Maru 123 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Na allegro znalazłem tego gościa: http://allegro.pl/show_user.php?uid=4798271 zajmuje się przeróbką lamp amerykańskich i wstawianiem soczewek do zwykłych lamp. Koszt operacji 1800-2200zł. Cała przeróbka polega na rozklejeniu lamp, wycięciu ori gniazda na żarówkę i wstawienia tam soczewki, na to idzie maskownica chromowana. Przetwornice i soczewki pochodzą z Mercedesa, żarniki to Philips D2S 4300k. Na plus + wreszcie więcej światła + lampy po przeróbce nie oślepiają +działa regulacja wysokości świecenia lamp + po przeróbce lampy nie parują nawet po myciu myjką i po jeździe po poligonie Na minus -druciarstwo jak by nie było -kiepski IMHO wygląd lamp z tymi maskownicami [ Dodano: 8 Listopad 2011, 17:54 ] Uploaded with ImageShack.us
embargo Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Technologię znam to zdjęcie prezentuje światła drogowe czy źle ustawione mijania ?
grzybero Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 + lampy po przeróbce nie oślepiają rozpętasz tym burzę w szklance wody bo ze zdjęcia wygląda zupełnie odwrotnie cała praca i podejście do auta
Maru 123 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 to foto to światła drogowe. rozpętasz tym burzę w szklance wody taaa.... daltego nie ciągnijmy tego tematu lepiej podrzućcie jakiś fajny wosk na wiosnę black label mnie kusi
neclocus Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Maru 123, Twoj samochod jest antyteza widywanych na drogach aut terenowych, gdzie ambicja wlascicieli jest jazda autem z zaschnieta, miesieczna skorupa blota na karoserii, szybach etc bleeee respekt dla efektu Twojej pracy naprawde bedziesz 'topil' auto ze zalozyles 'snorka'? nie wierze ; ) pozdrawiam
Maru 123 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 snorkel musiał być zamontowany ze względu na moje dosyć spore zdziwienie faktem znalezienia wody w obudowie f.powietrza po przejażdżce na poligonie
toka Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Pięknie utrzymana furka, twoje prace wymiatają
Simon Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Przepetarda ta Twoja furmanka, lampy wyglądają troche jakby odbłyśnikiem były płyty CD
Golono Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Maru 123, Ta Toyota chyba nawet w dniu wyjazdu z salonu tak nie wyglądała Rzadko widuje się takie samochody i to w takim stanie Tak z ciekawości co ile ją myjesz? Gratulacje spełnienia jednego z marzeń i posiadania tak zadbanej fury Pozdrawiam
sinrock Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Jak już masz ksenony to pomyśl może żeby zrobić z nich światła do jazdy dziennej, 30-40% mocy i gra gitara
celinskip Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 nie da sie zrobic xenonow na 30-40%
sinrock Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 No tak przepraszam, doczytałem teraz i masz rację, doprogramować tą opcję można tylko do BMW, mój błąd Coś zamroczony dzisiaj chodzę
Maru 123 Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 proszę Cię a co tu można zaprogramować w tym aucie? tosz tu komputer jest raptem ciutkę bardziej rozbudowany niż ten w fiacie uno
Tworek Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Maru 123, robiłem podobny zabieg w moim poprzednim aucie, Leon FR. Wykonywałem cały projekt sam , nie powiem, nie kosztowało mnie to prawie 2 tys. zł, około 800 zł musiałem zostawić za części. Ale nikt nie chciał by słuchać ile ja się nakląłem, i ile potu wylałem . Nie mniej jednak satysfakcja z wykonanej roboty była bezcenna, co do wyglądu zdecydowałem się na czarne środki, z racji dopasowania do reszty elementów. Kolejny raz nie podjął bym się tego i był bym w stanie zapłacić za takiego moda
kamilgt Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 nie kosztowało mnie to prawie 2 tys. zł, około 800 zł musiałem zostawić za części. moje lampy jutro wysyłam na przeróbkę, 450zł + przesyłki. bez przetwornic, bo nie chcę ksenonów.
Tworek Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Sorry zapomniałem napisać, że była to modyfikacja, żarówka ---> bi-xenon
Maru 123 Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Tworek, ja też bardzo lubię sam dłubać przy aucie ale nie zawsze czsas pozwala no i niektóre rzeczy wolę powierzyć profesjonalistom
michałoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Widziana dziś na żywo na ul. Modlińskiej ok godziny 13. Prezentuje się pięknie, aż wstyd było jechać obok niby umytym autem
dodi Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 wydaje mi sie, że ja tez widziałem to cacko w sylwestra... miejsce to trakt brzeski na wlocie do Warszawy przy salonie "Marcin Decor"...
Maru 123 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 dodi, Pracuję tam więc jest duże prawdopodobieństwo ze ją tam widziałeś
dodi Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 dodi, Pracuję tam więc jest duże prawdopodobieństwo ze ją tam widziałeś czyli dobre mam jeszcze oczy i skojarzenia z daleka poznałem:)
sinner Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Fura masakra, oglądnąłem cały wątek i normalnie miażdży. Jedynie co bym zmienił albo zrobił inaczej to czujniki cofania w kolorze zderzaka i jakoś zamaskował śruby mocujące osłone podwozia lub użył innych
SZyBA Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 wydaje mi sie, że ja tez widziałem to cacko w sylwestra... miejsce to trakt brzeski na wlocie do Warszawy przy salonie "Marcin Decor"... W sumie blisko odemnie to też może któregoś dnia się wybiorę zobaczyć jak się błyszczy
Globy Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Maru 123, jesteś moim idolem! Toyota nie mogła trafić lepiej
darjan Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Mam wrażenie jak bym oglądał ''fani czterech kółek'' na discovery kawał dobrej roboty auto nabrało świeżego wyglądu
Rekomendowane odpowiedzi