Jump to content

Subaru Impreza

KALI

Recommended Posts

Cześć wszystkim,

Czytam forum już jakiś czas, dużo dłużej wkręcam się w detailing ale nie mogłem się zebrać, żeby coś naskrobać. Nadszedł w końcu na to czas. Zacznę od wrzucenia relacji z czyszczenia i zabezpieczenia mojego auta przed zimą. Akcja działa się w wigilię i 1-wszy dzień świąt (nie musze chyba mówić, jak bardzo rodzinka była szczęśliwa, że siedze w garażu zamiast z nimi ;) )

Postanowiłem wyczyścić dokładnie, położyć colli i mieć troche spokojniejszą głowę przez zimę (która na szczęście w końcu przyszła).

Na wiosne będzie dokładniejsze czyszczenie plus korekta lakieru plus zapewne naturalny wosk albo cquartz (swoją drogą strasznie się napaliłem na nią).

Acha, i uprzedzając komentarze - szmatki i pady leżą na podłodze, bo garaż jest czysty, odkurzony i wytarty mopem. Można było praktycznie jeść z ziemi. ;)

Było tak:

DSC_0034.jpg

DSC_0041.jpg

DSC_0042.jpg

DSC_0043.jpg

DSC_0044.jpg

DSC_0045.jpg

DSC_0048.jpg

DSC_0078.jpg

Troche tego:

DSC_0050.jpg

DSC_0051.jpg

W trakcie:

DSC_0053.jpg

DSC_0066.jpg

DSC_0068.jpg

DSC_0069.jpg

DSC_0070.jpg

DSC_0079.jpg

DSC_0083.jpg

DSC_0087.jpg

DSC_0088.jpg

Efekt końcowy:

DSC_0093.jpg

DSC_0094.jpg

DSC_0095.jpg

DSC_0096.jpg

DSC_0098.jpg

DSC_0099.jpg

DSC_0105.jpg

DSC_0107.jpg

DSC_0108.jpg

DSC_0109.jpg

DSC_0073.jpg

DSC_0074.jpg

DSC_0092.jpg

DSC_0097.jpg

DSC_0112.jpg

DSC_0114.jpg

DSC_0120.jpg

DSC_0122.jpg

DSC_0123.jpg

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

na felgi poszedł też Colli, tak samo jak na lakier. Z tą różnicą, że felg nie glinkowałem, bo po bliższym przyjrzeniu się, widać, że nadają się jedynie do ponownego malowania.

P.S. Pozdrawiam również :)

Dzięki za miłe słowa.

WWL to blachy poprzedniego właściciela. Teraz jest WWL - W = WL ;)

chyba nie jest aż tak źle z tym lakierem

Te zdjęcia tego nie ukazują ale patrząc z bliska widać pełno swirli, kilka mocniejszych rysek itd. Nie ma się co dziwić, auto ma juz pare lat, a nie przechodziło wcześniej takich zabiegów. Na wiosne wszystko to zniknie :)

KALI nie jest źle - zdjęcia większość kryją. ;) Wiadomo że na żywo to inna bajka ale i tak jest dobrze. :good:

A do tego garażu to zabrałeś sobie przynajmniej kawałek karpia albo % ? :P

Garaż extra , tak jak i wozidełko. :good:

Pozdrawiam.

• Administrator

KALI, jesteś najlepszym przykładem jak można pięknie przywitać się na forum.

Zamiast męczyć wszystkich banalnymi pytaniami bierzesz się do roboty i pokazujesz co potrafisz.

Życzę powodzenia w dalszych dążeniach do ideału.

...a termin prac kwalifikuje Cię do grupy pozytywnie zakręconych.

Witam w klubie!!!!!

no! po pierwsze witamy na forum KALI :mrgreen:

ja już tą relację miałem okazję i szczęście zobaczyć, ale tutaj na forum przynajmniej zapełni ona zimową posuchę i znowu lud będzie miał o czym gadać :kox:

co tu dużo mówić... valeting pierwszej klasy :good: miejscówka o czym już Ci mówiłem - rewelacja (takie należy budować garaże... od takiego lepszy będzie tylko większy ;) )

...a termin prac kwalifikuje Cię do grupy pozytywnie zakręconych.
normalnie jakbyś go znał :song::good:

Czekałem na jakąś Impreze, no i jest. Wiekszosc mówi, że na Subaru sie nie patrzy, tylko Subaru sie jeździ, ciesze sie że nie do końca jesteś tego zdania:)

PS. Również pozdrawiam z SIP ;)

Na szczęście KALI się wyróżnia bo i jeździ nim i z tego co wiem na Ułęż itp i dba o niego.