Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Szukałem na forum posta w którym ktoś by przyrównał produkty innych producentów do znanego systemu 3M'a. Sam myślę nad produktami Menzerna lub Scholl, ale nie mogę się w tym odnaleźć a chcę zrobić jak najbardziej trafne zakupy. Czy ktoś z bardziej doświadczonych userów mógłby podać zbliżone ( wg. niego ) odpowiedniki dla produktów 3M'a ?

Posted

3M => MENZERNA

Zielony KOREK - FG500

Zółty KOREK - PF2500

Fioletowy KOREK - SF4000

• 1 year later...
Posted

Odgrzewając kotleta.. co wy stosujecie? nie koniecznie cały system z jednej firmy.. ?

Ja obecnie robię głównie dla handlarzy.. nie ukrywając dają nieźle zarobić w miesiącu bo tydzień w tydzień kilka aut. A dla osób prywatnych sporadycznie.. którzy więcej zapłacą ale chcą naprawdę wypieszczony lakier.

Obecnie bazuję na Menzernie FG400, FF3000 a dodatkowo czasem PF2500

Planuję na dniach dokonać zamówienia bo pomalutku kończą mi się pasty.. napewno uzbroję się Koch Chemię Power Cut.. ale myślę o zmianie FG400 i FF3000 na coś innego.. co polecicie? Co lepiej by cieło od FG400 ale zostawiało by równie dobre wykończenie no i do tego coś na usunięcie hologramów.. może czas spróbować coś innego.. ;)

Posted

Jeśli Kocha PC to też Antihologram, bo jest świetny.

No i do szczęścia jeszcze średnią Kocha.

Niestety często idzie w ruch kilka past w różnych kombinacjach na padach, mieszanki itp, więc ograniczanie sie do jednej firmy może nie być dobrym pomysłem.

Plusem jest to że najczęściej są też 250ml opakowania np z Menzerny i można zgromadzić arsenał podstawowy i rozszerzyć o mniejsze pasty.

Posted

jak ktoś czerpie z tego korzyści finansowe to uważam że i tak warto brać największe butle które wychodzą najtaniej a i tak prędzej czy później się zużyją.. bynajmniej ja tak kupuję.. bo małe po 250 cenowo strasznie słabo wychodzą..

a ta Antihologram ogarnie spustoszenie po PC?

• Moderator
Posted

W mojej ocenie do mocno zajechanych lakierow s3+ jest za slaba, s2 za to, to juz 1 liga ;)

Posted

krd a S2 lecisz na futrze czy na padzie? i jakim? przy twardych lakierach takich jak np. bmw, audi

• Moderator
Posted

Futro lub purpurowy pad Scholla.

Posted

na purpurowym? a np. audi lub bmw czy vw mocno pocięte to purpurowy z Scholla daje radę? czy od razu przechodzisz na futro?