InspektorKot Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Dzisiaj z racji czyszczenia laptopa wpadłem na pomysł zrobienia 50/50 z użycia środka do plastików wewnętrznych Dr Marcus Mleczko do czyszczenia kokpitu. Efekt to przyciemniony plastik o neutralnym wyglądzie. Elementy matowe pozostają całkowicie matowe, tak samo w przypadku satynowych. Dobry produkt dla osób, które szukają taniego środka lub robią masówkę, czy też potrzebują czegoś do dywaników gumowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSteam Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Ja sobie chwale Nielsen Finesse a co polecacie na zajechana plastikowa podloge w dostawczaku, gumowa wykladzine w busie lub po prostu na gumowe dywaniki? widzialem kiedys w akcji jakis srodek do zmywania wastwy polimerowej na tarkiecie i powiem ze robi robote. Zostawia gume czysta ale nie sliska i nie ma bialego nalotu. Tylko zapomnialem jak sie ten srodek nazywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Ja do kokpitu używam MEGUIARS SUPREME SHINE i jestem zadowolony jak się skończy to będę szukał czegoś lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comando Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Pierwszy raz użyłem dzisiaj Zymola do plastików i trochę się zdziwiłem. Tzn. Różnica między plastikiem naszmalcowanym a nienaszmalcowanym jest najmniejsza z wszystkich środków które stosowałem. Co prawda były to głównie marketowe środki ale używałem też Autoglym i różnica była większa. Mimo tego platik po tym mazidle ma swój urok. Nie wiem tylko czy rzeczywisty czy sam się nakręcam że to Zymol i zaczyna działać autosugestia. Natomiast zapach jest obłędny. Ma się ochotę nasmarować tym ryj zamiast samochodu. Chyba zrobię pięćdziesiątkę Zymol kontra Autoland i może wtedy do końca się przekonam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Ma się ochotę nasmarować tym ryj zamiast samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Natomiast zapach jest obłędny Którego Zymola do plastiku masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comando Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Zymol Vinyl Conditioner. Pachnie jak orzechowy balsam do Ciała i taką też ma konsystencję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Coś mam z nosem nie tak w takim razie albo Zymol zmienił tego tańszego, bo dla mnie to on jest bez ładnego zapachu. Podobno, bo nie miałem, wyczuwalny zapach miał stary droższy (biała butelka), bo ten nowy droższy też jakoś rewelacyjnie nie pachnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 21 Maja 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 GR_BKP, bo są dwa Zymole Vinyle Conditionery. Ten w przezroczystej butelce jest prawie bezwonny, ten w białej pachnie wspaniale, wg mnie migdałami albo czymś takim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Mam oba I ten w białej ma słabo wyczuwalny zapach jak dla mnie... - mowa o nowym, który gęstością i kolorem jest taki sam, jak ten tańszy w przezroczystej butelce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kM3 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 czym różnią sie te zymole prócz zapachu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 21 Maja 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Mam oba I ten w białej ma słabo wyczuwalny zapach jak dla mnie... - mowa o nowym, który gęstością i kolorem jest taki sam, jak ten tańszy w przezroczystej butelce Co to znaczy nowy? (pytam o tę białą butelkę). Ja mam z początku marca 2013 i zapach jest mega intensywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Nie wiem kiedy była zmiana, ale jak czytałem na forum o zymolu "biała butelka" to właśnie wszyscy pisali, że mega zapach i wodnisty, przezroczysty. Teraz ten w białej butelce ma kolor i gęstość tego taniego. Też gdzieś czytałem na forum, że zmienili - bo się zdziwiłem, jak otworzyłem swoją butelkę Zapach wyczuwalny, ale nie jest to jakaś feeria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Ja mam Zymolka w białej butelce i potwierdzam słowa kolegi Eryczek. Pachnie bardzo intensywnie migdałami w kolorze kremowo żółtym i gęstej konsystencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Powącham jeszcze raz. Może katar miałem. [ Dodano: 23 Maj 2014, 11:43 ] Niuchnąłem. No nawet jest coś w tym z migdałów, ale żadne mega, pachnie na całą okolicę jak chociażby powąchanie Zymola Detail - tu czuć silnie zapach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 ...ponieważ jeszcze nic do kokpitu mnie nie przekonało do siebie (szukam czegoś, co będzie w cieniu jak Zymol, ale nie będzie jak on oślepiał w słońcu ), dokupiłem kolejne i położyłem obok siebie Wkleję zdjęcia, może komuś się przydadzą. W tym wątku, bo to żaden test - posiedzą może z półtora tygodnia i zmyję, zostawię sobie ten, któremu połysk spadnie - bo teraz w słońcu każdy się świeci (takie jakieś dziwne te plastiki w E46), reszta na giełdę Zdjęcia opisane, więc widać co gdzie. Użyte są: Sonus Total Eclipse PolishAngel Snow Cake Zymol Vinyl Zymol Vinyl Conditioner (czyli ten tańszy) Boczek drzwi Na drugim taka sama kolejność: Kokpit W ostrzejszym słońcu - nie widać tego na zdjęciach, ale błyszczy się bardziej niż nieposmarowany plastik. Trochę późniejszą porą. Mniej słońca i inne kąty zdjęć. Na koniec jeszcze kawałek wolnego plastiku na drzwiach (róg przy lusterku) potraktowałem po prostu Cockpit Detailerem Sonusa, zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kM3 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 powinieneś wypróbować jeszcze Gtechniq C6 Matte Dash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Już go sprzedałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek ! Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 GR_BKP, wrzuć jeszcze proszę zdjęcia przed ich ściągnięciem bo też jestem ciekaw jak będą wyglądać po czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kM3 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Już go sprzedałem a jak wrażenia w stosunku do powyższych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Praktycznie nie było go widać. A ja chcę, żeby było przyciemnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comando Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Myślę że z taką dokumentacją zdjęciową, ta relacja nadawała by się do testów. Ciekaw jestem wyników trwałości. Mógłbyś potrzymać te dresingi jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 GR_BKP, A próbowałeś AF Spiritz ? Przyciemnia, ale jest totalnie matowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comando Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Podgrzewałeś plastik przed aplikacją Zymola ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Myślę że z taką dokumentacją zdjęciową, ta relacja nadawała by się do testów. Ciekaw jestem wyników trwałości. Mógłbyś potrzymać te dresingi jakiś czas. To się raczej nie uda - w Boże Ciało mam zlot raczej z takimi paskami nie pojadę GR_BKP, A próbowałeś AF Spiritz ? Przyciemnia, ale jest totalnie matowy. Kiedyś, kiedyś próbowałem u Pawła MX z jego prywatnego zapasu. U mnie nie było go za bardzo widać na plastikach. Ale może jeszcze raz spróbuję Podgrzewałeś plastik przed aplikacją Zymola ? Przy tej temperaturze i wcieraniu nie ma to chyba większego sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi