Skocz do zawartości

Coś do kokpitu

MetalMagnes

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ja mogę polecić środek o nazwie Perlon polskiej firmy Organika.

Podstawową jego zaletą wg mnie jest to, że nie zmienia charakterystyki elementów, a jedynie wydobywa ich barwę. To co było matowe takie pozostaje a połysk też jest ok.

Podoba mi się to, że nie zrobi krzywdy gdy niechcący trafi na tapicerkę, chrom, czy karoserię.

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Mam zamiar kupić PB Natural Look i chciałem zapytać czy naprawdę jest matowy i deska nie bd tłusta jak po różnego rodzaju plakach itp.

Ponieważ zalezy mi na matowym wyglądzie a żeby kolor był ożywiony ?

Kolego jest mnóstwo produktów opisanych na forum, a co do PB NL jest dobrym produktem ale super hiper matu nie daje. Jak nazwa produktu mówi daje naturalny wygląd i na pewno odżywia.

Zakupiłem PB NL choć miałem opory bo plastiki Vectry błyszczą się niemiłosiernie, ale jest ok, odżywione i wyglądają o niebo lepiej. Oczywiście wszystko wcześniej oczyszczone APC VP. Zapach bardzo przyjemny i nawet się utrzymuje.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Zakupiłem PB NL choć miałem opory bo plastiki Vectry błyszczą się niemiłosiernie

zgadzam się, mam astrę i vectrę - te plastiki strasznie świecą ale NL daje z nimi rade. Z ciekawości.. Na tą "eko skórę" na górze kokpitu też nakładasz?

Czy ktoś ma porównanie Gtechniq C6 Matte Dash vs Sonax Xtreme Cockpit Mat?

Jak jest z zapachem tych środków?

Do tej pory używałem Megs Natural Shine, ale szukam czegoś matowego i chyba te dwa wyżej podane będą dobrym wyborem?

Z racji tego, że nikt nie odpowiedział na moje pytanie to postanowiłem sprawdzić na własnej "kieszeni" Sonax Xtreme Cockpit Matowy ;)

Jakby kogoś interesowało to ma zapach podobny do szamponu familijnego z niebieskiej butli :D

Bardzo przyjemny i świeży. Nie cytrusowy jak gdzieś się doczytałem (!).

Po nałożeniu w Focusie jest przyjemny macik, nie robią się plamy po wodzie (stestowane bo nakładany w czasie deszczu).

Natural Shine od Megasa wygląda przy nim jak plak :)