Suchoparek Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Suchoparek, a czytanie boli? Czytanie nie boli od tego czytania juz w głowie się pie... każdy pisze o czym innym może ktoś konkretny napisał by to raz a dobrze w punktach który najlepszy który najgorszy
Fryzur Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Ja obecnie korzystam z enzalla i do wyplukiwania używam formuła 90
k0nficjusz Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Witam, Przejrzałem kilka tematów, ale nie mogę doszukać się odpowiedzi. Mam kilka plam na fotelu pasażera. Powstały na skutek kontaktu z mokrą kurtą. Chciałbym wyczyścić całość jednak nie posiadam odkurzacza do prania. Dobrze rozumiem, że ręczne "pranie, czyszczenie ręcznie" polega na użyciu: 1. aplikacja prespray 2. zabawa szczoteczką 3. przetarcie mikrofibrą Dodam, że samochód to volvo, tapicerka czarna, a materiał mi nieznany.
CrisAGC Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2016 Panowie szukam czegoś do ręcznego odświeżenia foteli, kanapy, rolety bagażnika i punktowo dywaników, wykładziny. Mam jakieś tam zacieki, plamy na siedziskach i coś się rozlało na rolecie (sok, piwo, nic chemicznego) Co byście polecili? Coś z tego się nada: http://showcarshine.pl/tapicerka/2639-s ... er-1l.html http://showcarshine.pl/tapicerka/2048-v ... 00-ml.html http://showcarshine.pl/tapicerka/1998-m ... 500ml.html http://showcarshine.pl/plastik-winyl-gu ... otowy.html http://showcarshine.pl/plastik-winyl-gu ... etrze.html Który będzie najskuteczniejszy? Czy może lepiej użyć zwykłego APC w odpowiednim stężeniu i nie wydawać kasy na te środki? Ps. Fajnie byłoby gdyby któryś z tych środków sprawdził się również w myciu deski rozdzielczej, plastików, klamek, przycisków na konsoli, kratek nawiewu..
Slovak Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 [ref]CrisAGC[/ref], viewtopic.php?f=234&t=27229
CrisAGC Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Dzięki Slovak, jak zwykle stanąłeś na wysokości zadania. O taką poradę mi chodziło
Kwiecien Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 Witam, zaczynam swoją przygodę z praniem tapicerek. Zakupiłem odkurzacz Profi 50, proszek RM760 i do tego Kenotek Textile Cleaner. Zacząłem od mojego auta (Espace III). Cała podłoga mega brudna, oleje, smary, sok z malin, brud po prostu taki że nie wierzyłem że cokolwiek to usunie. No i po 2 godzinach batalii podłoga jest jak nowa Pomógł zdecydowanie Kenotek jako prespray w dawce 1:10 z ciepłą wodą. Cena super (160zł za 10 litrów). Fotele mam skórzane więc ich nie prałem. Teraz żałuję że nie zrobiłem zdjęć przed
piotr@sta Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 Witajcie czy ktoś już używał ExceDe Encapsulator Cleaner? Po jakim czasie środek jest już suchy? Nie posiadam ani odkurzacza piorącego ani garażu w związku z tym będę czyścił wnętrze pod chmurką a nie chciał bym by schło 3 dni
daniel87 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 [ref]piotr@sta[/ref], zaglądałeś do działu testy
piotr@sta Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 Patrzyłem ale tam nikt nie chwalił się ile mu schło. Wydaje mi się że zadałem pytanie w odpowiednim miejscu.
grembi Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 Witajcie czy ktoś już używał ExceDe Encapsulator Cleaner? Po jakim czasie środek jest już suchy? Nie posiadam ani odkurzacza piorącego ani garażu w związku z tym będę czyścił wnętrze pod chmurką a nie chciał bym by schło 3 dni Ja jak prałem dywan córce to po około 4-5h był suchy, odkurzony i mała biegała po nim. Zależy teź jak mocno zlejesz powierzchmie. Mi wydaje się że zwilżyłem jedynie co wystarczyło do czyszczenia Napisane z Tapatalka za pomocą Xiaomi RN2
MiasikAF Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 Panowie chciał bym zapytać bo zamierzam kupić numatic piorący i do tego środki z ADBL prespray i Textile Rinse no i jakis hydrofobowy na koniec. Wystarcza mi jedynie te dwa środki ADBL czy jeszcze cos muszę do kupić wiem ze sa rożne środki do czyszczenia ale z racji tego ze bede wiecej zamawiał produktów z ADBL to te dwa wezme extra.
e30rs Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 ktos moze jest w stanie doradzic czym dozowac chempspeca np 15gram produktu
shinekamcar Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 ktos moze jest w stanie doradzic czym dozowac chempspeca np 15gram produktu Ja używam takiej plastikowej łyżeczki dodawanej do kaszek dla dzieci pelna dokladnie pokazuje na wadze 10g ....
e30rs Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 Dzieki. Dokopalem sie do miarki byla dobrze zasypana w opakowaniu! Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
PROPER Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2016 Cześć, Kupuję Puzzi 8/1 . Mogę go wziąć samego albo w zestawie z 10l Karcher 764 w calkiem dobrej cenie. Widzę że chemia Karchera nie jest jakaś super mocna i nie doczyszcza mocnych zabrudzeń, ale może warto mieć takie coś w arsenale do odświeżania wnętrza + coś mocniejszego np. VALETPRO HD lub inne? Czy ktoś stosował Karcher 764 i może odnieść go do 760 o którym dużo osób piszę pozytywnie?
zmorka Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2016 Też mam puzzi 8/1, też miałem proszek i płyn firmowy w zestawie, używałem na początku jednego i drugiego (płyn lepszy, bo nie zostawia śladów jak proszek na ciemnych tapicerkach) dopóki nie znalazłem tego forum , a to co zostało dałem koledze który szoruje tylko dywany , póki co na pierwszy strzał idzie zawsze HDCC, jak nie daje rady to się ratuje różnymi płynami, odplamiaczami, apc czy innymi, nie ma jednego dobrego środka na wszystkie zabrudzenia moim zdaniem. A niedoceniony jak dla mnie przy trudnych do usunięcia plamach na fotelach (co najważniejsze jest bardzo bezpieczny) to tenzi punkt gt, polecam gorąco.
Allchemia Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2016 Cześć,Kupuję Puzzi 8/1 . Mogę go wziąć samego albo w zestawie z 10l Karcher 764 w calkiem dobrej cenie. Widzę że chemia Karchera nie jest jakaś super mocna i nie doczyszcza mocnych zabrudzeń, ale może warto mieć takie coś w arsenale do odświeżania wnętrza + coś mocniejszego np. VALETPRO HD lub inne? Czy ktoś stosował Karcher 764 i może odnieść go do 760 o którym dużo osób piszę pozytywnie? Moje doświadczenie i opinie klientów jednoznacznie wskazują, że o wiele bardziej nie zawodny jest odkurzacz Soteco Lava. Proponuję rozważyć tę pozycję.
mati73 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Porównywał lub miał oba prochem s777 z formuła 90 ?
mati73 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2016 Dzięki, już kupiłem 1 kg prochem s777. Miałem go wcześniej i w sumie wszystko ok tylko byłem ciekawy innych.
elpresidente Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2017 Hej. Czy do przeprania samochodu mocno zabrudzonego metodą ekstrakcji na początek jako prespray i opłukiwacz wystarczy ADBL APC + KT22? Możecie coś polecić do podsufitki oraz plastików?
Djmatiii61 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2017 Witam czy kenotek textil dobry jest do prania tapicerek
tomekk1980 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2017 Witam Posiadam Puzzi 100. Chemia jaka używam do prania dywanów, wykładzin w domu to prespeej Tersus PR 101 + Karcher RM 760. Posiadam jeszcze Tersus MC 990 którego używałem do czyszczenia podsufitki. Ogólnie z prania dywanów tymi środkami jestem zadowolony ale zastanawiam się czy byłoby coś jeszcze lepszego? Mam na myśli Chemspec Enz-All + Formuła 90. Czy to dobry zestaw, może ktoś używa i może coś więcej powiedzieć.
Rekomendowane odpowiedzi