uri90 Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Wesol, glinka to polecana przez wszystkich bilt hamber.to moja pierwsza stycznośc z glinką. to jest 100g "wersja" wiec bez pudełka. zapoakowana w foliowy woreczek jak widać na zdj. nie mogłem sobie poradzić z jej wyciągnięciem z woreczka bo sie strasznie pokleiła tak jakbyś gume do żucia próbował odlkeić od folii... przy najbliższej okazji ją wypróbuję
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 7 Października 2010 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 uri90, QW + , oczywiście powinien być z atomizerem tylko nie było mnie przy pakowaniu twojej paczki, a z tego co zauważyłem to w ostatniej naszej dostawie Poorboys-a nie dostaliśmy żadnego atomizera bo nawet przedstawiciel ich nie dostał z USA Ale to nie zmienia faktu że do takiego produktu powinien być przez nas dodany . Niestety jak nie ma mnie na miejscu to zawsze wyskoczy jakiś błąd Jak nie masz żadnego pasującego atomizera to napisz to wyślę ci sam atomizer. No i QW + nawet nie próbuj aplikować bez atomizera bo tylko szkoda produktu Wesol, To glinka BH.
Moderator rychu Opublikowano 8 Października 2010 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Wesol, Ja mam tą od SCS bo jak kupowałem to nie miał jeszcze Mariusz BH. Pewnie jest trochę twardsza od BH bo wyciągnięcie z foliowego woreczka nie sprawia problemu Zbiera też fajnie ale przydaje się ją pomoczyć w ciepłej wodzie. To moja pierwsza glinka więc porównania nie mam do innych ale udało się nią ładnie wyczyścić lakier nawet bez używania czegoś do smoły, żadnych rys ani swirsów też nie porobiłem więc jest OK.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 8 Października 2010 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Witam Dojechała do nas najnowsza polerka : DYNABRADE : Od ludzi z branży lakierniczej dowiedziałem się że polerki Dynabrade jakościowo są jak FESTOOL (nie chce popełnić błędu ale są robione na tych samych podzespołach albo nawet przez tego samego producenta). Ostatnio miałem okazję pracować przy ładnej ale mocno zaniedbanej tapicerce skórzanej w Oplu Signum, nie mogłem się powstrzymać przed zrobieniem małej sesji : Metoda pracy : 1) APC Meguiars 10:1 (aplikacja atomizerem i delikatne rozprowadzenie delikatną szczoteczką, zebranie mikrofibrą) 2) Gliptone Cleaner (aplikacja delikatną szczoteczką, zebranie mikrofibrą) 3) Gliptone Conditioner (aplikacja aplikatorem z mikrofibry) Zdjęcia przed nałożeniem Gliptone Conditioner (Po aplikacji skóra dostała minimalnego, satynowego połysku i fajnej miękkości) I jak Pozdrawiam
Tery Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Super efekt. Olbrzymia różnica. Swoją drogą nieźle uwalona ta skóra była... Wezmę ten środek pod uwagę bo najbliższym czasie muszę kupić coś do skóry. Czemu używałeś dwóch cleanerów?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 8 Października 2010 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Tery, 2 cleanery właśnie ze względu na stan skóry APC miało zadziałać pierwsze a gliptone ostateczne dogłębne czyszczenie. Co do koloru skóry to na pierwszy rzut oka nie wydawała się zła po prostu wyglądała na jasny brąz a po czyszczeniu wyszło że to beż.
lakikwap Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 CAR CRAZY, myslisz że jakiś specyfik mógłby dać podobny efekt na tapicerce materiałowej bez użycia odkurzacza piorącego? czy niema sensu kupować cuda tylko jechać i wyprać ją.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 9 Października 2010 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 lakikwap, Efekt taki można uzyskać, tylko przy czyszczeniu ręcznym moim zdaniem zawsze istnieje ryzyko że po całej pracy mogą zostać smugi itp. Więc jeżeli nie chcesz zlecić tego odpowiedniej firmie to zajedź do wypożyczalni sprzętu wypożycz odkurzacz, kup jakiś koncentrat i będzie ok
gruby_RS Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Witam ! @CarCrazy. Paczka dotarła, gratisow chyba wiecej niż zamowienia - dzieki serdeczne. Jednym z produktow jest AG Glass Polish. Na opakowaniu jest info, że nie należy stosowac do szyb przyciemnionych. O coż może chodzić? O folię? A jesli jest to szyba ciemna juz z fabryki ? Możesz coś powiedziec na ten temat ? Dzieki z gory. Pzdr Gruby
Gość Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Kiedy można się spodziewać dostawy Last Touch w galonowym baniaku i glinki BH 200g? Bo chce zrobić spore zamówienie i tylko to mnie blokuje
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 9 Października 2010 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 gruby_RS, Tak dokładnie z tego co się orientuję to chodzi o przyciemnienie folią, jak folia jest słabej jakości to właściwości czyszczące produktu mogą negatywnie wpłynąć na tą folię. Ale dla bezpieczeństwa nawet jak jest przyciemniana fabrycznie to najpierw spróbuj jak działa gdzieś w rogu Szczur3k, Glinka prawdopodobnie w tym tygodniu (jeżeli czas goni to najwyżej wyślemy 100g a jak tylko dostaniemy to doślemy kolejne 100 żebyś nie był stratny na opłacie. Co do LAst touch to tu są dużo gorsze informacje ponieważ Meguiars w ostatnie dużej dostawie nie dostali w ogóle tego detailer-a a kolejna partia nie wiadomo kiedy będzie ale myślę że ok 2-3 miesięcy Jeżeli potrzebujesz coś w opakowaniu galonowym to jest Spray and gloss i QD+ , ewentualnie zaopatrzyć się w jakiś 500ml który starczy na ten okres braku LT. Pozdrawiam
mariusz Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Paczka doszła. wszystko w najlepszym porządku, dzięki za gratisy. Te szczotki do felg bardzo fajnie robią. Napewno to nie były ostatnie zakupy w tym sklepie.
uri90 Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 CAR CRAZY, bardzo bym cie prosił o dosłanie tego atomizera bo ja mam same lipne, albo z clina nie pasujące albo rozlatujące się... pozdrawiam
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 11 Października 2010 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 mariusz, Dziękuje za opinię uri90, Ok, dzisiaj wysyłamy.
Stefan-16 Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Kolejny raz udane zakupu oraz gratisy. Myślę że już wkrótce kolejne. Pozdrawiam
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 11 Października 2010 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Stefan-16 Kolejny NEWS Dojechały perełki z CAR-LACK 68 (KLASSE) W tym : Brakujące ogniwo czyli zestaw do pełnej ochrony szyb Oraz KLASYK: AIO i SEALANT I uzupełnienie zestawu czyli szampon Pozdrawiam
Dejv Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 CAR CRAZY, Testowaliście ten zestaw do pelnej ochorony szyb? Jak efekty? Warto sie w to zaopatrzyć?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 12 Października 2010 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Dejv, Pierwszy test będzie albo we czwartek albo niedziela więc wtedy zdam relację Na YouTube jest sporo filmików pokazujących działanie Zestawu, a relacje z aplikacji zdam po testach.
Dejv Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 CAR CRAZY, ok, czekam na relacje
Aoox Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Kiedy będzie dostawa glinki BH Soft, bo tylko na ten produkt czekam, żeby złożyć zamówienie.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 12 Października 2010 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Aoox, Przy dobrych wiatrach to dopiero w przyszłym tygodniu,
Aoox Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Kurcze, to chyba zakupie Megsową, bo co innego mi zostaje.
Bartek1985 Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Jak zawsze pełen profesionalizm paczka dostarczona dzięki za gratisy
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 12 Października 2010 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Aoox Meguiars albo Oryginal , pewna i sprawdzona za niedużą kwotę, sprawdza się spokojnie z mocno rozcieńczonym szamponem z wodą jako lubrykant. Pozdr.
Aoox Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 W sumie, złożę zamówienie bez glinki. Najwyżej domówię później. Narazie jest mi nie potrzebna, tylko chciałem mieć to za jedną przesyłką załatwione.
Rekomendowane odpowiedzi