Skocz do zawartości

50/50 - zdjęcia forumowiczów

Rekomendowane odpowiedzi

Masakryczna walka z utlenionym czerwonym akrylem hondy :| Futro, 3m fastcut plus i efekt powoli się pojawiają.

DSC_4813.jpg

Przepraszam moderatorów za foto z logo, ale to jedyne jakie mam bo padam na twarz :P

Clio 2001 lakier nieoryginalny, mnóstwo odchodzącego szpachla, 400 mikronów najmniej, no i polerka lakirnika chyba papierem 1500, bo sznyty a nie ryski. No ale czego się nie robi przed sprzedażą.

Jechałem papier 2500, futro menzerna 150, FC+, gąbka pomarańczowa 3M.

20130511052.jpg

Maska Skody Pickup, kolor jakiś niebieski, ale fajnie się pracowało. Od razu mówię, że bardziej chodziło o usunięcie utlenienia niż rys. FG500 + żółty pad Urban

img0023yu.jpg

img0022hj.jpg

img0021fbq.jpg

Tutaj ładnie widać jaka różnica w kropelkowaniu

img0020cm.jpg

img0019de.jpg

img0018cwt.jpg

img0017kjo.jpg

I jeszcze małe 50/50

img0016af.jpg

Scrappy, To że kropelkuje to znaczy, że nie wymyłeś dokładnie wypełniaczy/ resztek pasty ;) czysty lakier nie kropelkuje :)

Wiesz ja dopiero raczkuję w tych tematach i myślałem że tak ma być. Starałem się dość dokładnie jechać IPA, ale to znaczy że jeszcze dokładniej muszę. I jeszcze zadowolony byłem że takie ładne kropelki wyszły w porównaniu do starego :kox:

Scrappy, Spróbuj zamiast IPA użyć zmywacz silikonowy, jeśli chcesz sprawdzić ile jeszcze jest do zrobienia.Litrowe opakowania chodzą po 12-20 zł i starczą na długo. Moim zdaniem IPA na tym forum jest niesłusznie wychwalana i do inspekcji lepiej się sprawdza zmywacz. A 50/50 przyjemne, na pewno auto odżyło ;)

Moim zdaniem IPA na tym forum jest niesłusznie wychwalana

Nie tylko na tym forum. Ipę stosuje się także w UK czy USA do inspekcji. Faktem jest, że zmywacz silikonowy jest niedoceniany, a jest bardzo dobrym środkiem i np bez problemu można nim usuwać smołę z auta czy inne zanieczyszczenia które są niepowołanie podczas procesu korekty lakieru. Do inspekcji też się nada.