Spitfire Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Witam wszystkich bojowników o lepszy look swoich pojazdów ! Na forum może nie udzielam się aktywnie. Od czasu kiedy zarejestrowałem się systematycznie zbierałem informacje przekopywałem forum wzdłuż i wszerz by znaleźć odpowiedz na pytania które mnie interesowały Przyznam że forum jak i aktywnie udzielający się forumowicze to potężna baza wiedzy dla wszystkich entuzjastów detailingu! Chciałem zaprezentować moją pierwszą pracę, odświeżenie lakieru w Audi A3 8L. W późniejszym czasie będzie etap czyszczenia wnętrza oraz silnika. Praca ręczna, więc aż nie należy spodziewać się wodotrysków Auto: Audi A3 8L, czarny metalic (vulkanschwarz perleffekt) Czas pracy: 5h Mycie: Szampon Nigrin Nielsen Cyclone APC + pędzelki Felgi: Autoland Atack Dresing: Areons Tyre Restorer Glinka: Race Glaze Clay Bar + woda Korekta: Poorboy's SSR-2 Poorboy's SSR-1 Poorboy's EX-P Wosk: Colli 476 Poorboy's QD+ oczywiście mikrofibry i aplikatory Patrząc na lakier - jest co robić, dużo swirlów, gdzieniegdzie pojawiają się hologramy ... w tym momencie akumulatorki siadły w aparacie brak więcej ilości zdjęć gdy był jeszcze brudny. Nie tracąc czasu aku podłączyłem do ładowarki a sam zająłem się dalszym ogarnianiem tematu. Tak wyglądała glinka po przeleceniu nią maski. Zacząłem zastanawiać się czy ona czasem nie jest przeterminowana - bo praktycznie brak syfu ...po zrobieniu 2 przednich błotników a tak już wyglądała po czyszczeniu pod listwami - rozwiało moje wątpliwości co do skuteczności auto wyglinkowane dokładnie, pora wskoczyć na kolejny etap czyli trening aerobowy Na deser zostawiłem moim skromnym zdaniem najlepsze foty Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę że, można jeszcze lepiej wykończyć nadwozie, dlatego następnym razem pomyślę o polerce Dzięki za uwagę Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zniknie wosk w kilkanaście dni jak nie użyłeś IPA po pastach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Polerka w 5 godzin? Dobry jesteś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Który etap pracy jest pokazany na zdjęciach 12-16 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Camel-, Ałdi aczy ze spokojem się ogarnie w 5 godz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 mnie to również interesuje ("trening aerobowy" mało mówi), co to tam jest oraz czym konkretnie ręcznie jechałeś te SSRy po lakierze... tri-color'em? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Który etap pracy jest pokazany na zdjęciach 12-16 ? Sądząc po leżącym za wycieraczką Colli to chyba woskowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Z tego co widzę pod halogenem tak pięknie nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Jak ręcznie to i w takim czasie Jeszcze jest sporo do zrobienia ale dobry początek jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasaq Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 A mi się projekt podoba, może nie ze względu na efekt( który jak na pracę ręczną jest ok), ale ze względu na to, że kolega wpierw poczytał forum, zdecydował co kupić i zabrał się do roboty. A jak wiadomo, ostatnio takie podejście nie jest jakoś spotykane - patrz dział jaki zestaw kosmetyków. Jeszcze raz gratuluję włożonej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spitfire Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 @Evo Zdjęcie 12 widać PB SSR-2, następnie był PB SSR-1(brak zdjęcia), 13 - nałożony PB EX-P 14,15,16 - wosk @damianTDCi zdaje sobie z tego sprawę, ręcznie można tylko do pewnego etapu. @M4ciek użyłem aplikatora z mikrofibry, @dzinkins, Tasaq dzięki za dobre słowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Spitfire, myślałem, że maszyną się bawiłeś, przeoczyłem że ręcznie Jak na ręczną to ładny efekt i to na twardym lakierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 ze względu na to, że kolega wpierw poczytał forum, zdecydował co kupić i zabrał się do roboty. A jak wiadomo, ostatnio takie podejście nie jest jakoś spotykane - patrz dział jaki zestaw kosmetyków. ja też tak uważam, każdy z nas jakoś zaczynał. Auto wyraźnie odżyło i wygląda dobrze. Jasne że pod SunGunem szału nie będzie ale na mega-projekty przyjdzie czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bio Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Dobrze wygląda Nie wiem tylko jak wyrobiłeś się w 5h, masz rękę Burneiki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 masz rękę Burneiki ? Jak oglądam relacje z ręczną korektą to przychodzi mi na myśl to oto zwierzątko ten po ręcznej polerce wszystkich muszelek z okolicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@rek Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 w 5h ręcznie wow ja maszyna nie potrafiłbym ogarnąć auta w takim czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi