Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gość tak trzęsie tym aparatem, że pod koniec filmiku oczy bolą, a przy okazji nic nie widać.

Bo on wcześniej kładł na innym aucie :D

Opublikowano

ręcznie można, ale po cholerę taką ilość i tak szybko? i czemu ściera po jakiś 10 sekundach? przerost formy nad treścią.

Opublikowano
ale po cholerę taką ilość i tak szybko?

Julian mówisz, że za dużo? Szybko, bo pewnie to zawodowiec ;)

i czemu ściera po jakiś 10 sekundach?

Ciekawe którego dodo używał? Może taką metodę uważa za optymalną...dla osiągnięcia określonego efektu (jakiego? on wie;-)

Jak dla mnie ciekawie to wygląda. Gościu bardzo szybko nakłada wosk. Potem ściera nadmiar rękawicą i wykańcza mikrofibrą. Trwa to wszystko chwilę. Efekt wizualny bardzo dobry, ciekawe jak z trwałością?

Opublikowano
Ciekawe którego dodo używał?
no jest w tytule, że hand wax. I taki dodo chyba ma w ofercie.
Opublikowano

to że zasuwa łapami jak japończyk robiący sushi nie znaczy jeszcze, że wie co robi. ale każdy ma swoje pomysły na życie i jak widać nakładanie wosku również...

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

bardzo mi sie podba praca tego czlowieka, ale nie pasuje mi to woskowanie carbonu na desce rozdzielczej, tunel srdokowy z nawiewami bedzie sie odbijal w szybie i przeszkadzal a cala decha jest pieknie wyflokowana. jakos tak bez sensu ten karbon na kokpicie

Opublikowano

Przemek, zależy jaką pastą pracujesz. jeśli mocno ścierną, to przed każdym następnym nałożeniem pasty na pad. jeśli finishującą pastą, to spokojnie co 2 elementy.

Opublikowano

Julian, żle zrozumiałeś, chodziło mi generalnie co ile czasu, co ile miesięcy się powinno taki pełny treatment przygotować?

[ Dodano: 19 Styczeń 2010, 13:56 ]

Już wiem, myślałeś że pytam o czyszczenie pada. Moja wina, troszkę żle zapytałem. Zwracam honor

Opublikowano
Julian, żle zrozumiałeś, chodziło mi generalnie co ile czasu, co ile miesięcy się powinno taki pełny treatment przygotować?

Jak już kiedyś wspominałem -to nie ASO i nie ma sztywnych terminów. Każdy robi wg. swojego widzimisię bądź od warunków w jakich jeździ. Ktoś kto sobie robi auto doskonale będzie wiedział kiedy mu znowu brakuje blasku.

Opublikowano

Przemek, koledzy już wyjaśnili. Wtedy, kiedy jest konieczność. W przypadku mojego auta - pełne polerowanie raz na 3 lata, polerowanie finishem raz na rok, nakładanie wosku i pełen zabieg raz na kwartał, dołożenie wosku wg. widzi-mi-się, wnętrze raz na miesiąc, mycie z detalami raz na tydzień. Obowiązuje od marca do listopada.

Opublikowano
nakładanie wosku i pełen zabieg raz na kwartał

ja nie mogę dłużej wytrzymać niż raz na miesiąc :) właśnie w takim okresie

Obowiązuje od marca do listopada.
:)
Opublikowano

Thomas, pełen zabieg tzn. czyszczenie zawiasów, mycie pedałów, zdejmowanie kół, silnik, glinka itd. Robisz to co miesiąc!? :kox: Duże wow, ale to możliwe gdy opiekujesz się wyłącznie swoim autem...