spons Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 Tworu, dzieki za test Nie mniej jednak musze sie przyczepic do uzytkowania Wiem wiem, moglem wyslac kartke z instrukcja - napisalem chyba na 1 stronie tego tematu. Na taki syf dajemy kapke wiecej, po czym czekamy ok 10min, pedzelkujemy i kolejne 2-3 minutki. Powinno zejsc wszytsko
tfelek Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witam Mój płyn do testu dostałem od Kamilagt w piątek, a wiec przystąpiłem do testu : Felgi na których test wykonywałem to Felgi z Mojego Taty Forda Tourneo connect .Felgi nigdy nie były myte od wew profesjonalną chemia , tylko ja w lato je przetarłem zwykłym szamponem i gąbką.. A wiec przystepujęmy do testu : Rim Cleaner + vs VP Bilberry Wheel Cleaner 1:3 po aplikacji Rim Cleaner + vs VP Bilberry Wheel Cleaner 1:3 po 10 min pędzelkowanie : Po 2 min płukanie i mamy takie efekty: Druga aplikacja i za chwile pędzelkowanie : i efekty po opłukaniu lewa strona Rim Cleaner + i prawa Bilberry Wheel Cleaner : I teraz od frontu felgi były myte co jakiś czas : i teraz po aplikacji preparatów i za parę minut pędzelkowane: I płuczemy i efekty : Podsumowanie Efekty jak widać i sa zadowalające oceniam na 4+ z 5 . dla mnie wygrał Rim Cleaner + , jedynie do czego mogę się przyczepić to do zapachu ,ale że to nie dresing wiec niema co się przyczepiać.. Dziękuje za możliwość przetestowania , chętnie zakupie Rim Cleaner + bo jestem ciekaw jak poradzi sobie z innymi felgami bo te były strasznie zaniedbane , mały na sobie dużo smoły , smarów i asfaltu.
spons Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Tfelek, dziekujemy za tescik Ogolem chcialbym jeszcze raz podziekowac wszystkim testujacym, opisy i masa fotek miazdza
Kathrinne Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Mój Rim Cleaner wcale nie jest różowy, tylko zupełnie bezbarwny, śmierdzi środkiem do mycia podłogi i ma konsystencję zbliżoną do konsystencji wody, przez co spływa po spryskaniu nim felgi. Na dodatek instrukcja na etykiecie mówi coś trochę innego, niż Wy robicie - spryskać, poczekać minutę, usunąć zanieczyszczenia gąbką/szmatką/pędzlem i spłukać.. jednak czegokolwiek bym nie robiła, efekt jest żaden - najmniejszy brudek nie odłazi. Co ja kupiłam?
Tworek Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Kathrinne, bo zapewne kupiłaś zły cleaner Rim Cleaner, a Rim Cleaner + to dwa inne środki. 4nano Automotive Rim Cleaner to środek czyszczący przeznaczony do felg samochodowych. Idealnie przygotowuję felgi pod nałożenie zabezpieczenia 4nano Automotive Rim Protect. Dzięki niemu będziecie w stanie łatwo i szybko przywrócić perfekcyjny wygląd swoim felgom. Usuwa wszelkiego rodzaju brud oraz inne zanieczyszczenia. Łatwy i przyjazny w użyciu, nie zawiera agresywnych substancji chemicznych. 4nano Automotive Rim Cleaner – idealnie czyste felgi !
Administrator Evo Opublikowano 15 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Kathrinne, testowałem ten Rim Cleaner, i owszem nie krwawi bo to nie ten typ środka, ale z brudem radził sobie bardzo dobrze.
Kathrinne Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 A u mnie nie poradził sobie WCALE. Nic nie zlazło. Może się to nadaje do czyszczenia na bieżąco felg na wierzchu, ale do wewnętrznej części, upierniczonej do granic możliwości, absolutnie nie
spons Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Kasiu, kupilas srodek do regularnej pielegnacji, ten srodek nie poradzi sobie z brudem nawarstwiajacym sie przez lata wewnatrz felg. RC bardzo fajnie sprawdza sie na polerowanym alu lub mniej wzartym brudzie. Odezwij sie na PW, cos zaradzimy
Rubio Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Jeśli dobrze pamiętam to jest środek do czyszczenia już zabezpieczonych felg Ma być na tyle delikatny żeby nie ściągnąć zabezpieczenia Spons mnie ubiegł
Kathrinne Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Spoko, nie poddaję się, zamówiłam to różowe RC+, jak nie zadziała, pogodzę się z tym, że będę mieć felgi czyste jedynie na wierzchu
spons Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Ladna pogoda wiec grzech bylo nie skorzystac Troche auto-reklamy aplikacja kawa zrobiona i spalony fajek, czyli jakies 15 minut pozniej pedzelek w dlon i chwile pozniej kolejna minutka i plukanie Cos tam zostalo ale lecimy na front... powtorka z rozrywki tu bylo latwiej wracamy na tyly wroga, kilka strzalow z atomizera i rozprowadzanie pedzelkiem pare minut pozniej 50/50 I calosc Pozostalosci doczyszczone punktowo szczoteczka do zebow i usuwaczem smoly Syf mial ok 8 lat, no moze poza kawalkiem czyszczonym przez panow od wulkanizacji... A tak juz po osuszeniu i przygotowaniu do dalszej obrobki Dzienkujem za uwagem
Administrator AreK Opublikowano 17 Marca 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 spons, kusi mnie żeby przeprowadzić test ale nie wiem Może porównam z nowicjuszem........
spons Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Haha, smialo tego Ci raczej nie braknie
Swoop Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 no bardzo ładnie to wygląda a gdzie link do produktu?
spons Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Dosc reklamy , jeszcze mnie ktos tu zaraz o manipulacje oskarzy
usher Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Swoop mówisz masz http://sklep4nano.pl/product.php?id_product=45 grabek246 haha nawet na fotce widać także tutaj za zgadnięcie nagrody nie będzie
spons Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 spons, RC+?? Zgadza sie Mam nadzieje ze fotki troche rozjasnia dzialanie srodka, mimo ze praca jest mojego autorstwa BTW moge prosic autora watku badz moderatora na zmiane nazwy tematu na "4nano rim cleaner +"? Z gory dziekuje
Moderator psemo Opublikowano 19 Marca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 spons, Nie znalazłem nigdzie informacji albo słabo szukałem.. Czy RC+ nadaje się do polerowanych felg?
spons Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Powiem tak, testowalem i nie zauwazylem negatywnego wplywu (sklad chemiczny rowniez nie ma prawa reagowac z alu) acz kolwiek nie zagwarantuje ze powierzchnia nie wyplowieje przy regularnym stosowaniu. Zwykly RC nadaje sie do tego celu.
usher Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 usher, nie liczyłem na to Wiem wiem, żarcik taki mały z mojej strony
bbarti Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 No ciekawie się zapowiada ten produkt, Dobrze byłoby zrobić porównanie z IronX Bo jeżeli chodzi o cenę produktu to duży + w porównaniu z IronX
spons Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Dobrze byłoby zrobić porównanie z IronX Jest 2 strony wczesniej chyba, choc jak pisalem, uwazam ze rc+ za krotko lezal w tamtym przypadku.
Rekomendowane odpowiedzi