sliwinski404 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 W dupowozie mam miękka deskę, obszyta skóra, NL wyglada i trzyma na niej bajecznie. W drugim aucie mam wszystko w naturalnej skórze, od foteli po sufit, rączki, podłokietnik i deskę oraz dekory. Tam nawet na podsufitce NL zrobił taka robotę : Oczywiście najpierw wyczyszczone Interior Cleanerem, potem przetarte wilgotna fibra, potem sucha fibra i na to dopiero dressing. Efekt trzyma sie drugi tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszX Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Czyli NL mogę śmiało stosować na skórę ? ofc wcześniej umyję wszystko APC Shiny garage. Dalej mam dylemat czy brać NL czy Meguiar's Supreme Shine Protectant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Czyli NL mogę śmiało stosować na skórę ? ofc wcześniej umyję wszystko APC Shiny garage. Skóry bym nie czyścił APC, lepiej cleaner dedykowany do skóry będzie bezpieczniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Czyli NL mogę śmiało stosować na skórę ? ofc wcześniej umyję wszystko APC Shiny garage. Skóry bym nie czyścił APC, lepiej cleaner dedykowany do skóry będzie bezpieczniej. dobra rada niemniej jednak jak już chcesz to robić APC to nie przekraczaj najmniejszego stężenia roztworu i sprawdź w małym miejscu jak znosi to Twoja skóra:) bądź jak chcesz już po taniości to spróbować możesz szarego mydła, chodź i tak radziłbym dedykowane do tego celu środki Nawet na samej etykiecie Naturala jest zwrotka o Leather, Vinyl, Rubber.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszX Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Ok to do nabłyszczania skóry oraz deski NL ale jaki cleaner do skóry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss777 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 ........... bądź jak chcesz już po taniości to spróbować możesz szarego mydła,....... właśnie tak kiedyś zrobiłem to potem aż się przestraszyłem jak zobaczyłem w skory, sucha, szorstka i plamy po mydle MateuszX - kup najtańszy to ne znaczy ze slaby nielssen do deski super produkt cały czas używam a do skory jak chcesz po taniości to sonax mleczko i za około 35 zl masz wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 ........... bądź jak chcesz już po taniości to spróbować możesz szarego mydła,....... właśnie tak kiedyś zrobiłem to potem aż się przestraszyłem jak zobaczyłem w skory, sucha, szorstka i plamy po mydle owszem szare mydło potrafi wysuszyć niektóre skóry, dlatego później warto położyć coś nawilżającego więc tym bardziej uważałbym z APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwinski404 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Ja czyściłem te skory dedykowanym Interior APC od SG. Nic złego sie nie dzieje, ważne żeby po czyszczeniu chemią dobrze przetrzeć wilgotną fibrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszX Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Co myślicie o tym cleanerze do skóry ? Soft99 Leather Seat Cleaner 300ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OneMore Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Witam poszukuje środka do kokpitu do bmw e46.. ponieważ najgorsze są boczki drzwi które robią się wyblakłe..a jak popada deszcz wychodza białe plamy+zacieki się robią użyłem sonax extreme cocpit mat bez APC tylko z kurzu boczki wytarłem i dałem sonax i efektu żadnego..a jak się np po tym sonax teraz(mimo ze 1mc upłynął od aplikowania) położy palce na oparciu drzwi od razu białe plamy.. i mam pytanie który z tych środków wyciągnie głębie koloru+przykryje te wyblaknięcia PB Natural Look czy Zymol Conditioner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
therioon Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Ja zastosowałem produkt Zymola i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteks Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Czy ktoś ma porównanie SV Protecton vel Protecton Matt? Ten drugi na podstawie forum wiem, że daje głęboki mat. Obecnie używam Zymol Vinyl Conditioner ale mi się kończy. Bardzo mi odpowiada wykończenie, które daje ale chciałbym coś zmienić. Dlatego myślę o SV Protecton tylko nie wiem czy daje on połysk, czy też podobne do Zymola wykończenie. Wolałbym podobne do Zymola . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sardzent Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 i mam pytanie który z tych środków wyciągnie głębie koloru+przykryje te wyblaknięcia PB Natural Look czy Zymol Conditioner? Zymol nie korzystalem ale NL bardzo lanie podbija i uwydatnia fakture materialu, nei wiem jaka cena ale bardzo przekonal mnie Polytop Kunststoffpflege Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OneMore Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 witam kupiłem PB i dostałem gratis takie dwie rzeczy jedna do szyb druga do kokpitu co to jest? http://zapodaj.net/bc64768ff7b39.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_zgr Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Wydaje mi się że są to chusteczki, jedna do kokpitu a druga do szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 OneMore - to są nasączane chusteczki do mycia szyb i do czyszczenia/zabezpieczenia kokpitu (w tym drugim przypadku takie AIO). Dupy nie urywa, ale na szybką akcję (gdy chcesz przeczyścić szybko szybę w drodze, lub na szybko przetrzeć kokpit) dają radę. Oczywiście nie nadają się dla typowego detailera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo-29 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Ja używam do kokpitu i plastików naturla shine z Megsa,efekt plastiki wyglądają jak nowe trwałość ok tydz za tą cenę ok 50zł wydaje mi się że nie ma co narzekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_Artur Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Ja do kokpitów używam Anglewax AnGel, bardzo fajny efekt delikatnie błyszczący przy czarnym kokpicie używam go raz na dwa czasami trzy mycia auta a tak to tylko kokpit przecieram mikrofibrą. ładny cytrusowy zapach. Cena to nie całe 50zł. Środek jest bardzo wydajny bo używam go w kilku autach i w czasie ponad roku zużyłem dopiero pół butelki 0.5L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haks Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Chodziło mi o Koch Refresh Cocpit Care, mam też NL i Zymola i ten lepszejszy :-D Na kokpicie bardzo przyjemną satynę robi również Koch Chemie Top Star A jak z zapachem? Kończy mi się Natural Look i szukam czegoś mniej świecącego. Ale równie dobrze przyciemniającego jak NL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Jeżeli pytasz o tego Kocha którego ja wymieniłem to w sumie nie zwróciłem uwagi na zapach wiec musi byc delikatny bo mam słaby węch. Napewno tak dobrze jak NL nie przyciemnia jest bardziej subtelny. Dużo też zależy od plastiku. W moich aucie Koch wygrywa z NL ale u żony nadal stosuje NL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Jakie APC do Natural Look? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Nie ma dedykowanego może być ADBL, SG, Valet Pro i cala reszta wybór należy do Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 który cenowo tańszy wychodzi? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Ceny są zbliżone, różnice są małe jeśli chodzi o APC. Jeśli będziesz posiłkował się APC do jednego lub dwóch aut to nawet litr starczy Ci na długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 to konkretnie co kupić :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi