dizel1982 Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Ok, w takim razie reasumując. Dokładne mycie, glinkowanie, korekta UC i na to wszystko WOLFGANG Deep Gloss Paint Sealant + WOLFGANG Paintwork Polish Enhancer, zgadza się? W takim sposób mam to zrobić?
MyszaKr Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Całość będzie taka: ________________________ Mycie Glinkowanie Korekta UC ( ręcznie lub maszynowo ) IPA (50/50 z wodą ) ( żeby pozbyć się wypełniaczy UC, sprawdzić stan korekty) Cleaner: WOLFGANG Paintwork Polish Enhancer Sealant : WOLFGANG Deep Gloss Paint Sealant ________________________ To jest oczywiście tylko propozycja, dwa ostanie punkty można zmienić na coś innego, ale jak chcesz wydać te ~200PLN to najlepiej brać wosk/sealent i dedykowany cleaner . I to chyba tyle w temcie NNXT o którego pytałeś Megs ma ładne opakowania ale w jego cenie albo nawet za mniejszą kase można znaleść coś lepszego. Czyli ani twardy ani płynny. A jaki wosk i cleaner wybierzesz - polecam poczytać forum bo propozycji jest wiele, zestaw który Ci pokazałem wydaje mi się być ciekawy i już nie jedna osoba powiedziała że kosmetyki Wolfgang jeżeli są używane razem narprawdę dają dobry efekt. Pozdro
Pavlik Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 dizel1982, zamieniłem NXT2 w mleczku na to: i nie sądzę abym wrócił do Megsa a zostało mi go jeszcze od groma
dizel1982 Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Nie ma problemu, mogę wziąć i wolfganga. Jeśli go polecacie to kupię. Szkoda tylko że nie ma go na allegro ale to nic, znalazłem sklep w którym go mają. Dzięki za rady. Pozdrawiam.
MyszaKr Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 @ dizel1982 -> tu masz listę sklepów + rabaty: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=39
dzinkins Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 i nie sądzę abym wrócił do Megsa a zostało mi go jeszcze od groma Co jest NXT jest o wiele słabszy więc skąd ta myśl?? Co Coli 476 już tak łatwo sie nie nakłada??
Pavlik Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Co jest NXT jest o wiele słabszy więc skąd ta myśl?? test trwa, maska coli, dach NXT2-mleczko. Będzie zrobiona trasa Polska-Chorwacja-Polska, po powrocie zobaczymy co i jak. Co Coli 476 już tak łatwo sie nie nakłada?? Coli nakłada się ciężej to akurat nie jest niespodzianką, ale nie robi przebarwień jak NXT oraz lepiej kropelkuje i takie jakie jest bardziej mi pasuje niż mleczko NXT.
dizel1982 Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 A czy macie może porównanie Coli vs wolfgang? Które bardziej opłaca się kupić? Jeszcze wracając do tej twardej wody. To co na to polecacie? Bo faktycznie, woskowanie samochodu po każdym myciu a myję go nawet i co tydzień jest bez sensu.
MyszaKr Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Jeszcze wracając do tej twardej wody. To co na to polecacie? Bo faktycznie, woskowanie samochodu po każdym myciu a myję go nawet i co tydzień jest bez sensu Po myciu wycierać do słucha ręcznikiem z MF + jakiś QD
dizel1982 Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Panowie, a jeszcze takie jedno pytanie. Czy ten cleaner wolfganga wykańcza trochę całość? Jest lekko ścierny? Jeśli nie to czy muszę zakupić coś do wykończenia UC? Polerował będę ręcznie.
MyszaKr Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 nie nie on nie jest ścierny, jakaś próbke SSR1 może po UC a przed cleanerem ?
dizel1982 Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Powiadasz? No może i kupię tym bardziej że jest nie drogi. Ale czy używanie czegokolwiek przez cleanerem ma sens? Bo przecież cleaner ma to do siebie że zmywa wszystko co zostało nałożone poprzednio, stare warstwy wosków itp więc jeśli nałożę ssr1 to cleaner mi go zmyje. Mam chyba jakiegoś pecha bo wszędzie w sklepach brakuje wolfganga i dostawa dopiero będzie za 2 tygodnie z powodu braków w hurtowni. Dałem już ogłoszenie do działu kupię także może znajdzie się ktoś komu zostało tego środka tyle aby mi starczyło na 2-3 auta. Zależy mi na czasie bo z tym się jednak zejdzie a specjalnie wziąłem sobie urlop żeby na tydzień wyjechać (siedzę właśnie nad morzem) i tydzień poświęcić na kosmetykę samochodów ale widzę że będzie lipa jak tego nie uda mi się kupić .
aro_77 Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Ale SSR1 tak jak i UC to pasty polerskie i tego się nie nakłada tylko tym się poleruje.
MyszaKr Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 dokładnie tak jak mówi ARO, pracujesz UC, potem wypracowujesz go SSR1 i końcowy etap to cleaner. przed cleanerem można użyć IPA w celu pozbycia sie resztek past polerskich (SSR1 i UC)
dizel1982 Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Panowie, w firmie car spa w warszawie polecają mi kosmetyki marki wolf's chemicals. Dobre są? Warto kupować? Powiedzieli że wycofują się już z wolfganga bo jest bardzo drogi, co dostawa to podobno drożeje a są tańsze kosmetyki dające takie same a nawet i lepsze efekty. Czekam na Waszą opinię na temat tej marki wolf's chemicals. Kupować je czy czekać 2 tygodnie na wolfganga. [ Dodano: 29 Lipiec 2011, 19:28 ] Nikt nie używał wolf's chemikals? Na forum też nie ma jakichś konkretnych informacji na temat tych kosmetyków.
Pavlik Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Ze względu na brak czasu oraz pogody, test porównawczy przeprowadzony został na tylnej lotce. Element został umyty a pod wosk poszedł cleaner DJ Lime Prime: Kropelkowanie, jakieś 2 godziny po nałożeniu produktów, w tle widać dach z 2 tygodniowym NXT : Następnie zrobiona została trasa do Chorwacji i z powrotem, jakieś 3500km, w między czasie autko było dwa razy umyte szamponem Meg NXT 2.0: Po powrocie z Chorwacji autko pokryte było żywicą z drzew, która została zmyta tempertyną - z pominięciem tylnej lotki oczywiście. Następnie na autko poszła chemia o pH bodajże 12 - tu akurat lotka też dostała , przemyłem IPA i znów chemia pH=12 i mocno spłukane. Po tych zabiegach po NXT nie pozostało ani ślady a Coli jeszcze się trzymało. Już po powrocie z Chorwacji, przed użyciem mocnej chemii, widziałem wyraźną różnicę pomiędzy NXT a Coli na plus oczywiście Coli. No cóż, potwierdza się opinia, że NXT jest produktem tzw. weekendowym.
emes Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 Pytanie - czy NXT łatwiej się poleruje niż #16? U mnie po użyciu #16 po jakimś czasie potrafią się pokazać niedotarte resztki wosku, takie "mazaki" - pomimo tego że dokładnie go ścierałem i nie było widać żeby cokolwiek zostało na lakierze...
Kali S4 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 emes , a dobrze przygotowany lakier pod wosk?
emes Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 Wcześniej tylko glinka. p.s. pisząc "po jakimś czasie" mam na myśli 1-2 mycia auta.
Andrzejsr Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 Pytanie - czy NXT łatwiej się poleruje niż #16? NXT łatwiej się poleruje, ale jest mniej trwały.
xMarcin95x Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 [ Dodano: 18 Październik 2012, 17:04 ] Pytanie - czy NXT łatwiej się poleruje niż #16? NXT łatwiej się poleruje, ale jest mniej trwały. u mnie na wyglinkowanym lakierze bez wcześniej nałożonego cleanera trzyma ok 1,5 miesiąca więc to i tak dobry wynik . Koli_7,na miesiąc +/- 1000km
Koli_7 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 Chyba jak wyjeżdżasz raz na miesiąc z garażu
Rekomendowane odpowiedzi