manio49 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam, czy środkiem Nielsen cyclone tak jak kolega wyżej polecił, wyczyszczę progi plastikowe dość mocno brudne? Oczywiście też bym chciał resztę plastików umyć . Do mocno ufajdanych progów możesz się wspomóc magiczną gąbką, u mnie pomogła. P.s zewnętrzne czarne listwy plastikowe, można nieco je jakimś środkiem nadać nieco dawnego "blasku"? Wg. mnie najfajniej sprawdza się Koch Chemie Nano Magic Plast Care, ale możesz popróbować z tańszymi środkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 P.s zewnętrzne czarne listwy plastikowe, można nieco je jakimś środkiem nadać nieco dawnego "blasku"? Polecam Owatrol Polytrol - chyba jak żaden z dostępnych środków przywraca czerń i świeżość zewnętrznych tworzyw. Leży długo, można też potem kłaść na powierzchnie potraktowane Polytrol-em dressingi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoryfx Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Bardzo wam dziękuje za odpowiedź. Szczerze powiem nie spodziewał się tak szybkiej reakcji Teraz już mam prawie wszystko a oglądając i czytając opinie na temat Owatrol Polytrol, to naprawdę plastiki wyglądają rewelacyjnie. Nawet jak by efekt był końcowy w 50% to było by ekstra hmmm, przeczytałem że bardzo dobry do tapicerki jest Mainz Refresh 500ml, tylko właśnie nic nie pisze o welurze, czy czasem go nie "zje"? P.s Wosk wybrałem Dodo Juice Hard Candy, czytając na forum cena i jakość idą w parze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 gregoryfx - pytania o środki do tapicerki zadawaj w odpowiednim dziale. Po to są działy na forum, aby nie robić "śmietnika". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druhh Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Ten jest inny, zupełnie inny. funkoval'owi chodziło chyba o ten: A są zupełnie inne te dwa niestety Stosowałem go, całkiem jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrry Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Co możecie polecić do wnętrza Toyoty Avensis 2010r. Zależy mi na intensywnym zapachu oraz lekkim połysku. Czy PB Natural Look będzie pasować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Co możecie polecić do wnętrza Toyoty Avensis 2010r.Zależy mi na intensywnym zapachu oraz lekkim połysku. Czy PB Natural Look będzie pasować? Natural Look będzie idealnym rozwiązaniem aczkolwiek nie oczekuj od dressingu, że zastąpi zapach samochodowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbiz Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 jerrry,ostatnio robiłem ten samochód i użyłem właśnie NL - środek sam w sobie jest świecący więc NL sprawił że plastiki odżyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrry Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Dzięki za rady. BP już zamówiony czekam teraz tylko na dostawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszX Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Witam! Mam do was pytanie jaki środek możecie mi polecić do deski rozdzielczej w bmw jest ona wykonana z dziwnego materiału do tej pory stosowałem tak zwanego "Plaka" ale irytuje mnie w nim to że rozpyla on się na inne plastiki oraz daje taki tłusty nalot szukam środka najlepiej w postaci żelu oraz żeby dawał efekt połysku nie chce matu.Czy możecie mi coś konkretnego polecić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Spróbuj Natural Look od Poorboys. Jest gęsty i na wielu plastikach daje dość świecący efekt jesli nie przetrzemy firbą po aplikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszX Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 A czym to aplikować ? czy aplikator dorzucają gratis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Ale na samym początku dobrze wyczyść wszystko APC, a dopiero później aplikuj. Ja do nakładania NL używam Megsowego żółtego aplikatora, możesz tez używać aplikatora z MF, wszystko wedle uznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszX Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Możesz podrzucić linka do tego aplikatora z megsa ? a druga rzecz jak myjecie apc środek spryskujecie tapicerkę czy deskę a potem wycieracie czy aplikujecie do wody a następnie szmatką wycieracie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Nie chce nikomu robić reklamy wiec podesle tylko foto, same aplikatory sa dostepne w kazdym sklepie który jest partnerem forum. żółte Megsowe słoneczka i zwykły aplikator z MF Co do samego mycia przy użyciu APC to w dużym skrócie zależy wszystko od stopnia zabrudzenia. Zaczynasz od rozcieńczenia APC około 1/20 z wodą demineralizowaną, spryskujesz czyszczone miejsce, pędzelkujesz, przecierasz wszystko wilgotna fibrą, a na koniec suchą. Jeśli brud nie schodzi robisz mniejsze stężenie i robisz wszystko jak wcześniej. Pracujesz zwykle na malej powierzchni żeby rozpuszczony brud z APC nie wysychał. Jeśli nie chcesz bawić się w rozcieńczanie APC możesz kupić gotowe środki do czyszczenia np. Autoglym Interior Shampoo czy 4Nano Predator. Używa się je podobnie jak APC. Dopiero po takim czyszczeniu używasz NL czy innego dressingu jaki masz pod ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Jeśli brud nie schodzi robisz mniejsze stężenie i robisz wszystko jak wcześniej. Chyba "przejęzyczenie", Według mnie jeżeli brud nie schodzi to potrzebne jest nam większe stężenie APC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Używał ktoś TuningKingz Natural Interior Dressing ?? Zastanawiam się nad jego zakupem a brak opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszX Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Co do tego APC to do tej pory myłem zawsze środek ciepła wodą + płyn do mycia naczyń i zawsze wszystko schodziło potrzebuje jedynie środka który nada ładnego połysku bo ten plak to irytuje mnie już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Jeśli brud nie schodzi robisz mniejsze stężenie i robisz wszystko jak wcześniej. Chyba "przejęzyczenie", Według mnie jeżeli brud nie schodzi to potrzebne jest nam większe stężenie APC. Oczywiście że przejęzyczenie Używał ktoś TuningKingz Natural Interior Dressing ?? Zastanawiam się nad jego zakupem a brak opinii. Mam go w dużym skrócie właściwościami, konsystencją i wydajnością przypomina mi PB NL, jak będę miał dziś czas po południu to zrobię szybkie porównanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Używał ktoś TuningKingz Natural Interior Dressing ?? Zastanawiam się nad jego zakupem a brak opinii. Mam go w dużym skrócie właściwościami, konsystencją i wydajnością przypomina mi PB NL, jak będę miał dziś czas po południu to zrobię szybkie porównanie Super by było, byłbym Ci naprawde bardzo wdzięczny. Jak bys sprawdził czy pozostają jakieś slady po kontakcie z wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Używał ktoś TuningKingz Natural Interior Dressing ?? Zastanawiam się nad jego zakupem a brak opinii. Mam go w dużym skrócie właściwościami, konsystencją i wydajnością przypomina mi PB NL, jak będę miał dziś czas po południu to zrobię szybkie porównanie Super by było, byłbym Ci naprawde bardzo wdzięczny. Jak bys sprawdził czy pozostają jakieś slady po kontakcie z wodą O własnie bo to najwiekszy minus PB NL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Ktoś ma porównanie Zymöl Vinyl Conditioner do NL na plastikach wew. w astrze g vectra c ford mondeo mk4 ogólnie niemieckie plastiki? Bo z tego co wiem to na każdej desce wychodzą inaczej te produkty i nie wiem który wybrać aby uzyskać lekką satynę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 kita33 - nie wiem, czy tworzywa wewnętrzne w Octavii można "podciągnąć" do "niemieckich plastyków", ale Zymol dał nieco bardziej matowy efekt. Jednocześnie dał też zauważalnie mniejsze przyciemnienie tworzyw, niż PB NL. W weekend postaram się "zebrać do kupy" i zrobić test na plastykach w Fieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszX Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Mam takie szybkie pytanko do was który środek będzie lepszy do plastików i skóry ? 1.Poorboy's World Natural Look Dressing 2.Meguiar's Natural Shine Protectant 3.Nielsen Finesse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Mam takie szybkie pytanko do was który środek będzie lepszy do plastików i skóry ? 1.Poorboy's World Natural Look Dressing 2.Meguiar's Natural Shine Protectant 3.Nielsen Finesse Te środki nie nadają się do skóry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi