Jump to content

Recommended Posts

Posted
Wczoraj się na coś takiego natknołem http://www.allegro.pl/item752147817_cla ... brite.html

A wygląda indentycznie jak ta http://www.allegro.pl/item756726918_gli ... achem.html

Pytanko poza tematem warta ta glonka coś? Pozdrawiam

Ta z DB to nawet wagi nie ma opisanej.

Generalnie to lepiej kup sobie zestaw Meguiars Smooth Surface Clay Kit i też będziesz zadowolony. Na początek zdecydowanie wystarczy.

Posted

Druga glinka jest to w tej chwili najtańszy wybór, aczkolwiek ciężej się nią pracuje niż białą Meguiarsa. Jest to glinka twarda i gruboziarnista tak podaje producent. Ciężko ją uformować i szybciej wysycha. Obie trzeba obficie nawilżać i stosować dużo lubrykantu. Jakościowo biały kit meguiarsa jest o wiele lepszy ale może tylko dlatego że miałem wersję soft.

Ginka od temachem wychodzi 3x taniej od megsa i faktycznie jest identyczna jak diamondbride'a.

Posted
Ginka od temachem wychodzi 3x taniej od megsa i faktycznie jest identyczna jak diamondbride'a.

Właśnie mi o to najbardziej chodziło że identycznie wygląda, a cena "z deka" większa. :kox::shock:

Posted

a ja nadal w tej cenie polecam glinkę bithamblera;p do znudzenia będę powtarzał:D

i woda jako ślizgacz jest duuużym plusem

Posted

zakup grupowy bez sensu:) cena paczki rośnie z masą, glinka akurat się łapie na tanią przesylke:) sprawdzone;p sprawnie działają, nie pamiętam już ale chyba koło tygodnia paczka szła. więc zakup grupowy to zawracanie głowy, lepiej sobie samemu zamówić i mieć dostawę prosto z angli:D

Posted
Wczoraj się na coś takiego natknołem http://www.allegro.pl/item752147817_cla ... brite.html

A wygląda indentycznie jak ta http://www.allegro.pl/item756726918_gli ... achem.html

Pytanko poza tematem warta ta glonka coś? Pozdrawiam

Jak kupiłem tą z temachem i jest całkiem spoko, co prawda nie mam porównania do innych ale działa na 100%

• 1 month later...
Posted

używał ktoś glinki DoDo Juice Glinka Super Natural 240g , wychodzi taniej od megsa i to nawet dość dużo

Posted
używał ktoś glinki DoDo Juice Glinka Super Natural 240g , wychodzi taniej od megsa i to nawet dość dużo

Ja używam, bardzo delikatna dla lakieru. Niestety biała więc bród szybko widać. :)

Z zalet bardzo łatwo się nią pracuje, szybko się rozgniata nawet w 15 st. nie jest twarda. To tyle, następna będzie Sonusa. Poczekaj może @Metys się wypowie ma większe doświadczenie.

Posted

Malkolm, ja miałem okazję chwile pracować niebieską APP, a w domu mam właśnie białe dodo.

Oczywiście, w garażu mam ciepłą wodę, więc przed każdą pracą nalewam do zlewozmywaka gorącej wody i kawałek glinki do wody i sobie układam, potem mi się nia fajnie pracuje, a jak jest juz fest (znowu ten śląski) brudna,to wrzucam do tej wody i w wodzie zagniatam, a tak to, profilaktycznie przy aucie. Bardzo łatwo się ja zagniata, nawet bym powiedział, że super lekko w porównaniu do tego APP.

Oczywiście, kawałek którym pracuje jest już szary w porównaniu do białego w opakowaniu nieużywanego.

A tak btw, to zużyłem już 250 ml born slippy, czy to jest jakimś wyznacznikiem zużycia kawałka glinki, którym cały czas pracuję?

Posted

Ja nie ale o ile mnie pamięć nie myli ktoś na forum zamawiał więc może się podzieli wrażeniami. Pisząc ,że jest mocno ścierająca chodzi mu chyba o to ,że nadaje sie do mocno zabrudzonych aut.

Była już dyskusja o niej na forum.

Posted

Ja używam, bardzo delikatna dla lakieru. Niestety biała więc bród szybko widać. :)

To akurat chyba dobrze, wiadomo kiedy jej żywot dobiegł końca!

Posted

To akurat chyba dobrze, wiadomo kiedy jej żywot dobiegł końca!

Widać i to bardzo, po użyciu na dwóch samochodach zostawiam ją sobie do kołpaków tylko.

Wiesz to tak jak w dowcipie:

Przychodzi babcia do chemicznego i prosi o papier toaletowy:

-tylko nie biały bo się za szybko brudzi ;)

• 4 months later...
  • 9 months later...
Posted

A ja mam takie pytanie czy glinke trzeba uzywac po polerce samochodu ??