qbejs Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Cześć, Szukałem na forum posta w którym ktoś by przyrównał produkty innych producentów do znanego systemu 3M'a. Sam myślę nad produktami Menzerna lub Scholl, ale nie mogę się w tym odnaleźć a chcę zrobić jak najbardziej trafne zakupy. Czy ktoś z bardziej doświadczonych userów mógłby podać zbliżone ( wg. niego ) odpowiedniki dla produktów 3M'a ?
SJake Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 3M => MENZERNA Zielony KOREK - FG500 Zółty KOREK - PF2500 Fioletowy KOREK - SF4000
xxManiekxx Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Odgrzewając kotleta.. co wy stosujecie? nie koniecznie cały system z jednej firmy.. ? Ja obecnie robię głównie dla handlarzy.. nie ukrywając dają nieźle zarobić w miesiącu bo tydzień w tydzień kilka aut. A dla osób prywatnych sporadycznie.. którzy więcej zapłacą ale chcą naprawdę wypieszczony lakier. Obecnie bazuję na Menzernie FG400, FF3000 a dodatkowo czasem PF2500 Planuję na dniach dokonać zamówienia bo pomalutku kończą mi się pasty.. napewno uzbroję się Koch Chemię Power Cut.. ale myślę o zmianie FG400 i FF3000 na coś innego.. co polecicie? Co lepiej by cieło od FG400 ale zostawiało by równie dobre wykończenie no i do tego coś na usunięcie hologramów.. może czas spróbować coś innego..
soll Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Jeśli Kocha PC to też Antihologram, bo jest świetny. No i do szczęścia jeszcze średnią Kocha. Niestety często idzie w ruch kilka past w różnych kombinacjach na padach, mieszanki itp, więc ograniczanie sie do jednej firmy może nie być dobrym pomysłem. Plusem jest to że najczęściej są też 250ml opakowania np z Menzerny i można zgromadzić arsenał podstawowy i rozszerzyć o mniejsze pasty.
xxManiekxx Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 jak ktoś czerpie z tego korzyści finansowe to uważam że i tak warto brać największe butle które wychodzą najtaniej a i tak prędzej czy później się zużyją.. bynajmniej ja tak kupuję.. bo małe po 250 cenowo strasznie słabo wychodzą.. a ta Antihologram ogarnie spustoszenie po PC?
dareme89 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 mi tam dobrze sie pracuje na zestawie s3+ i s40, ew. s3+,s17 i s40.
Moderator krd Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 W mojej ocenie do mocno zajechanych lakierow s3+ jest za slaba, s2 za to, to juz 1 liga
xxManiekxx Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 krd a S2 lecisz na futrze czy na padzie? i jakim? przy twardych lakierach takich jak np. bmw, audi
Moderator krd Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Futro lub purpurowy pad Scholla.
xxManiekxx Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 na purpurowym? a np. audi lub bmw czy vw mocno pocięte to purpurowy z Scholla daje radę? czy od razu przechodzisz na futro?
Rekomendowane odpowiedzi