zabas Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 no własnie mam mleko po aluchromie z k2 poeksperymentujemy dzieki za pomoc
cysta Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Zabierał się może ktoś do patelni z calibry? Po bawełnie i autosolu zostaje : Chce jeszcze spróbować filcem. Myślicie, że filc wyciągnie jeszcze trochę lustra??
malkolm Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 do lustra jak widzę to jeszcze strasznie daleko
cysta Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Fakt, na zdjęciu wygląda tragicznie. Ale tu wiele roboty zrobił aparat w telefonie Zastanawiam się czy "twardszy" filc poradzi sobie żeby dotrzeć te amelinium bo wydaje mi się, że stop słabo współpracuje z polerką
vw_golf3 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 cysta felga podobna do estorila z fire and ice, z tego co pamiętam na tamtej wychodziło idealne lustro więc tutaj powinno być podobnie
mpowerek Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Zabierał się może ktoś do patelni z calibry? Po bawełnie i autosolu zostaje : Obrazek Chce jeszcze spróbować filcem. Myślicie, że filc wyciągnie jeszcze trochę lustra?? filcem dojdziesz na pp50 bialej na sam koniec autosol tez na filcu i pozniej mleczkiem reka dwa razy i bedzie cacy
vw_golf3 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Zabierał się może ktoś do patelni z calibry? Po bawełnie i autosolu zostaje : Obrazek Chce jeszcze spróbować filcem. Myślicie, że filc wyciągnie jeszcze trochę lustra?? filcem dojdziesz na pp50 bialej na sam koniec autosol tez na filcu i pozniej mleczkiem reka dwa razy i bedzie cacy mleczkiem ?? ja bym proponował 2500 papier zmatowić , okrągły filc na wiertarkę z autosolem, później bawełna albo flanela z megsem lub inną wykończeniową
cysta Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 robiłem od 1200 bo miała rysy i wżerki delikatne, skończywszy na 2500. Potem wpadł autosol + ręczne polerka bawełną na full ile pary w łapie ( wcześniej mechanicznie bawełną na krążku i był efekt podobny) i prosze... słabizna. Narazie nie będe rozprawiał, zaopatrze się w filc i spróbuje z nim co i jak.
vw_golf3 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 cysta tutaj mogą dużą rolę odgrywać obroty, musisz popracować a na pewno efekty będą
zwirus Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 ja swoje felgi zacząłem polerować autosolem alu filcem na wiertarkę i cudów nie ma spodziewałem się lepszego efektu, a poza tym zostaje taka mgiełka ;/
vw_golf3 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 zwirus z moich doświadczeń autosol alu do filcu się nie nadaje, bardziej bawełna albo flanela bo jest ona bardziej drobna/wykończeniowa niż metal polish
zwirus Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 vw_golf3, teraz chyba kupie autosol do metalu
cguurek Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Witam. Ma ktoś bezbolesny środek na wyszlifowanie wnęk na śruby przy alusach? recznie to mozna sie wykończyć a efekt i tak kiepski
licha89 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 witam ja też posiadam felgi z calibry, i jak pamiętacie mój temat, to wczoraj wzięłem się za polerowanie i jakoś to wyszło ale lustra idealnego nie ma a na dodatek jak światło pada widać takie mazy jak na karoseri źle wypolerowanej te felgi to jakas tragedia co do polerowania
mister31 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Porządna polerka trwa czasami kilka godzin i jest bardzo nużąca. Wiem coś o tym Nie można doprowadzić do sytuacji aby felgi były czarne od syfu. Wżera się to ustrojstwo w aluminium i później naprawdę ciężko się tego pozbyć.
BARTEK721 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 mam taka magiczna paste nazywana pastą diamentową juz po papierze 300 jak przepoleruje to wychodzi lustro ale strzykawka pasty mnie kosztuje 120 zł ale na komplet rantow wystarczy
mpowerek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 mam taka magiczna paste nazywana pastą diamentową juz po papierze 300 jak przepoleruje to wychodzi lustro ale strzykawka pasty mnie kosztuje 120 zł ale na komplet rantow wystarczy podeslesz nazwe tej pasty
BARTEK721 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 nazywa sie "pasta diamentowa" firma marbad jest ona uzywana w przemysle do polerowania narzedzi maszyn numerycznych lub polerowania form wtryskowych ale powiem ze warto zapłacic i miec lustereczko jak byłby ktos zainteresowany to moge załatwic i wystawic np. na allegro teraz robie sobie felgi jak skoncze to podesle zdjecia [ Dodano: 5 Kwiecień 2013, 20:56 ] Witam. Ma ktoś bezbolesny środek na wyszlifowanie wnęk na śruby przy alusach? recznie to mozna sie wykończyć a efekt i tak kiepski wypiaskowac sie nie da ?
cysta Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Nabyłem filc. Efekt dużo lepszy od samej bawełny. Bez specjalnego przykładania się, na szybko przeleciane samo czoło felgi. Efekt popsuty troszkę aparatem. Ale chyba widac już jakąś poprawę.
BARTEK721 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 http://marbad.pl/index.php?option=com_c ... &Itemid=87 [ Dodano: 7 Kwiecień 2013, 17:37 ] kup sobie paste diamentową i daje gwarancje ze czyszcząc to ręcznie za godzine wypolerujesz całą felge na lustro idealne lustro a uzywajac pada z filcem 15 minut i gotowe jak chcesz to mam tych past teraz trochę 120 zł strzykawka oszczędnie to 4 sztuki zrobisz wyżej jest link a co do polerowania akurat tą pasta używam chusteczek higienicznych bo pasta nie "wsiąka" w nie a w filc czy bawełnę tak i nie ma właściwości ściernych [ Dodano: 7 Kwiecień 2013, 17:42 ] fela która mam w miniaturce jest wytarta papierem 320 i przepolerowana efekt lustra jest ale widać rysy w obecnej chwili jadę recznie papierami i skoncze na 2500 potem przepoleruje to dorzucę fotki w wysokiej rozdzielczości probowalem już wszystkiego i efekt jest tylko po tej pascie i po pastach w kostce ale już nie jest on taki sam a wszystkie te pasty k2 automaxy czy sonaxa można sobie tym du... dobrze przetrzeć
barteKKK03 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 BARTEK721 czekam na zdjęcia... sam zaopatruję się w Marbadzie, te pasty diamentowe widziałem, ale cena nieco mnie odstraszyła ale teraz to mnie zaciekawiłeś tym smarowidłem
BARTEK721 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 czasem warto zaplacic i mieć to czego się chce
mysh_daniels Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Potrzebuje porady, w jaki sposob najlepiej przepolerować ranty felg. Zostały oczyszczone, później papier ścierny 180 i 280, później papiery wodne 400, 600, 800, 1200, 1500, 1800, 2000, 2500. Zostało mi spolerowanie, mam pastę autosol, ale chciałbym raczej maszynowo to zrobić. Mam wiertarkę oraz maszynę polerską Kestrel Das 6 pro. Poleruje się Autosolem przy użyciu bawełny? Jeśli są jakieś gotowe pady bawełniane i mocowania które podejdą do wiertarki albo polerki, proszę o informację lub jakiegoś linka, bo coś kiepsko mi idzie znalezienie
Rekomendowane odpowiedzi