Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Arekkaz Czym usuwałeś more? Bo po wymianie progów u siebie widzę że troszke lakiernicy zostawili. :) też będę się chciał z nią uporać :)

Opublikowano

Wykopałem na telefonie jakieś fotki z usuwania mory i papierkowania całego auta:

smyGNFLh.jpg

kuugNI8h.jpg

A tu nieostrożne posługiwanie się papierami :P

aybvrAHh.jpg

Papiery 1500, 2500 i 3000. Pasty Menzerny 500, 2500. Pady różne - 3M, Monello i Urban.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niedlugo czeka mnie korekta na takiej samej skodzie w tym samym kolorze :) Jak z lakierem na tym egzempalrzu twardy czy raczej łatwo się poddaje?

Opublikowano

Miejscami była czymś mocno skrobana, tam trzeba było zrobić dobre 2 przejazdy fg 500 i schodziło, gdzie indziej wystarczyło przejechać pf2500 żeby wyszło niemal idealnie. Moim zdaniem łatwy :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałbym poznać waszą opinię na temat mojej pierwszej pracy. Nigdy wcześniej nie miałem polerki w rękach. Praca bardzo prymitywna, bo lusterko leżało na pudełku po butach i "gibało" się we wszystkie strony, nie mogłem nawet dobrze docisnąć maszyny :( Wcześniej umyte tylko płynem do szyb (przy aucie już będę się starał robić wszystko zgodnie ze sztuką). Myślę że na aucie uda mi się lepiej to zrobić i usunąć więcej rys. Niestety w tym momencie dysponowałem jedynie taką lampką biurkową :oops: FG500 na żółtym padzie Urbana. Lakier LB5n indigoblau metalik SEAT.

min_fbe1bcdbd802f384db90817f3d7ab.jpg

min_aadc1b87957578826f05c7cd0ecdeb.jpg

Wiem że jeszcze trochę rysek jest, ale tak jak mówiłem, pierwszy raz trzymałem polerkę w ręku.

Opublikowano

Mercedes c200 2011r. Colourlock soft clean, niestety idealnie nie jest... ale efekt i tak super :)

dscn2481fr.jpg

[ Dodano: 27 Kwiecień 2013, 10:34 ]

Kolejne :) Tymrazem Before and After. Pacjent - Opel Combo 2003r w rękach wulkanizatora ;/ Numatic George , chemia - Prespray Tersus pr101 i ekstrakcja ex850

dscn2490g.jpg

dscn2506c.jpg

Opublikowano

Papierowałeś ręcznie czy maszynką? Kurde jeszcze nie papierowałem na takiej powierzchni dużej. Jedynie jakieś tam zaprawki. Z chęcią bym się przyjrzał z bliska. Ktoś ma zamiar niebawem to robić? :D

• Administrator
Opublikowano

wojtassss, już w sobotę będziemy się bawić z papierami a jak chcesz zobaczyć wet sanding na ogromnej powierzchni to czekaj na relację w PSB :D

Opublikowano

Chłopaki a ile tak schodzi bezbarwnego przy takim papierowaniu?

Arekkaz ok czekam z niecierpliwością. Może jakiś filmik chociaż krótki co? A gdzie będziecie robić? W poznaniu?

Opublikowano

Moja pierwsza praca z polerką.

UC na białym flexi + pomarańczowy flexi

dsc08080je.jpg

Opublikowano

Skora Bmw

wczesniej obie strony wyczyszone zymol leather cleaner

Lewa strona Zymol leather conditioner

Prawa strona Zymol Treat leather conditioner

skora_zps658864a0.jpg