Gość Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 Witam ponownie. Na warsztat trafiło długo oczekiwane Polo Naszego kolegi o nick'u Miba. Auto no hmm myte odpowiednio zgodnie ze sztuką itp ale od zakupu wołało o korektę więc szału nie było. Doczekało się Praca dosyć wyczerpująca ze względu na kombos w postaci srebrnego koloru i to twardego... Projekt rozpoczęty w zasadzie 3 tygodnie temu.Zaczęło się od polakierowania maski, zderzaka i klamki bagażnika oraz lusterek.Lakiernik kolejny raz mnie nie zawiódł ale tradycyjnie wiedział co się potem będzie działo i jakie zboczone oczy będą to oglądały Wybaczcie mało szczegółów na zdjęciach lecz srebrny jest fatalnym do takich zabiegów choć może w końcu doczekam się lustra... Jaki miałem cel?Usunąć maxymalną ilość swirli,rys parkingowych i otarć.Dodatkowo lakier owszem miał odbicie ale takie zamglone bez wyrazu i ostrych konturów. Korektę po oględzinach we dwoje w róznym oświetleniu oceniam dobrze,oczywiście to tylko amatorska praca zapaleńca ale zawsze coś... Jak zobaczycie poniżej podczas gdy ja siedziałem z nosem nad lakierem Miba wykorzystał czas na zakamarki.Dostał odemnie pewnien specyfik i nawet sobie radziło Z szafy skarbów wybrałem: -3 kroki 3m -pady 3m -taśmy 3m -IPA -nafta jako tar remover -APC Atas -zmywacz APP -Forlega Atas -papier 3m -koreczek szlifierski 3m -Dodo Juice Purple Haze -Detailer's Pride Wheel Glaze -RainClear GlassSince -303 AeroSpace -PoorBoys Trim Restorer -Meg's Endurance -aplikatory Meg's, Lake Country oraz mikro aplikatorki do detali -fibry, pędzelki itp Zaczynamy. Takie przyjechało Felgi umyte forlegą oraz zmyty asfalt Oponki przygotowane APC Wnęki...było co robić ale nowy płyn daje radę Pierwsze mycie I detale... Tak to gąbka...bo po co coś innego przed korektą?? Suszymy Asfaltu sporo oj sporo Drugie mycie Obejrzyjmy co tu mamy Gdzie to odbicie? Swirl's Na większe paskudy papier Joga rozpoczęta Tu też zaglądamy Klapa pierwsze po zielonym raz Klapa przed To w zamian nie uchwytnych przez mój aparat zdjęć 50/50 na tym kolorze Walczymy Znów prawie 50/50 Po zielonym raz oczywiście... W między czasie nadjechało polo które robiłem ostatnio....załamka.Lipa swoje zrobiła.Będzie poprawka jakaś w najbliższym czasie Trzecie mycie (już rękawicą MF) Wykończenie Zaraz Cię uwolnimy Ale najpierw I już uffff! Wspominałem że nie lubię srebrnego?Ten wyjątkowo zaakceptowałem... Ja wiem że to nie profi zakład ale troszkę przejrzało mam nadzieję... Pozdrawiam
ShiningCar Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 Coraz lepsze te Twoje prace, coraz lepsze Nic tylko studio otwierać
Gość Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 ShiningCar, Pasja przede wszystki, zarobek później Dzięki
Gość Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 Kiedyś była najszybsza, dziś jest jeszcze najładniejsza Zdjęcia jak zwykle nie oddają efektu, a ten jest... oszałamiający! Upał, skwar, a minetoo swoje ! I tak od 8 rano...
Hawaii Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 Ładna robota Prawy bok był malowany? Tylne prawe drzwi jak by się trochę odróżniały.
Gość Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 Polóweczkę dostałem z przebiegiem 500km i strzałem w przód - maska i błotniki do wymiany Tylne prawe drzwi jedyne co mają"innego" to konkret obcierkę parkingową pod listwą, ale nic mi nie wiadomo, żeby tam były jakieś większe "numery"
Gość Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 Hawaii, Na pewno nie lakierowane.Jedynie focus może nie leżeć na zdjęciu.
Moderator rychu Opublikowano 9 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 Super relacja i fajne efekty na srebrnym - jest odbicie Jak oceniasz PB TR bo u mnie schodzi z deszczem zostawiając zacieki...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 rychu, PB wymaga dokładnego przygotowania powierzchni np APC.Nie sprawdza się na śliskim np grllu a raczej na uszczelkach itp.Inaczej spływa jak mówisz.Efekt dobry lecz dla tych którzy stale dbają o auto. [ Dodano: 10 Lipiec 2011, 00:34 ] rychu, PS no odbicie na srebrnym....w końcu
michal55yh Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Całkiem inaczej auto wygląda. Po twoich zabiegach widać, że to 2007 rok, lub nawet młodszy.
harvard Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Powiedz proszę co to za środek którym pryskałeś nadkola i wnęki za drzwiami? Fajnie wyszło all!!! zazdroszę.
Gość Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 harvard, Nadkola czyszczone APC Atas a wnęki...gdy preparat bez uszczerbku na zdrowiu dla lakierów zrobi jakieś naście różnych aut to go polecę z czystym sumieniem.Póki co testy bezpieczeństwa
Administrator AreK Opublikowano 10 Lipca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Wiem jak ciężko uzyskać dobry/oszałamiający efekt na srebrnym lakierze. Na czarnym wystarczy chwila i jest blask zwłaszcza dla laika. Tutaj efekt bardzo fajny. Tak jak u mnie zdjęcia na bank nie oddają faktycznego stanu auta. Podsumowując auto wyszło bardzo fajnie. Pasja najważniejsza!!!
reez Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 dobra robota a co się tu stało i dlaczego? Chodzi mi o te "plamki"
Gość Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Parkowanie pod lipą w sporym słoneczku...
reez Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 sam wosk nie uchroni od tych soków i będą one widoczne po myciu?
MyszaKr Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Noooo super praca, ii ile zdjęć Co do pogody to rzeczywiście strasznie gorąco wtedy było, ja żeby swojej nie myć to już przed 7 leciałem z wiadrami koło auta...
ariello01 Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Ładny efekt końcowy Co do tej czerwonej to oprócz soku z lipy to i troche rysek przybyło
Moderator Domel Opublikowano 11 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Hello Widze na pierwszych fotkach ze pędzelkujesz uszeczelki i zakamarki. Czym sie to robi ? Zwykla "gąbka" nie czysci uszczelek dobrze ? Czy to jakis "specjalny" roztwór myjąco/czyszczący ? Pzdr.
mar_1981 Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Pewnie APC kolega czyścił uszczelki
Rekomendowane odpowiedzi