kedar Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Znalazłem blisko siebie sklep, w którym mają kosmetyki Smartwax'a. http://www.tuning-studio.pl/k132,kosmet ... soria.html Chciałbym się tam zaopatrzyć w mikrofibry oraz gąbkę do mycia auta, bo mogę to uczynić osobiście, nie płacąc za przesyłkę. 1. Którą mikrofibrę byście polecili do QD, a którą do osuszania? 2. Do mycia lepsza gąbka czy rękawica? Jeśli rękawica to Washmit czy ta żółta dwustronna? 3. Czy aplikatory Gripper ułatwiają pracę? Warto je zakupić?
Moderator psemo Opublikowano 23 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 ad 1. Do QD zdecydowanie bierz fibrę MAX jest extra, do osuszania używam fluffy'iego więc tobie nie pomogę. ad 2. Do mycia lepsza żółto-szara ad 3. Ja często wspomagam się gripperem i wg mnie fajna rzecz.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 23 Listopada 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 kedar, Do osuszania ze smartwax bierz duży żółty waflowy Gripper zależy do czego: cleaner, dressing- TAK , woski, pasty polerskie - NIE
sinrock Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 ad 2. Do mycia lepsza żółto-szara Mam tą rękawicę i niestety nie jestem z niej zadowolony, sięgam po nią w ostateczności jak jakimś cudem Megsowa się nie wypierze także odradzam - yukon jak ją testował to stwierdził to samo, ta "nieprzemakalna" wkładka to jakaś pomyłka. Osobiście skłaniałbym się w stronę białej albo zielonej, jak będziesz mieć taką możliwość to zerknij która twoim zdaniem będzie lepsza i tą weź. Nie wiem jak gąbka obszyta mikrofibrą, ale włókna wydają mi się zbyt krótkie. Testowałem podobną tylko już nie pamietam jakiej firmy gdzie gąbka była twarda, niestety po zmoczeniu nadal pozostawała twarda co przy krótkim "włosiu" doprowadzało do skrajnych myśli czy przypadkiem nie rysuje lakieru....
maya Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 ja jakbym miał brać coś do mycia to albo SV Washpudel ablo Carpro Wool Wash Mitt
kedar Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Dziękuję Wam za krótkie opinie. Poszperałem po necie celem znależienia opinii i jednak chyba kupię coś co jest sprawdzone, fluffy'iego i jakąś rękawicę, a być może ten zestaw pod choinkę http://www.mrcleaner.pl/zestaw-do-mycia ... p1264.html
sinrock Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Ręcznie produkowana rękawice z naturalnej wełny Merynos Jeżeli pod tą wełną jest skóra (a pewnie jest) to ja bym tej rękawicy nie brał. Po każdym myciu musisz ją dobrze osuszyć żeby nie zgniła i wyszczotkować, poza tym skóra w środku może popękać z czasem. Pepper z tego co pamiętam mówił, że nadziewa wookiego ( wewnątrz jest skórzany) na kija od szczotki żeby miał dopływ powietrza i szybciej wysechł.
voldi22 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Ta rękawica ma pod wełną skórę, wiem bo posiadam. Po pierwsze jest wielka (jak dla mnie) przez co strasznie ale to strasznie długo schnie. Dlatego ja ją przeciąłem na pół i zszyłem, tak że teraz mam dwie mniejsze (wielkości rozłożonej dłoni)
kedar Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Dzięki raz jeszcze, chyba jednak kupię gąbkę do mycia i dodatkową rękawicę Nigrin'a.
Rekomendowane odpowiedzi