chris18404 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ponawiam moje pytanie(dwa) posty wyżej.... A czy cherry glaze mozna mikrofibra nakładać?
Chat Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ponawiam moje pytanie(dwa) posty wyżej.... A czy cherry glaze mozna mikrofibra nakładać? Nie sądzę, abyś na umytym aucie cokolwiek złego zrobił przy nakładaniu ChGlaze. Co do nakładania "szmatą" ... nie polecam.
escimo Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ponawiam moje pytanie(dwa) posty wyżej.... A czy cherry glaze mozna mikrofibra nakładać? AF Tripple nakładałem kiedyś przy użyciu mikrofibry i efekt był elegancki. Tu na testowym elemencie, gdzie nakładane było MF:
Qbeu Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Można nałożyć wosk (posiadam DJ purple haze) na warstwę AIO cherry glaze?
Piotrek Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Można, jak sama nazwa wskazuje AIO (all in one) pełni też funkcję oczyszczenia lakieru.
Qbeu Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Dzięki, a jest sens jeszcze wcześniej użyć dodatkowego cleanera? Przed AIO będę glinkował.
Dzidziak888 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Qbeu, nie wiem jak inne ALI ale Np. Cherry glaze podobno samo w sobie jest bardzo dobrym cleaner'em
wkr Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Qbeu, Nie ma sensu. Zbędny etap. Zacznij od razu od Cherry, tylko miej na uwadze, że wosk posiedzi krócej na takim zestawie.
szpyrek Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Jest sens po glaze użyć ipy przed nałożeniem wosku? Czy stanie się to samo z nim co z wymyciem uc czy maskujacego cleanera tj wszystko się wymuje? Może nie ten temat ale zapytam jeszcze. jeśli soft 12m-cy ma jako tako swój look to czy kładąc go na af tripple czy podobne aio podbije mi to wygląd po nałożeniu na to softa niż gdyby sam leżał na lakierze?
W1Michal Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 stosowanie IPY po glaze jest bez sensu bo ją po prostu zmyjesz, glaze jest po to aby zamaskowac co nie co i podkręcić wygląd a IPA to usunie wiec robota na darmo
szpyrek Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Czyli podobnie jak z kryjacymi cleanerami. Odpowie ktoś jeszcze na moją drugą część pytania?
W1Michal Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 jeśli dobrze zrozumiałem pytasz o różnice pomiędzy Softem na lakierze a Tripple + soft ? wg mnie jak położysz tripple pod softa wo wygląd bedzie lepszy, ale trwalość wosku krótsza, coś za coś
Rekomendowane odpowiedzi