Dystrybutor muzycom Opublikowano 2 Grudnia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zmiekczanie skóry odżywką od zamkniętej, licowej strony to trochę jak 3 stopniowa korekta lakieru cleanerem pod wosk...
inuictus Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Witam, Mam taki komplet foteli jak na poniższych zdjęciach (poglądowe z internetu), nie znam dokładnie kodu tapicerki z racji że doposażyłem w nią auto i nie ma jej u mnie w VIN'ie. Chciałbym zadbać o tą skórę (o ile to skóra), a także o gałkę zmiany biegów, kierownicę i ręczny (wszystko z m-pakietu). Stan foteli oceniam raczej na bardzo dobry, z wyjątkiem fotela na których widać sporo zagnieceń (skóra nie jest popękana - trochę mniej niż na zdjęciach). W jaki zestaw powinienem zainwestować?
classic Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2014 Colourlock bardzo dobra marka, kupiłem zestaw Strong, bo u mnie mocno zabrudzona była, dzisiaj dokończe prace i przedstawie efekty. Naprawde polecam tą firme, aplikacja jest banalna, swietnie czyści Warto zainwestować w tak świetny zestaw. Aha, Leder Versiegelung zostawia matowe wykończenie na skórach BMW i to mi odpowiada, na jedym zestawie się nie skończy, zamawiam następny zestaw do kanapy w domu. http://sklep.lederzentrum.pl/zestaw-do- ... -p-14.html
Dystrybutor muzycom Opublikowano 6 Grudnia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2014 Po zmarszczkach widać, że to skóra. Ze zmarszczkami nic nie zrobisz. Do wyczyszczenia i konserwacji proponuje zestaw: Zestaw Colourlock Soft
inuictus Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Jeszcze jedna sprawa, czy uda się coś zrobić z taką rysą (zdjęcia z lampą i bez)
Dystrybutor Colourlock Opublikowano 15 Grudnia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Witam! Da się to zamaskować, jednak we własnym zakresie będzie to trudne. Należy delikatnie przetrzeć rysę padem szlifującym z dodatkiem rozpuszczalnika GLD i farby tonującej. Poniżej wysyłam zdjęcia z renowacji powyższymi środkami:
impulse1 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Witam Mam zamiar kupić tapicerkę skórzaną w kolorze bananowym, niestety jest mocno zniszczona, boczek fotela idzie do naprawy, jednak fotele wymagają znacznego czyszczenia, zastanawiałem się nad zestawem strong ale nie wiem jaki będzie efekt i czy poradzi sobie z wyczyszczeniem załamań skóry na np. podnóżkach.
impex Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Poradzi sobie bez problemu, nawet jesli bedzie bardzo uporczywy brud to za drugim razem wszystko na pewno zejdzie.Tutaj masz przykład co ten środek robi z dużo bardziej zaniedbanymi skórami jak Twoje :
impulse1 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 nie wiem co napisać. rzeczywiście efekt jest zdumiewający, czy ten zestaw wyciągnie też brud ze zmarszczeń skóry? czytałem wiele stron w tym temacie jednak niewiele odpowiedzi jest na temat tapicerki jasnej które by pasowały do mojego pytania... a starałem sie nie zawracać nikomu głowy i nie zaśmiecać tematu, jednak po 20-30 stronach zdecydowałem się na prośbę o opinie kogoś w temacie. Nie wiem czy brać dodatkowo jakieś zestawy naprawcze czy jednak nie skóry będą jeździły w cabrio więc ich stan powinien być nienaganny
impex Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Tak, wyciągnie brud ze zmarszczek.Tylko może to troszke gorzej wyglądać po czyszczeniu bo brud maskuje troche niedoskonałości. Przed: Po: Te ryski co tutaj są to pęknięcia farby, nie jest to brud
impulse1 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 hmm więc dobrze byłoby pomalować te podnóżki, czytałem wypowiedzi muzycom o tym, że nie każdy sobie z tym samemu poradzi, może jednak odesłać fotele do renowacji u nich? ciekawe jaki byłby tego koszt... wolałbym wiedzieć przed zakupem, chociaż taka kolorystyka rzadko się trafia na aukcjach więc sam już nie wiem. Dziękuję Ci za pomoc impex
impex Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Za całość wyjdzie raczej ponad 1000zl, mam tu na myśli 2 fotele kanapa oparcie. Samemu chcąc się tym zająć to trzeba posiadać pistolet, kompresor, zakupic farby i inne niezbędne kosmetyki do renowacji+trzeba umiec też machać tym pistoletem Jeśli chodzi o mniejsze powierzchnie typu wytarty boczek fotela itp to jesteś to w stanie zrobić bez pistoletu.
impulse1 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 głównie chodzi mi o podnóżki i lewy boczek, ale zobaczę jak to będzie wyglądało po czyszczeniu strongiem
Dimmu Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Impex, zdjęcie "po" jest zrobione tuż po czyszczeniu?
impex Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Tak, jakieś kilka minut po. Na fotce tylko siedzisko było wyczyszczone, oparcia nie ruszałem.
pawel9016 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Mam pytanie odnośnie strong cleanera od colourlock. Wasz też przypomina zapachem mydło biały jelen? i ma taki jasno brązowy kolor ?
Michael MSTP Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Bardzoooo jasny powiedział bym ze jasny beż
trzasku Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Jak radzicie sobie z ilością postów w różnych tematach? Chciałbym zabezpieczyć wszystkie elementy nowego mercedesa z salonu a razem to jest ponad 5000 postów które musiałbym przeczytać aby wybrać odpowiednie produkty. Teraz szukam czegoś do czyszczenia i zabezpieczenia skóry w samochodzie. Nie wiem czy jest to skóra syntetyczna czy naturalna. Są to foteliki sportowe które po bokach mają skórę a w środku materiał.
impex Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Colourlouck soft clean+colourlouck versiegelung+jakas odzywka np zymol leather conditioner, swissvax milk itd(nie jest to konieczne). Do tego szczoteczka do skór colourlouck i kilka mikrofibr. Zaletą versiegelunga jest to, ze chroni skóre przed wycieraniem się farby, dodatkowo jest bezzapachowy.
trzasku Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Dziękuje za produkty, poczytam o nich! Czy lepiej jest użyć pędzelka jak pokazuje pan na filmie ( ) czy szczoteczka tak samo się nada, jest jakaś różnica? Chcę bardzo delikatnie podejść do tej skóry. Metoda czyszczenia jest dobra?
impex Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Szczoteczka nadaje się w przypadku mocno zabrudzonych skór, pędzelkiem jest bezpieczniej, szczegolnie na kantach, przetłoczeniach itd.Jak bardzo chcesz to mozesz uzywać pędzla, na pewno nie zaszkodzisz.
cannonn Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Szczoteczką też pójdzie szybciej, bo jest większa i wygodniejsza
trzasku Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Jest to nowy samochód, więc praktycznie w ogóle nie jest brudny ponieważ tylko ja nim się poruszam a w dodatku jestem niepalący oraz nie jem w nim niczego. Dlatego chyba kupię bezpieczniejszy pędzelek, aczkolwiek znalazłem zestaw tej firmy co podałeś z wszystkimi środkami wraz z szczoteczką za 99zł więc może jednak to drugie, pomyślę. Szybkość to też dobry argument. PS. Czy mycie naturalnej a sztucznej skóry czymś się różni? Ja mam DINAMICA/ARTICO nie wiem czy to naturalka.
Dystrybutor Colourlock Opublikowano 12 Stycznia 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam! To czy fotele trzeba malować będzie wiadomo po wyczyszczeniu zestawem strong http://sklep.colourlock.pl/zestaw-strong-do-czyszczenia-skorzanej-tapicerki-samochodowej.html Nawet jeśli skóra będzie malowana to i tak musi być na początku wyczyszczona.
Dystrybutor Colourlock Opublikowano 12 Stycznia 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Do "pawel9016" Strong cleaner jest bezzapachowy. Do "trzasku" Wyślij zdjęcia oraz model samochodu (tutaj lub na priv), a ja już dobiorę odpowiednie środki. szczoteczka zdecydowanie lepiej wyciąga brud z porów skóry niż pędzelek. Jest to sprawdzona metoda używana przez najlepsze zakłady autodetailingowe w Polsce. Artico jest to sztuczna skóra. Można śmiało czyścić softem lub strongiem ze szczoteczką
Rekomendowane odpowiedzi