inarusbox Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Używałem tego drugiego przez ostatnią zimę i spisywał się wzorowo, więc mogę polecić.
Mrt09 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Ja używam od poprzedniej zimy i także mogę polecić:
SJake Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 kamilgt, ja mam już 1Z trzeci sezon... Daje radę! Bartek1985, którykolwiek byś nie wziął obydwa spełniają właściwie swoją rolę.
kamilgt Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 kamilgt, ja mam już 1Z trzeci sezon... Daje radę! skubaniec przekonałeś mnie, jak będę przejeżdżał to wpadnę i zakupię
uri90 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 ja póki co nie widze sensu kupowania "dedykowanych" srodkow do uszczelek. zawsze w lecie jak i przed zimą zabezpieczam uszczelki AG Vinyl & Rubber care i jeszcze mi się nie zdarzyło aby drzwi mi przymarzły
adr_ad Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Ja podobnie jak kolega uri90, z tą różnicą, że gustuje w PB TR.
neclocus Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Turtle zostawia na uszczelkach warstwe w kolorze bialym czy 1Z i Wurth tez zostawiaja taki slad, czy sa bezbarwne? pozdrawiam
bolz Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 ... kolejne pytanie: Na półkach sklepowych widnieją dwa różne produkty autolandu: - sławna "uszczelka" która jest w sprayu - "do uszczelek" w płynie z gąbką (jak pasta do obuwia w płynie) Jaka jest między nimi różnica? Czy jest to ten sam produkt tylko jeden w aero a drugi z aplikatorem?
krawiecDIY Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Turtle zostawia na uszczelkach warstwe w kolorze bialymczy 1Z i Wurth tez zostawiaja taki slad, czy sa bezbarwne? pozdrawiam Używam Wurth-a i u mnie nic nie zastawia prócz pięknej satyny
Arglist Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Turtle zostawia na uszczelkach warstwe w kolorze bialymczy 1Z i Wurth tez zostawiaja taki slad, czy sa bezbarwne? pozdrawiam Robisz coś źle u mnie nie zostawia, żadnych śladów.
kupusso Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Turtle zostawia na uszczelkach warstwe w kolorze bialym U mnie to samo, przesmarowałem połowe uszczelki i Żółw wylądował na dnie szafki. Używam Autolandu uszczelka (mam wersje w sprayu), dobrze się wchłania, uszczelki robią się elastyczne i lekko satynowe. Jestem z niego bardzo zadowolony.
Gixxerjunkie Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 może mi ktoś powiedzieć który preparat bedzie lepszy na zime do uszczelek tak by nie przymarzały:1Z EINSZETT Rubber Care Stick Gummi Pflege Obrazek Würth sztyft do konserwacji gumy Obrazek Ja używam 1Z i jestem bardzo zadowolony. Łatwo się nakłada i w tym roku nie miałem żadnych problemów z przymarzniętymi uszczelkami. Wszystkim znajomym przed zima wysmarowałem uszczelki W PL dostępny już chyba z 2 lata temu. Miałem dużo preparatów tej firmy i jak to zwykle bywa jedne rewelacyjne inne takie sobie. Jak kogoś interesują produkty tej marki to ja mam gdzieś kontakt do przedstawiciela.
Maggot Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Odgrzeję kotleta Może i banalne, ale co możecie polecić do uszczelek ? Najlepiej coś, co można kupić na miejscu, w markecie, ew. jeśli jest coś godnego polecenia, to również do zamówienia Zeszłej zimy pamiętam, że używałem produktu Autoland'u wyprodukowanego dla Statoil'a ( w spray'u) i sprawdził się dobrze, tyle, że już go nie można dostać... Ps. Autoland z krwi i kości w spray'u, który chyba dalej jest dostępny, równie dobrze się sprawdzi ?
escimo Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Maggot, ja jakiś czas temu używałem marketowego Turtle Waxa do uszczelek. Spełniał swoje zadanie.
Kali S4 Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Uszczelka Autoland w zupełności załatwia sprawę,dostępny niemal na każdej stacji benzynowej.
Maggot Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 kamilgt, escimo, Kali S4, dzięki za odpowiedź Coś na pewno z w/w wpadnie i sprawdzimy je;)
Qandoo Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 A Ja przed tamta zimą użyłem 303 bo to akurat miałem, i też dalo rade
foxy82 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Ja używałem sztyft Sonaxa i wg mnie spełnia swoje zadanie ale pozostawia lekki biały nalot.
CesOne Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 Używam CarPro Perl i jeszcze po 2miesiącach widać ze się dobrze trzyma Mam jeszcze 303 ale z tego co czytałem perl jest lepszy na gumy niż 303
gumis601 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Ja w tamtym roku używałem produkt z firmy BEKO SILICON SPRAY i nie miałem problemów;)
zmarcinz Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Używam CarPro Perl i jeszcze po 2miesiącach widać ze się dobrze trzyma Mam jeszcze 303 ale z tego co czytałem perl jest lepszy na gumy niż 303 Też mam Perl na uszczelkach. Smarowałem bez rozcieńczenia i wygląda fajnie, ale czy to jest dobre zabezpieczenie przed przymarzaniem? Czy może lepiej kupić 1z ?
CesOne Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Też mam Perl na uszczelkach. Smarowałem bez rozcieńczenia i wygląda fajnie, ale czy to jest dobre zabezpieczenie przed przymarzaniem? Czy może lepiej kupić 1z ? Parę dni po aplikacji Perl'a przylazł mróz o dziwo nic nie przymarzło a guma wizualnie była śliska i lepka. Więc raczej daje radę. Zobaczymy jak przybędą dłuższe mrozy i śnieg.
nexx Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2017 Witam kolegów, chciałem odświeżyć trochę temat ze względu na pierwsze przymrozki. Tak wiec pytanie podstawowe co polecacie do impregnacji uszczelek wewnętrznych po myciu samochodu? Posiadam m.in. Koch chemie nano magic plast care do plastików zewnętrznych i Gyeon tire q2 do impregnacji opon. Czy mogę użyć którego z tych produktów czy może jednak polecicie coś specjalnie dedykowanego ?
Ucando Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2017 Ja osobiście jestem zwolennikiem zwykłego silikonu do uszczelek z Wurta. Stosuję od paru lat w każdym samochodzie i nigdy nie miałem problemów z otwarciem samochodu i faktycznie utrzymuje on sprężystość uszczelek dłużej.
Rekomendowane odpowiedzi