieście często wyłączając silnik to wiesz jak xenon dostaje, a wiesz ile żarnik kosztuje? Po za tym nie myl Philipsa czy Helli do tych pseudo ledów z chin za 15 zł, które rzeczywiście nie świecą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucki Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Dla mnie to jest wieś tuning Link to comment Share on other sites More sharing options...
nivea Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Dla mnie to jest wieś tuning popieram, żadne argumenty mnie nie przekonają, że to badziewie ma jakikolwiek sens, można ich używać tylko "w warunkach normalnej przejrzystości powietrza", a kierowcy używający świateł dziennych nie mają włączonych świateł z tyłu, a wg. mnie - włączone światła mijania to +10 do bezpieczeństwa na drodze. durny nakaz jazdy, które jest notabene ewenementem na skale światową http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiat ... y_dziennej okazuje się, że to nie taki ewenement. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xkem Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Oryginalne dzienne ledy ala audi też uważasz za "wieś"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paluch Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Nie mówimy tu o oryginalnych tylko dokładanych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coobah Posted April 13, 2012 Author Report Share Posted April 13, 2012 światła te zżerają mniej prądu niż mijania + postojowe z tyłu... A jeśli ktoś ma inne prądożercze akcesoria w aucie (np. wzmacniacz + skrzynka basowa), a jeździ głównie na krótkich odcinkach to każda oszczędność prądu jest na wagę złota jeśli tylko alternator + akumulator mogą trochę odetchnąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
nivea Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 światła te zżerają mniej prądu niż mijania + postojowe z tyłu...A jeśli ktoś ma inne prądożercze akcesoria w aucie (np. wzmacniacz + skrzynka basowa), a jeździ głównie na krótkich odcinkach to każda oszczędność prądu jest na wagę złota jeśli tylko alternator + akumulator mogą trochę odetchnąć no cóż, każdemu według potrzeb oczywiście. ja pozostaję niewzruszony Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Ja tez mysle o Philipsach. Estetyczne i solidnie zbudowane.Jesli to ma poprawic bezpieczenstwo moje i rodziny to dlaczego nie ? A do tego w polaczeniu z bialymi zarowkami wyglada bardzo fajnie. Wartosc dobrych ledow widac najlepiej we wstecznym lusterku na autostradzie. Ktore samochody widac najlepiej i dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
embargo Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 U mnie w cytrynie mam w miejscu halogenów, 4 diody smd HP , no name około 200zł na allegro za parkę automaty z wbudowanym przekaźnikiem. + przyciemnione folią Wyłączone: Włączone: Według mnie wyglądają jak seria, co ważne mają pełną homologację bodajże E4 i DRL. Swoją drogą bardzo wygodne rozwiązanie (gdy podpięte tak jak należy po stacyjce), co ważne nie mogą one być podpięte pod światła postojowe - muszą świecić same. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 embargo, jaka to jest folia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
embargo Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Zwykła okienna - transparentna. Dodam od siebie ,że idealne przy lampach ksenonowych. A takie zestawy jako dzienne które robią światła do jazdy dziennej z świateł drogowych są nielegalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maya Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 a co na takie światełka mowią policjanci podczas kontroli ? dioda led w halogenie ? i to ma homologacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
coobah Posted April 13, 2012 Author Report Share Posted April 13, 2012 embargo, no to jeśli są to no-name'y to ta homologacja jest tylko "wymysłem" sprzedawcy Aha! Homologacja powinna być wybita RL, bo wybite DRL to tylko skrót od Daytime Running Lights.... A dlaczego nie mogą być podpięte pod postojowe?? Z tego co wiem podłącza się: + z +, - z -, dodatkowy kabel wpina się w przewód od postojówki, która jest sygnałem do wyłączenia świateł do jazdy dziennej gdy zapalasz postojówki + mijania... Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Lampa led w miejscu lampy halogenowej Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal88 Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Tak to wygląda w DS3 , sorry za jakoś ale zdjęcie jak zwykle zrobione telefonem bo tylko to pod ręką i tutaj jeszcze jedno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts