Altay Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Ile użytkowników tyle opinii, zastosowań U mnie bilberry nie znajduje zastosowania, ale nie ukrywam, że ładnie pachnie i fajnie na półce wygląda Co do pienienia to koncentrat jako tako daje radę, ale po rozcieńczeniu zjawisko prawie zanika, przynajmniej u mnie tak było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarrciN Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 bilberry od valetpro to niestety słabo się pieni, za to bilberry od angelwax pieni się jak głupi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 MarrciN, mógłbyś napisać parę słów o AW Blilberry? jak skuteczność, zapach itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 A sonax z serii extreme od felg jest słabszy czy mocniejszy od tenzi prixa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Ma sonax'a i prix'a, sonax jest o wiele słabszy i mniej wydajny, choć ładnie pachnie i do okazjonalnego mycia zabrudzonych felg daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barman Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 filmik Tworka pokazuje jak pienie się bilberry od VP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarrciN Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 kamilgt, jedyna różnica jaką zauważyłem względem valetpro bilberry, jest właśnie bardzo dobre pienienie się produktu. Kolor, zapach, skuteczność w mojej opinii są takie same Jednego i drugiego używam w stężeniu 1:3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Znalazł ktoś atomizer, który wytrzyma Aluxa dłużej niż kilka minut? Próbowałem rozmaitych, a zawsze się kończy tak samo i muszę nanosić pędzlem z kubeczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Mi w butelkach Kwazara Venus PRO wytrzymuje atomizer najcięższa chemię. Alux też go puki co nie ruszył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Mam taki problem. Teściu i szwagier poprosili mnie bym kupił im środek do felg Atack. Jako, że w moim arsenale jest Alux, En-je oraz Prix to z ciężkimi zabrudzeniami jak i drobnymi sobie poradzą. Ale w ich przypadku jest inaczej-chcą środek, który można używać raz na sezon czyli do wyczyszczenia felg po zimie lub po lecie oraz żeby był również środkiem do regularnego mycia. Czy VP Blue gel się nada jako taki produkt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 VP B jest do odszczurzania, więc się nada, dodatkowo można go rozcieńczyć i będzie do regularnego mycia, albo kupić z Lidla W5 do mycia na co dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Swoop dzięki za odpowiedź. Potwierdziłeś moje odczucia co do możliwości jego zastosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedzia23 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Ostatnio użyłem żel SONAX-a do mycie felg.. mega słaby, nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Pytanie. Felgi alu oryginalny lakier został przygotowany do odnowienia. Felgi zostały pomalowane podkładem i na to poszły 2 warstwy bazy lakier taki jak na karoserii potam jest pskinięte 3 razy klarem. Czy chemia taka jak ironx, vp blue gel, tenzi prix czy alux nie zniszczą tych felg tzn lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Czy chemia taka jak ironx, vp blue gel, tenzi prix czy alux nie zniszczą tych felg tzn lakieru? Nie powinno nic się stać. Ale z konkretnym szorowaniem bym odczekał z miesiąc od malowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Nie powinno nic się stać. Ale z konkretnym szorowaniem bym odczekał z miesiąc od malowania Felgi przed malowaniem były porządnie umyte wyczyszczone i potem dopiero malowane. Wiadomo że lakier musi się utwardzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Felgi umyte (pędzelkowane, szczotkowane, szorowane) VP BG. Na felgach zostało coś takiego (na pewno nie jest to smoła bo atakowałem reno flash-em). Przejeżdżając dłonią czuć chropowatość. Nie mam IronX-a, ale czy to własnie zadanie dla niego : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 daniel.ch7, To wszystko to osad z klocków, ironx albo jakiś kwas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 daniel.ch7, To wszystko to osad z klocków, ironx albo jakiś kwas IronX w ostateczności...co byś polecił z kwasów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeffik Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Czemu w ostateczności? Fakt, może nie jest najtańszy, ale robi robotę i jest w miarę bezpieczny dla lakieru. Jest też bardzo wydajny. Możesz też poszukać odpowiednika innego producenta np. Wolf's Chemicals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 daniel.ch7, Z tańszych to np. Tenzi Alux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 dzięki może uda się kupić mniejszą ilość IronX, jeśli nie spróbuje z Tenzi P.s Tenzi 0,5l gotowy do użycia da radę czy lepiej 1l i 1:3, 1:5 jak podaje producent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luq92 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 daniel.ch7, ja rozcieńczałem 1:3 na bardzo zaszczurzoną felgę, a finiszowałem bez rozcięczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 luq92, u mnie zostało tylko to co na fotkach widać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Ja polecam Tenzi Prix a później Alux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi