dasior10 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2014 okej a jak bym zakupił jak piszecie Jasmina do wytarcia wosku, Alladina do wyglancowania to po wypraniu Alladina moge go wykorzystać do Quick detailera i w drugą strone po wypraniu znowu do glancowania? pozdrawiam
croochy Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2014 Najlepiej jakbyś miał 3 fibry. Alladina zostaw do qd, ew do glancowania, bo do wosku jest mało wygodny. To mega gruby ręcznik. Zrobię Ci w poniedziałek fotke żeby porównać. Jasmin do dobierania Glancowania np Boa to bardzo fajny ręcznik Qd alladin Tak bym to widział wstępnie
gongo Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Hej. Co kupić z wyższej półki do HD Cleanse i do Zymola Titanium? Mam mętlik w głowie już
Dannyy88 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 Kup Gyeon boa cena ok, jakość ... I super sie dociera. Mam rożne fibry , droższe , tańsze ale te najlepiej cenowo wypadają i jakościowo
gongo Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 Dzięki. No właśnie takie uniwersalne bym chciał Luxury Towel czy Soft Wipe bo widze dwa rodzaje ?
Strus Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Spotkał się ktoś z fibrami Liqud Elements ? Szukam czegoś do docierania wosku - Colli albo Natty's Blue
KapselK Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Ja do wosku mam taką fibre i sobie chwale, super miękka, praca bardzo przyjemna: http://autonablask.pl/produkt/mikrofibr ... delikatna/
Dannyy88 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Spotkał się ktoś z fibrami Liqud Elements ? Szukam czegoś do docierania wosku - Colli albo Natty's Blue Ja mam pare, są bardzo fajne i dobre ale jak dla mnie Gyeon boa jedt najlepszy. Nie warto przepłacać...
Strus Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2016 Boa zakupiony. A jakaś niedroga ale fajna fibra do QD ?
wobbjack Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2016 http://flexipads.com/product/40532-2/ Co o tym myślicie?
Ketrzyno Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2016 Mam taką I jest ok, używam jej do np duragloss 951
Strus Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 A czy np BOA sprawdzi się też z QD ? I czy ewentualnie można BOA używać i do wosku i do QD ? W sensie że jeden i ten sam BOA. Czy raczej powinnny być 2 różne - jeden do wosku drugi do QD ? Moli wygląda fajnie i ma fajną gramaturę ale jak dla mnie już chyba za wielki jest do QD
Piotrek Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 Strus, Sprawdzi się, do wosku i do QD też. I tak pierzesz po użyciu, więc wszystko jedno czy docierała wosk czy QD. viewtopic.php?t=20605
Strus Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 Dzięki za info. Zamówiłem dziś też CArPro BOA ale skoro Gyeon się nada do obu rzeczy to CP odwołam
DARIUS Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 Czy używał ktoś mikrofibry z Jana Niezbędnego?
Gesiu_15 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 [ref=#ff3366]DARIUS[/ref], warto zaintestować w lepsze fibry Sam mam osobiście 3 sztuki mikro od WaxPRO i świetnie się spisują
DARIUS Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 Dzięki. Domyslalem się że JN to tanie mięso :-)
SpeedwayFan Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2016 Ja używam tańszych fibr z Tesco czy Reala za 5zł 5-pak do nadkoli komory itp natomiast do docierania wosków zakupiłem sobie mikrowłókno z K2 bardzo puszysty i ładnie dociera wosk :)Natomiast do osuszania oczywiście fluffy oraz wafel z CarPro
Alfa47 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 Ja Polecam Koch Chemie Grau 40x40cm miękka mikrofibra dobra jest
wobbjack Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 Która z tych trzech fibr będzie najlepsza do docierania i polerowania Coli? 1. Poorboy's World Ultra Mega Towel 2. ADBL Puffy Towel 3. GYEON Q2M BOA Towel a może ktoś ma coś lepszego i może polecić?
Mir540t Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 Już pisałem w innym temacie więc wkleje to samo: Ja polecam Supersoft Microfiber (gramatura 650-700g/m2): http://www.waxparadise.pl/produkt,Supersoft-Microfiber-(40cm-x-40cm),6673.html oraz Fluffy Yellow HD (950-1000g/m2): http://www.waxparadise.pl/produkt,Fluffy-Yellow-HD-(40cm-x-40cm),6703.html W tym sklepie niezłe też są te po 4,90zł (Yellow i Grey HD), ale jak ktoś szuka super fibr to te powyższe są mega. I wychodzi taniej lub podobnie jakby zamówić z Aliexpress od chinola.
KHOT Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 Która z tych trzech fibr będzie najlepsza do docierania i polerowania Coli?1. Poorboy's World Ultra Mega Towel 2. ADBL Puffy Towel 3. GYEON Q2M BOA Towel a może ktoś ma coś lepszego i może polecić? Mam Boa i Puffy - to dwie zupełnie inne filozofie. Boa jest cienki jak włos i bardzo delikatny, Puffy jest puszysty i gruby. Oba są bardzo miękkie, i przyjemne w pracy, ale Boa mi się najlepiej mizia delikatnie zwiewny quickdetailer, a puffy właśnie bardziej do docierania mi osobiście pasuje. Imo zakupu żadnego z tych dwóch nie będziesz żałował. Poorboysa nie znam.
hardy_pol Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 699170 Która z tych trzech fibr będzie najlepsza do docierania i polerowania Coli?1. Poorboy's World Ultra Mega Towel 2. ADBL Puffy Towel 3. GYEON Q2M BOA Towel a może ktoś ma coś lepszego i może polecić? 1. PB Mega jest mega ale do wycierania past 2. nie miałem okazji spróbować (jeszcze ) 3. Boa bardziej mi podszedł do QD, jak mi wosk trochę za bardzo przysechł (co prawda nie Coli tylko coś innego to było) to BOA miał problem to spolerować osobiście lubię MadMax'a 2 ale tego niebieskiego - dwustronnego, którego już ciężko dostać i Ultra Finish Swiss obydwa od Liquid Elements
Rekomendowane odpowiedzi