Administrator AreK Posted September 27, 2011 Administrator Report Share Posted September 27, 2011 Witam. W związku ze zmieniającą się aurą za oknami i brakiem jakichkolwiek dywaników w Mikrze mam do Was pytanie. Muszę kupić komplet najlepiej gumowych. Możecie coś polecić? Jakiś sprawdzony producent ? Będę wdzięczny za opinie i może jakieś zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator rychu Posted September 27, 2011 Moderator Report Share Posted September 27, 2011 Ja mam jakieś gumowe od dilera ale słyszałem dobrą opinię o dywanikach firmy REZAW - PLAST. Dywaniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
yukon Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 tylko i wyłącznie PETEX! jak będziesz chciał dokładne fotki to zrobię jutro, po przebiegu 30tys. km. trochę je widać w tym temacie http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Osobiście na deszczowe pory roku posiadam dywaniki firmy Schonek. Moim zdaniem jakościowo nie mają konkurencji, ale do Micry chyba nie dostaniesz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tukolarz Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Ja polecam producenta dywaników na "pierwszy montaż" PETEX-a. Idealnie pasują do charakterystyki podłogi samochodu. Wysokiej jakości guma. Sam mam takie sygnowane marką samochodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 OOo ,Arek tez poszukuje czegoś ciekawego na zimę do Ali ,ale nic nie ma... Petexy mi kompletnie nie pasują bo maja zbyt głębokie te "klocki" i ciężko się z nich wymywa brud. Fajne miałem w Foce-orginalne Forda ,ale z takim bardziej gładkim wzorem. CO takiego jak to: http://photos04.istore.pl/6249/photos/big/333463.jpg Choć moje miały trochę inny wzór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yukon Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Marco no weź dla detailera głębokość "klocków" nie powinna sprawiać kłopotu tak czy tak szoruje i nie ma problemu z myciem, osobiście traktuje to jako plus(w zimę roztopiony śnieg nie wylewa się po za dywanik). jest to jeden z niewielu producentów, którego dywaniki pasują idealnie do danego modelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 jest to jeden z niewielu producentów, którego dywaniki pasują idealnie do danego modelu.to na pewno.osobiście traktuje to jako plus(w zimę roztopiony śnieg nie wylewa się po za dywanik)W fordzie miałem takie z płaskim bieżnikiem ,rant to miał może z pół centymetra i tez się nic nie wylewało Ja lubię mieć dywaniki czyste ,więc zimową porą czyszczę je praktycznie codziennie ,a ze z wodą w mrozy bywa różnie Także to czy maja głęboki bieżnik jest istotne. Bo takie płaskie to można nawet szmatką przetrzeć. W oko wpadły mi te ostatnio: http://moto.allegro.pl/seat-altea-toled ... 39837.html Aleczy sa do Micry to nie szukałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AG80 Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Kiedyś do stilo kupiłem na giełdzie jakiś komplet za 5 dych, nie pamiętam producenta, ale chujn...a jak nie wiem co. Po 1 sezonie kratki w miejscu stóp były wytarte Także zdecydowanie polecam porządne (choć nie wiem jakie firmy polecić) mimo, że droższe, ale warto. Teraz w mercu mam ori i nie widać śladu zużycia, a Bóg raczy wiedzieć ile lat mają za sobą (na pewno 1 rok u mnie ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krawiecDIY Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Arek jakby co to w Luboniu jest producent MAT-GUM czy jakos tak, jadac z Debca odrazu za wiaduktem nad autostrada po lewej stronie. Kupujemy tam dywaniki juz chyba rodzinne w tym do dostawczych i daja rade Link to comment Share on other sites More sharing options...
neclocus Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 moze takie? wpisz w google 'adaszo' i obejrzyj ich oferte, maja sklep obok mnie, kupowalem u nich Petexy do niedawna sprzedawali na Allegro, teraz widze ze brak oferty pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 To są dywaniki ZPV Specjal. Czeskie. Całkiem fajne ale raz ze nie są rynienkowe tylko obszyte lamówką,a dwa ze dość drogie bo 130zl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pLaYmAn Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Dywaniki z Adaszo sa ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley08 Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Marco - wydaje mi się że te dywaniki do których podałeś link mają podobną głębokość rowków do produktu PETEX, fakt że pod zdjęciach ciężko ocenić na 100%, ja mam coś takiego: http://allegro.pl/petex-peugeot-407-cit ... 75268.html tak jak napisał yukon - warto, bardzo porządne dywaniki, lekkie, elastyczne, bezzapachowe i dobrze dopasowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yukon Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 jeszcze jedno jak ktoś ma klipsy to wciskają się lepiej od tych na oryginalnych dywanikach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Arekkaz, Sprawdzałeś w ASO ile kosztują ORI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
micha-ł Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Arek, z niedrogich i dobrych to chyba tylko petexy. Np. http://moto.allegro.pl/nissan-micra-k12 ... 48472.html Chyba że znajdziesz gdzieś coma albo schoneck..... ale to pewnie już drożej. W rezawach odrywają się boczne rynienki. Osobiście ich nie polecam. Marco, ja w leonie 2 mam petexy. Nie ma problemu z czyszczeniem bo wypustki / lamele wcale nie są takie wysokie. Brakuje tylko kawałka gumy na podstopnicę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted September 28, 2011 Author Administrator Report Share Posted September 28, 2011 SJake, ponad 200zł Kupiłem PETEX,y. micha-ł, Po fakcie widzę ,że z tej aukcji którą mi podałeś. Dziękuję Wszystkim za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angrzeda Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Hmmm... skoro już kupiłeś... Ale moim zdaniem firmowe REZAW PLAST są lepsze, miałem okazję używać jednej i drugiej firmy. Dodatkowo jest możliwość zamówienia w kolorze jasnoszarym, jeśli pasowałyby Ci do tapicerki. Ja takie właśnie kupiłem do Corolli żonie, są super, miękkie nawet przy mocno ujemnej temperaturze i nie "śmierdzą" gumą. http://www.rezaw-plast.pl/produkt.10.29.0.0.html W każdym razie - miłego użytkowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
yukon Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 petexy też występują w różnej kolorystyce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camel- Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Ojciec ma "niemieckie" Petexy w Audi i od oryginałów są mniej masywne, ale dają radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swoop Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 ...słyszałem dobrą opinię o dywanikach firmy REZAW - PLAST. Dywaniki ja korzystam z tych dywaników zarówno w środku jak i w bagażniku i naprawdę polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted October 14, 2011 Author Administrator Report Share Posted October 14, 2011 Dobra dywaniki już są i powiem ze są OK. Teraz inne pytanie. Jak je zabezpieczacie? Jak dbać o nie żeby zawsze tak wyglądały? Niby wiem ale może macie lakier swoje knyfy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
turzol Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 Dobra dywaniki już są i powiem ze są OK. Teraz inne pytanie. Jak je zabezpieczacie? Jak dbać o nie żeby zawsze tak wyglądały? Niby wiem ale może macie lakier swoje knyfy! Ja dywaniki gumowe traktuje APC , po osuszeniu aplikuje 303 Aerospace Protectant na aplikatorze gąbkowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunga Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 Ja u siebie juz ponad rok mam takie i jestem z nich bardzo zadowolony. http://allegro.pl/listing.php/search?st ... id=2543290 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts