vw_golf3 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Axwell ostatnio polerowałem identyczne co Ty, miałem ten sam problem co Ty, zostawały mi takie delikatne ryski właśnie po mikrofibrze... też się wkurzałem bo lustro ładne ale te ryski szpecą
Axwell Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 rozwiązałeś jakoś ten problem ? SwirlX moze coś pomóc czy raczej słabo ?
malkolm Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Axwell ostatnio polerowałem identyczne co Ty, miałem ten sam problem co Ty, zostawały mi takie delikatne ryski właśnie po mikrofibrze... też się wkurzałem bo lustro ładne ale te ryski szpecą ja bym próbował to jakoś choć trochę wyprowadzić i na to lakier bezbarwny, chyba nie da się tego w porządku utrzymać
Maggot Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 malkolm, właśnie ciężka sprawa bo bezbarwny z czasem popęka, a poza tym osłabi efekt Także i tak źle, i tak nie dobrze
DS_Tomek Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Axwell ostatnio polerowałem identyczne co Ty, miałem ten sam problem co Ty, zostawały mi takie delikatne ryski właśnie po mikrofibrze... też się wkurzałem bo lustro ładne ale te ryski szpecą ja bym próbował to jakoś choć trochę wyprowadzić i na to lakier bezbarwny, chyba nie da się tego w porządku utrzymać To niestety też nic nie da - pod lakier bezbarwny trzeba powierzchnię zmatowić, inaczej będzie odpadał
malkolm Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 wiem że będzie odpadał ale nie od razu, lepsze to niźli pasta co każdym myciu a hologramy i tak zostaną . zresztą moje i tak gorzej wyglądają, ostatnio nie mam za bardzo czasy na siedzenie całymi dniami przy gracie
Axwell Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Tyle ze widziałem nie raz na eventach Vagi z tymi felgami i były doskonałe... aż sprawdzę w archiwum zdjęć ... znalazłęm z 2010...
michal_s87 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Tyle ze widziałem nie raz na eventach Vagi z tymi felgami i były doskonałe... aż sprawdzę w archiwum zdjęć ... znalazłęm z 2010... Obrazek nie były doskonałe i nigdy nie będą polerowanego alu nie da się pielęgnować tak żeby nie zostały swirle - to że na zdjęciach wyglądają idealnie to tylko zasługa fotografa i oświetlenia, zapewniam że pod halogenem tak ładnie by już nie było... zresztą po pewnym czasie i tak alu zacznie się utleniać i felgi stracą na połysku, co obserwuję u siebie trzeba się pogodzić z tym, że takie felgi wymagają odświeżenia 2-3 razy w sezonie
Axwell Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 michal_s87, ja ma tą możliwość ze auto wyjeżdza od czasu do czasu na zloty, spoty lub na ewentualne weekendowe wyjazdy, polerować mogę i co tydzień, mam cierpliwość i chęci co miesiąc mogę je przelecież P3000 i mothersem byle by nie było tych cholernych swirli... czy mógłbyś wrzucić zdjęcie swoich z bliska ? tych małych i delikatnych rysek.. [ Dodano: 27 Maj 2012, 13:33 ] A moze spróbować polerkę fluffy.... ?
michal_s87 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Wiesz, mi się nie udało wyprowadzić tych mikrorysek, ba nawet nie próbowałem bo wiedziałem że po kilku myciach będzie to samo (taki urok daily-car'a). Fotki z bliska mam tylko takie, testowałem wtedy pastę mothersa zaraz po filcu i przetarciu apc. chyba nawet już je tutaj wrzucałem
Axwell Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Dzięki.. Ja finalnie pominąłem etap filca bo robił więcej złego niz dobrego i zmatowiłem 2000-->2500 i mothers ruchami od zewnątrz do wewnątrz prostymi pchnięciami A najgorsze w tym wszystkim jest to ze te swirle wyglądają tragicznie i nie ma na to jak na razie rady, chyba ze końcowe polerowanie wibracyjne.
malkolm Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 możesz sprubować po polerce nałożyć jakiś wosk/sealent wypełniający ryski, na pewno będzie lepiej
Axwell Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 po polerce nałożyć jakiś wosk/sealentcoś polecasz ?
malkolm Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 obecnie używam POORBOY'S WORLD WHEEL SEALANT i jestem bardzo zadowolony , wcześniej testowałem też jetseala 109 , w sumie nie najgorszy i POLISHANGEL Master Sealant który w ogóle do tego się nie nadaje. wosk PB u mnie utrzymuje się bez problemu 2 miesiące jeśli myję czymś delikatnym. tylko MEGUIARS ALL WHEEL CLEANER usuwa go bezlitośnie.
Axwell Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Dziękuję malkolm, czyli celować w stricte preparaty do felg.
malkolm Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 chyba tak będzie najlepiej, szczególnie że nie są jakieś bardzo drogie i wystarczą na bardzo długo
Maciej WTN Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Używał ktoś może NIELSEN NON ACID ALUMINIUM CLEANER na polerowanych felgach? Można stosować czy nie?
vw_golf3 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2012 Axwell powiem tak, długie godziny spędzone, mikrofibra bardzo miękka i autosol metal polsih, jazda ręczna i powiem że pomogło, były tylko delikatne ryski tak miej więcej to wyszło http://www.picshot.pl/public/view/full/124043
Axwell Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 vw_golf3, ja w sumie nad felgami spędziłem jakieś 7-8dni z czego jakieś 2-3 na ręczne polerowanie, cierpliwości mi nie brakuje kiedy widzę ze są efekty zastanawiałem się nad polerką flufym, jest miękki ale mam kilka funkiel nówek fibr równie miękkich, finalnie chce jeszcze zamówić od motchersa Billet, tyle ze nigdzie nie ma i jbc to ponownie papierek 2500 i pasta ;] Ma być lustro
uri90 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 koledzy, chciałbym wypolerować przód swoich felg. Ori fordowskie, ale nie lakierowana na metalik całe, tylko taakie z przodem lakierowanym samym bezbarwnym. jak widac felgi straciły na blasku mam tylko takie zdjęcia póki co. jak widać dekielek bardziej sie błyszczy od reszty. i teraz pytanie: czy próbować wypolerować ten bezbarwny?? czy zedrzeć bezbarwny i polerowac aluminium?? poweim szczerze, że nigdy nie polerowałem felg, nigdy też nie podobały mi się felgi polerowane czy jakieś chromowane, jednak coraz bardziej sie do tego przekonuje, bo chciałbym swoje doprowadzić jakoś do ładu, no i żeby nie było takiej różnicy między dekielkiem a resztą. wiem, że to tylko 16, ale póki co na 17 nie mam pieniędzy, a myślę, że takie wypolerowane 16 będą pasować do czarnego kombiaka co myślicie ??
malkolm Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 ja bym raczej starał się wypolerować bezbarwny, nawet myślę nad polakierowaniem swoich polerowanych, nie mam już tyle czasu co kiedyś na zabawy z autem
vw_golf3 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2012 uri90 zrywaj bezbarwny i poleruj na lustro i nie zabezpieczaj klarem przynajmniej efekt będzie fajny a nie jak po bezbarwnym mleko
qba_lle Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 mam pytanie odnośnie polerowania maszynowego, mam filc i papiery na rzep o srednicy 125mm czyli pod takie BP. Niestety nie mam szlifierki, a polerkę obrotową (regulowane obroty od ~600 do niecałych 3000) czy te obroty nie będą za małe na polerowanie maszynowe ? Jednak wiertarka czy szlifierka ma te obroty zdecydowanie większe. Czym najlepiej zdjąć lakier z felg ? Scansolu kiedys używałem i niestety nie dał rady na 20 letnim lakierze oryg. bbs
yunivers Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 mam pytanie odnośnie polerowania maszynowego, mam filc i papiery na rzep o srednicy 125mm czyli pod takie BP. Niestety nie mam szlifierki, a polerkę obrotową (regulowane obroty od ~600 do niecałych 3000) czy te obroty nie będą za małe na polerowanie maszynowe ?Jednak wiertarka czy szlifierka ma te obroty zdecydowanie większe. Czym najlepiej zdjąć lakier z felg ? Scansolu kiedys używałem i niestety nie dał rady na 20 letnim lakierze oryg. bbs Polerka z regulacją jest najlepsza do tego! szlifierka ma za duże obroty przez co przypalić alu nie problem i niezbyt komfortowe warunki pracy z takimi obrotami. Ja używam zmywacza lakieru marki BOLL,Scansol może i był dobry ale jakieś dwa lata temu teraz szkoda kasy na niego,a powiedz może co to za felgi i co chcesz polerowac w nich?
qba_lle Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 RH ZW1 17x8J rozkręcam je na dniach i oddzielnie robię "parapety" oddzielnie rotory czyli najlepiej kupie sobie papier w krążkach 125mm o różnych gradacjach i przypnę to do BP pozniej filc na małe BP 75mm (papieru na rzep niestety nie moge znaleźć 75mm) i jade którego bolla używasz ? zastanawialem sie nad zdjeciem lakieru w "wannience" ale koszt ok 200zl za komplet wiec odpuscilem
Rekomendowane odpowiedzi