paid_in_full Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 ok jutro nagram. nadal leje się na boki z końcówki. piana zaczęła być lepsza dzięki zbitej gąbce kuchennej wyciętej w wałek, ale to cały czas nie to. do lepszej piany pewnie jakoś dojdę, tak czy inaczej u mnie filce spod mebli mimo usunięcia kleju nie działają w żaden sposób. Nie ma szans na pianę, jeżeli włożysz wałek. Przetestowalem to na swoim kwazarze. Co najwyżej uzyskiwałem gęste mleko. Musi być krążek, jeden za drugim i wtedy możesz swobodnie testować ile filcy Ci potrzeba. Wydaje mi się że masz problem z źle dobranym materiałem zastępującym filce z Glorii.
damian Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Wypróbowałem teraz z VALET PRO pH Neutral Snow Foam i jest MEGA Jak poprawi się pogoda w najbliższych dniach to pojadę na bezdotyk i zrobię zdjęcia albo filmik
smalec Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 ok jutro nagram. nadal leje się na boki z końcówki. piana zaczęła być lepsza dzięki zbitej gąbce kuchennej wyciętej w wałek, ale to cały czas nie to. do lepszej piany pewnie jakoś dojdę, tak czy inaczej u mnie filce spod mebli mimo usunięcia kleju nie działają w żaden sposób. Nie ma szans na pianę, jeżeli włożysz wałek. Przetestowalem to na swoim kwazarze. Co najwyżej uzyskiwałem gęste mleko. Musi być krążek, jeden za drugim i wtedy możesz swobodnie testować ile filcy Ci potrzeba. Wydaje mi się że masz problem z źle dobranym materiałem zastępującym filce z Glorii. tez mi sie tak wydaje, sprobuje porobic krazki z tej gabki jako najlepszego dotychczas materiali, jezeli dalej bedzie dupa to sprawdze gabke techniczna.
Swoop Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Wypróbowałem teraz z VALET PRO pH Neutral Snow Foam i jest MEGA Jak poprawi się pogoda w najbliższych dniach to pojadę na bezdotyk i zrobię zdjęcia albo filmik Damian, a jakie proporcje i ile filców, bo też nad tym siedzę, aż wali w całej łazience
faraon3021 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Swoop, 30 ml VP na litr wody ładna piana i skuteczne działanie jeden filc pod meble
mar3 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Warto dorobić "zasobnik" na filc/gąbkę? chodzi o Marolexa 1500 miejsca na filce tyle co kot napłakał więc sobie pomyślałem, że dorobię jakiś skręcany pojemniczek, średnica 15 - 18mm, gdzieś z 15mm na filce będzie ... przed chwilą zrobiłem takie coś: nawet nieźle piana wychodzi ale sika punktowo, tych niebieskich końcówek nie ma nakręcanych ... i dupa blada - stąd ten pomysł na dokręcany pojemnik + trzymak do niebieskiej końcówki
damian Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Swoop, tak jak faraon3021 napisał 30ml/1l z tym, że u mnie 2 filce.
kamilgt Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Ale kombinujecie.... Macie wszystko dokladnie opisane na 1stronie, nic wiecej nie trzeba robic a piana wychodzi bardzo dobra..
S3ci0r Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 no właśnie jak z ta kolejnością w końcu jest bo są 2 wersje: końcówka herbicydowa + oring + filce końcówka herbicydowa + filce + oring która jest poprawna?
kamilgt Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Nie ma roznicy wg mnie bo i tak filce wejda w oring
damian Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 S3ci0r, końcówka herbicydowa + filce + oring.
Shmatan Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 mar3, profi teraz w ładne opakowania i jako zamienniki filców do glorii ;]
smalec Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 dzisiaj sprawdzilem i bez filcu/gabki tak samo sika na boki i po opryskiwaczu... myslalem ze filc pod meble jakis lewy ale inny filc kupilem i efekt ten sam... powoli koncza mi sie pomysly... moze dziura w rurce za duza?
mar3 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Swoop - te na zdjęciu to jakieś kuchenne do szorowania garów, nie sprawdziły się - dlatego próbowałem coś dorobić żebym mógł wpakować więcej krążków. Na szczęście znalazłem kawałek filcowej podkładki pod meble, wyciąłem dwie i jest ok na zdjęciu z pierwszej strony: widać, że ten dzyndzoł jest schowany - u mnie wystaje dobre 4mm, przy skręcaniu ciśnie na filc i czasem popuszcza piany - można to coś skrócić?
damian Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 U mnie wygląda to tak: Jeszcze zobaczę jak będzie przy jednej dziurce, bo teraz są dwie i dwa filce.
smalec Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 jutro zrobię foty jak będę ogarniać auto, dzisiaj już po ciemku uzyskałem dobry efekt, może trochę ze gęsty, ale jest blisko, pewnie kwestia roztworu albo wyjęcia jednego krążka. generalnie winowajcą był, jak ktoś słusznie zauważył, materiał w roli filcu/gąbki. Przetestowałem 3 rodzaje filcu pod meble i 3 różne gąbki do mycia i dupa. Udało się w końcu na gąbce wyciętej z tych gąbkowych pędzelków. 3 warstwy wycięte w kształcie monety 10gr i jest git, leci bita śmietana. btw, z mojego dotychczasowego doświadczenia wynika, że kolosalne znaczenie ma temperatura wody - musi być ciepła - czy u Was bez problemu efekt jest ten sam przy zimnej wodzie?
faraon3021 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Temperatura to jeden z wielu czynnikow ktore maja wplyw na dzialanie chemii. Na zdolnosc tworzenia piany tez.
mar3 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zanim kupiłem niebieską dyszę do Marolexa jechałem na standardowej + zwinięta w rulonik gąbka do szorowania garów - piana była ale tylko na gorącej wodzie, teraz z niebieską końcówką i dwoma krążkami filcowymi mam pianę na zimnej wodzie jutro przetestuję jak sprawa wygląda na wodzie destylowanej tylko się jeszcze zastanawiam czy nie zmienić piany na inną ( mam VP neutral foam )
faraon3021 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Dojechala Magi -czas na test
paid_in_full Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Kolego mar3, jaki symbol masz wybity na niebieskiej dyszy ? Gloria i dysza Kwazara której używam mają wybite 110/06 (kat rozwarcia i ilość wody którą potrafią "wydalić"). Mam wrażenie że mój kwazar nie radzi sobie z dyszą 06- za dużo wody do "wydalenia". Zestawienie:ilość wody a oznaczenie dysz. http://sklep.kwazar.com.pl/?prod=127&cat=61
Rekomendowane odpowiedzi