dw4463757 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Witam! Czyściłem wnętrze auta za pomocą APC Megsa, ale... Użyłem chyba troszkę zbyt dużego stężenia, i czarne plastiki zszarzały. Staram się nakładać PB NL w miarę często i dokładnie i w dużych ilościach na te elementy, ale efekt nie zostaje na tyle długo na ile bym chciał, no i troszkę widać to zszarzenie Co by mogło tu pomóc? Pozdrawiam, Piotrek
dw4463757 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Chciałem porządnie umyć środek, użyłem steżenia ok. 1:7-1:8...
capricorn Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Czyściłem wnętrze auta za pomocą APC czyściłeś fibrą czy szczoteczką?
dw4463757 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Nakładany miękkim pędzlem a ścierałem mikrofibrą.
capricorn Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 twardy plastik (japończyk) czy miękki?
dw4463757 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Toyotka Avensis 98' A te środkowe czarne panele to zdecydowanie twarde. Przyciski od podgrzewania szyb, które się zmatowiły, też twarde.
capricorn Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni, ale możesz spróbować opalarką lub barwnikiem. test barwnika http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=5741 co do opalarki to musisz sam poszukać tematu.
yesfan Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Może pomoże jakieś silniejsze czernidło np. bumper care autoglyma.
DaV Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Mógłbyś zrobić zdjęcie tych szkód?
dw4463757 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Jak tylko dorwę aparat to wstawię foto W przyszły wtorek będę w MrCleanersie w Katowicach, to może coś do tego czasu wymyślimy
ADI@ADI Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Witam jutro szykuję auto dla pary młodej chciałem się dowiedzieć jakie użyć stężenie tak by nie popalić plastików dodam że APC megsa robię pierwszy raz pacjent Opel Vectra C 2005 plastiki bardzo twarde z góry dzięki za pomoc
DaV Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Daj 10:1 i bedziesz miał 100% pewność, najwyżej troche więcej się namachasz.
yzydor Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Daj 10:1 i bedziesz miał 100% pewność, najwyżej troche więcej się namachasz. Nie chcę się wymądrzać ale chyba 1:10
Vit0 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 ja dzisiaj u siebie w BMW E46 robiłem 1:10 APC Megs's, a tam takie sepcyficzne te plastiki kokpitu są, jakby ciut gumowane. Strat nie było
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 15 Września 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Czyściłem wnętrze auta za pomocą APC Megsa, ale... Użyłem chyba troszkę zbyt dużego stężenia, i czarne plastiki zszarzały. Staram się nakładać PB NL w miarę często i dokładnie i w dużych ilościach na te elementy, ale efekt nie zostaje na tyle długo na ile bym chciał, no i troszkę widać to zszarzenie Najbezpieczniejszmy środkiem do mycia plastików jest roztwór szarego mydła np. Biały Jeleń. Jeśli jednak chciałbyś używać APC, jest również bardzo dobre i bezpieczne od ValetPRO Interior APC - specjalnie opracowane do czyszczenia wnętrz. Pamiętaj też o rozcieńczeniu, zasada i rozsądek mówi o możliwie najwięszym, ale skutecznym aby usunąć zabrudzenia.
SJake Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 z obserwacji apropo "wybieleń"... Czym słabsza marka tym tendencje większe. W Audi można jechac Interior APC 1:1... W Koreańcach 1:5 to juz hardcore
kanar Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 W używanych autach to normalne. Materiał po kilku latach szarzeje, płowieje od UV, matowieje od dotykania itp (działania mechanicznego). Na brudnym plastiku tego nie widać ponieważ zawsze jest wieloletnia warstwa osadu, tłuszczu z rąk, pozostałości po środkach do konserwacji kokpitu itp. Za pomocą mocnego APC odtłuściłeś powierzchnię i ukazał się stan faktycznego zużycia materiału. Normalna sprawa, nie przejmuj się, zwłaszcza w autach niższej klasy lub takich "wiekowych" czyli na oko od 15 lat w górę. Jedna warstwa dressingu tego nie przykryje. Kilka cienkich warstw w odstępach kilkudniowych powinno dać radę.
Moderator rychu Opublikowano 15 Września 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Jeśli jednak chciałbyś używać APC, jest również bardzo dobre i bezpieczne od ValetPRO Interior APC Również polecam to APC, bez stresu można używać na plastikach wewnętrznych bo jest do nich przeznaczone, fajnie pachnie i przyzwoicie czyści
dw4463757 Opublikowano 16 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 No nie wiem, czy Toyka Avensis to takie znowu auto niższej klasy Zdjęć nie dorzuciłem, bo rzeczywiście - nałożyłem wiele warstw PB NL i jest już dobrze Jako że robiłem to jakiś czas temu, nie pamiętam czy nie dołożyłem przypadkiem też jednej warstwy plaka, czy robiłem to w innym miejscu, bynajmniej już jest ładnie
MM.MM Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 kanar, Dobrze mówi, polać mu. sprawa jest dosyć prosta albo tak jak kolega kanar mówi albo położyć coś bardziej swiecącego.
rogo Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 No nie wiem, czy Toyka Avensis to takie znowu auto niższej klasy Zdjęć nie dorzuciłem, bo rzeczywiście - nałożyłem wiele warstw PB NL i jest już dobrze Jako że robiłem to jakiś czas temu, nie pamiętam czy nie dołożyłem przypadkiem też jednej warstwy plaka, czy robiłem to w innym miejscu, bynajmniej już jest ładnie który ro tego Avensisa ? ostatnio robiłem wnętrze 2007 i deska jakaś dziwna była - miejscam była jakaś lepiąca, ale to chyba raczej od jakiegoś środka, który nie bardzo chciał się usunąc
dw4463757 Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 98 Z 'drewnianymi' elementami w środku
Capaz Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 By nie zakładać nowego tematu postanowiłem się podłączyć Otóż chciałbym wyczyścić plastiki wewnętrzne w BMW E46. Mam w posiadaniu PB NL i APC CG... Red Hot Degreaser, czyli raczej do stosowania zewnętrznego. Czy mogę użyć go wewnątrz bez obawy o zniszczenie plastiku, czy kupić coś dedykowanego? Oczywiście wszystko przy odpowiednim stężeniu - np. 1:10.
balcer Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 ja wczoraj czyściłem również w e46 wnętrze i użyłem apc nielsen 1:10 i wyszło super bez strat
Rekomendowane odpowiedzi