Jump to content

CarPro Fixer

Recommended Posts

• Administrator

Widziałem ten, jak i całą reszte tematów w necie, albo robionych przez ludzi którzy nie są obyci z aparatem, albo przez dystrybutorów Car Pro ;) Wolałbym nawet zwykłą relacje słowną bez zdjęć, ale wygląda na to że trzeba będzie kupić w ciemno :P

Evo, no tak jak można się spodziewać po one-stepie, szału nie robi. dość oleisty, nadaje się na tzw. mocny finish, ale o usuwaniu jakichkolwiek głębszych uszkodzeń nie może być mowy. dobry na lakierach, na których po mocnej korekcie zostaje bardzo silny hologram.

• 4 weeks later...
  • Administrator

Takie porównanie na szybko Fixera z S17+ , lakier Suzuki o barwie ciemnego granatu, wpadającego w szary/czarny . Lakier dość miękki. Obie pasty testowane na żółtym padzie 3M , jedno podejście na dany fragment , liczba przejazdów średnia jak na obie pasty, można bylo więcej. Zdjęcia "po" są robione po przetarciu płynem inspekcyjnym CarPro.

Fixer przed(wybaczcie smugi które zostały po glinkowaniu) :

isdsc00868.jpg

Fixer po :

isdsc00874.jpg

Holo dość dobrze widoczne, sytuacja się powtarzała na całym aucie, bez znaczenia miały technika i ilość przejazdów, efekt był zawsze ten sam. Fixer standardowo sobie zasychał,nawet na niskim docisku i prędkości, jedyny plus był taki że po sporym podkręceniu prędkości pasta znikała całkowicie i zostało mało do ścierania (marny to plus, ale zawsze ;) )

Teraz S17+, bliźniaczy słupek z drugiej strony auta :

isdsc00876.jpg

isdsc00881.jpg

Widać minimalne holo po lewej stronie Leda, ale wystarczyłby jeszcze jeden przejazd na niskich prędkosciach pod koniec setu i by go nie było. S17 standardowo pozostawała przez cały czas pracy przyjemnie oleista, nie było mowy o zasychaniu.

Porównanie :good: widać, że lepszy finish zdecydowanie zostawia S17 i nie chodzi już o same hologramy, które w przypadku fixera są zdecydowanie bardziej widoczne, ale samo wykończenie powierzchni w przypadku S17 jest duuuużo lepsze.

• 5 years later...
  • Moderator

Odkopuję.

Coraz mniej czasu w życiu i bardziej interesują mnie juz pasty onestepowe którymi ogarne auto w max 6-8 godzin NA RELAXIE. 

Nawet wygodnie 2-3 razy w roku.

Uzywa ktos tej w 2017 ?

• 1 year later...
dla mnie bardzo oleista i ciężka do wytarcia. 
Jakoś bardziej mi podszedł sonax ex 04-06 i AW Regenerate 
To ja znowu nie potrafię dotrzec ex 04-06 a fixer schodzi bajecznie

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka