snap Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Chyba miało być 250ml? U mnie litrowe opakowanie starcza na 4-5 kompletów opon w zależności od rozmiaru. chyba opony oblewasz srodkiem prosto z butelki
rufus295 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Koledzy jak wydajny jest Nielsen? Na ile aplikacji starcza Wam 0.5/1L środka? Bez żałowania, 50ml na 4 opony.
mirek85 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Racja - mój błąd. Na komplet tych 16` ze zdjęć zeszło mi 1/5 opakowania. Tyle, że opakowania 0,5 a nie 1l jak mi się wydawało. Więc wychodzi 100ml na komplet. Jednak skoro Wam schodzi 25-50ml na komplet, to popełniam jakiś błąd przy aplikacji - w czym rzecz? Nakładam tak jak wspomniałem: pędzel z twardym, skróconym włosiem. Rozcieram tak długo aż fragment gumy bez zabezpieczenia przestaje się "barwić". Jakieś sugestie?
Sabat Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Racja - mój błąd.Na komplet tych 16` ze zdjęć zeszło mi 1/5 opakowania. Tyle, że opakowania 0,5 a nie 1l jak mi się wydawało. Więc wychodzi 100ml na komplet. Jednak skoro Wam schodzi 25-50ml na komplet, to popełniam jakiś błąd przy aplikacji - w czym rzecz? Nakładam tak jak wspomniałem: pędzel z twardym, skróconym włosiem. Rozcieram tak długo aż fragment gumy bez zabezpieczenia przestaje się "barwić". Jakieś sugestie? Spróbuj za pomocą gąbeczki do mycia naczyń, lub gąbkowego aplikatora do opon. Bo mi też zdecydowanie mniej schodzi
jackill Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Mi tez dużo schodziło pędzlem z 30 ml. Przerzuciłem się na piankowy aplikator i nawet połowę mniej. Tylko aplikacja jest bardziej wymagająca. Następny chyba wezmę jakiś żel, bo przy aplikacji płynu łatwo pobrudzić felgę.
mirek85 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Spróbuj za pomocą gąbeczki do mycia naczyń Mi tez dużo schodziło pędzlem z 30 ml. Przerzuciłem się na piankowy aplikator i nawet połowę mniej. Kilka osób w tym temacie wspomniała o niższej trwałości dressingu nakładanego aplikatorem. Może ktoś jeszcze podzieli się swoimi spostrzeżeniami w tej kwestii? jackill, jak w twoim przypadku wyglądała wytrzymałość Brilliance po zmianie sposobu aplikacji? Postaram się dziś precyzyjnie zmierzyć ile Brilliance mi zejdzie na opony. W zasadzie nigdy na to nie zwracałem uwagi. Litrowe opakowanie zniknęło dość szybko - może po 10, a może po 15 i 3/4 kompletów, nie liczyłem. Teraz mam opakowanie 0,5 Brilliance, które użyłem puki co tylko na komplet 16` ze zdjęć i zeszło ~ 80ml (przelałem właśnie resztę do miarki i było ~420ml). Porównując do waszych wyników... trochę się przeraziłem
blaszczu Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ja Brillance nakładam pędzlem - schodzi więcej ale moim zdaniem lepiej pokrywamy w ten sposób oponę, jest dzięki temu na niej więcej środka dzięki czemu jest on bardziej wyraźny na oponie. Raz nakładałem aplikatorem do opon i powiedziałem sobie, że nigdy więcej
przemas22 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Z pędzla dłużej trzyma i bardziej błyszczy. Z gąbki mniej wychodzi ale krócej trzyma i opona wygląda naturalnie. To moje obserwacje, ja jade pędzlem. Potrzebuje wtedy kilku myć aby zjechał całkowicie
jackill Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Kilka osób w tym temacie wspomniała o niższej trwałości dressingu nakładanego aplikatorem. Może ktoś jeszcze podzieli się swoimi spostrzeżeniami w tej kwestii?jackill, jak w twoim przypadku wyglądała wytrzymałość Brilliance po zmianie sposobu aplikacji? Czy ja wiem, chyba nie. Ale generalnie aplikatorem nakłada się mniej, więc to może dlatego. Po pędzlu trzeba sporo wycierać MF, bo opona się świeci i jest tłusta. Ja jak machałem pędzlem, to nalewałem do miarki, żeby widzieć ile zużywam.
mirek85 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Jak wcześniej pisałem - sam postanowiłem zmierzyć wydajność omawianego dressingu. Zobaczmy w jakiej minimalnej ilości Nielsen Brilliance można się zmieścić, aby opona była odpowiednio zabezpieczona i dobrze wyglądała. Wziąłem jakąś starą zimówkę 14` Po dokładnym umyciu i wysuszeniu widać, że guma nie jest najświeższa Odmierzone 5ml i najzwyklejszy pędzel, który wydał mi się dobry Na jedną rundę zeszło zaledwie 2ml. Po 30min przepolerowałem mikrofibrą, jednak smugi zostały. Za mało produktu który wsiąkł i nie pozostawił nic na powierzchni lub zły pędzel. Zrobiłem drugą, oszczędną rundę (0,7ml wystarczyło bo pędzel był już nasiąknięty) i po przetarciu gumy mikrofibrą smug nie było, wyszła ładna satyna, czego na zdjęciach przy sztucznym świetle nie widać. 2,7ml na jedną oponę daje 11ml na komplet 14` Wybaczcie zamieszanie z tymi 200-100ml które zrobiłem. Mam nadzieję, że ten mini-test nadrobi moją niekompetencję w zakresie dressingu do opon
sebek0720 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 mirek85, a już myślałem, że Brilliance jest jakiś mega nieoszczędny. Nie miałem z tym dressingiem do czynienia ale kiedyś sprawdzałem zużycie Meguiars Endurance - na 5 opon (175,70,R13) zużyłem 12ml. Aplikator nie był wcześniej nasączony.
barzlo Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 A czy ten Brillance brudzi alufelgi? Chodzi mi o to czy trzeba uważać, żeby nie miał styczności z alufelgami...
diablo228 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 dotkniesz kolego felge aplikatorem czy pędzlem to fibra przetrzesz miejsce na feldze i po problemie nie zauważyłem aby felgi w jakiś sposób brudziło itd a sporo już tego użyłem , spokojnie miejsce przejechane fibrą wyczyścisz.
blaszczu Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 A czy ten Brillance brudzi alufelgi?Chodzi mi o to czy trzeba uważać, żeby nie miał styczności z alufelgami... Jeśli delikatnie wjedziesz na felgę to zetrzyj jakąś "roboczą" fibrą i nie będzie śladu
barzlo Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 A jak długo trzy Wam Brillance? U mnie po tygodniu nie ma już śladu...
przemas22 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 To już nie jest ten sam Brilance co kiedys Miałem jeszcze ze starych zapasow i w porównaniu do zakupionego przez kumpla wygląda jak inny produkt. Trwałość i wydajność nowego na minus
Bonthyc Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2014 Ale żeby tydzień i ani śladu barzlo, jesteś pewny, że dobrze umyłeś oponę przed nałożeniem briliance? U mnie nawet dressing K2 do opon za który zapłaciłem mniej niż 20zł trzyma już 3 tydzień. Nie jest już co prawda tak pięknie jak w dniu nałożenia ale nie mogę powiedzieć, że nie ma po nim ani śladu...
Sabat Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2014 Ja mam Brillance z tamtego roku, 3 tyg spokojnie trzyma. Nawet jeżdżąc po deszczu.
biznes365 Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2014 W grę mogą jeszcze wchodzić opony.Z moich doświadczeń kiedyś po zaaplikowaniu Brillance na stare opony firmy Kleber albo Fulda też trzymał tydzień.Na nowych Continentalach w mondziaku miesiąc siedział i umarł.
manio49 Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2014 W grę mogą jeszcze wchodzić opony.Z moich doświadczeń kiedyś po zaaplikowaniu Brillance na stare opony firmy Kleber albo Fulda też trzymał tydzień.Na nowych Continentalach w mondziaku miesiąc siedział i umarł. Grunt to odpowiednie przyszykowanie opony - szorujesz APC albo DG701 tak długo, aż piana będzie biała. Cała filozofia
pawelpp Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Kupował ktoś ostatnio w nowej butelce 500ml ? Oryginalna jest chuda czy gruba ? Tak z ciekawości pytam bo nie wiem czy kupiłem fabryczny czy rozlewany.
kris1987 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Kupował ktoś ostatnio w nowej butelce 500ml ? Oryginalna jest chuda czy gruba ? Tak z ciekawości pytam bo nie wiem czy kupiłem fabryczny czy rozlewany. Chyba jest rozlewany w PL. W ori opakowaniu jest sprzedawany w 5l .
piotrek1388 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 W grę mogą jeszcze wchodzić opony.Z moich doświadczeń kiedyś po zaaplikowaniu Brillance na stare opony firmy Kleber albo Fulda też trzymał tydzień.Na nowych Continentalach w mondziaku miesiąc siedział i umarł. Grunt to odpowiednie przyszykowanie opony - szorujesz APC albo DG701 tak długo, aż piana będzie biała. Cała filozofia sprawdzę czy to dużo zmieni
Misza Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 Ja także używam brillianca od jakiegoś czasu i mogę powiedzieć ze z dnia na dzień mam o nim coraz gorsze zdanie a mianowicie krótko sie trzyma na oponie (myta apc i wysuszona) strasznie się błyszczy i jest tłusty ale za to cena rewelacyjna i ciężko znaleźć następce
Qub@ Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 Nielsena uzywam do cudzych aut (jak jakies mam do ogarniecia) dla siebie to juz roznie, czy to AF Glosstire czy Megs Endurance Cena naprawde jest ok, srodek jest wydajny a trwalosc to juz wiadomo, zalezy od wielu czynnikow.
Rekomendowane odpowiedzi