MirekGTS Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Barteq ale to jest chyba surowy strukturalny nie lakierowany plastik, więc chyba nie tędy droga. No chyba że to lakierowany, ale na komórce słabo widzę. Jak zwykła struktura to delikatnie opalarką wygrzać, zejdzie biała śmiga i będzie się mniej rzucać w oczy. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Patryczekk Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 To jest chyba zwykła struktura kantonów fordach transitach. Nie mam opalarki... a ten papier drobny to mokry o jakiejś konkretnej granulacji? Jeszcze zaciemnie to jakoś. Może nie zauważa od razu a po paru dniach czy myciu to nie moja sprawa
MirekGTS Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Jak to jest struktura to papierem niewiele zrobisz. Zeszlifujesz to na gładko i zmatowisz czyli będzie jeszcze bardziej rzucać się w oczy. Odtworzenie strukturu i wyrównanie rysy jest raczej nie realne. Jedyną opcją to wygrzać opalarką żeby wyrównać kolor, bo teraz rysa jest biała i rzuca się w oczy. Może jakaś mocna suszarka do włosów da radę ale tam chyba jest za niska temperatura. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
barteq Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Fuck faktycznie to struktura. Jak nie masz opalarki to rozgrzej nóż na palniku i delikatnie przetrzyj po rysie.
S3ci0r Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 nie radziłbym rozgrzanym nożem, jeśli już to samym płomieniem z zapalniczki/zapalarki, ale ostrożnie żeby nie podpalić. wystarczy jak będziesz po długości jechał płomieniem po rysie, w miarę równomiernie, na początku szybko, potem możesz trochę zwolnić.
barteq Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Rozgrzanym elementem jesteś w stanie zrobić to bardziej dokładnie. Robiłem już tak kilkukrotnie.
S3ci0r Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2017 może Ty, ale kolega nie ma żadnego doświadczenia więc pewnie narobi więcej szkód niż jest obecnie wyrządzonych.
dreq02 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Witam wszystkich, przywitanie już było. A co powiecie na urządzenia hot air? Mam sporo rys niezbyt głębokich na czarnych strukturalny plastiku. Myślę, że takim hot airem z cienką dysza było by ok. Wydaje mi się, że opalarki mają za szeroki strumień (ale są tańsze) a ten hot air (koszt kolo 130 zl) ma cienkie końcówki. Ktoś próbował? Akurat mam identyko strukturę jak na tym filmie:
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opalarką tak samo to ogarniesz, wystarczy dobra dysza.
dreq02 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 tylko każdy plastik ma różną strukture i właściwości. Hot airy można regulować w większym zakresiem. I mają lepsze końcówki niż same opalarki. Właśnie się nad tym zastanawiam
tOmki Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2017 Dzięki za podpowiedź z tym filmikiem. Rysy na schowku w Megane III też mam. Probowałem z Hot-Air'em, tylko że dałem max 140 stopni - muszę spróbować raz jeszcze z wyższą temp.
polpaw Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2017 A jeśli chodzi o elementy nadwozia, błotniki, zderzaki praktykuje się naprawy takich elementów na gorąco? Macie może jakiś filmik z takiej naprawy?
Balzac Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 Tez stoję teraz na dylematem. Opalarka czy hot air. Usuwaliscie takie ryski jak na filmiku opalarką? Opalarka mnie przekonuje ze można zrobić plastik na zewnątrz szybciej niż tym hot air'em
Clio3_man Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2018 Cześć, mam podobny problem. Zarysowałem sobie jakiś czas temu bok samochodu - plastik. Otarcia jak na zdjęciach, czy da się to czymś usunąć? Próbować coś z opalarką jak nieraz pisaliście czy to za duże zmiany? Wdzięczny będę za wszelkie rady
S3ci0r Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2018 9 godzin temu, Clio3_man napisał: czy da się to czymś usunąć nie, zaprawki albo malowanie, innej opcji nie ma
YOBACK Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 @Clio3_man Jeżeli te czarne plamy to przebicia do gołego plastiku, to nic tylko to co kolega wyżej. Jeżeli to jest np. lakier z samochodu który obtarłeś, czy barierki, to papier 2500 na mokro i jak już wszystko zniknie, to polerka. Lepiej wrzuć zdjęcia z bliska tych uszkodzeń. Ale jak nie masz polerki mechanicznej, to nawet nie rób papierem, tylko podleć do jakiejś firmy, ew/ podaj miejscowość, może ktoś pomoże z forum.
Maximus2 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2018 Jak usunąć rysy na obudowie stacyjki. Próbowałem jakąś pasta do plastiku polerować ręcznie ale efekty są mizerne.
paperson Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2018 @Maximus2 przy takich ryskach zabawa opalarką daje dobre efekty. Raczej żadna chemia Ci tego całkowicie nie zamaskuje.
Maximus2 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2018 Tzn tylko podgrzewanie opalarką, nic więcej?
paperson Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2018 @Maximus2 delikatnie opalarką popracuj, a po ostygnięciu nałóż jakiś przyciemniający dressing do plastików, np. Poorboy's Natural Look
Maximus2 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2018 Bardzo dziękuje za cenne porady. Oczywiście sprawdziły sie. Plastik trochę sie błyszczy ale efekt jest więcej niź zadowalający 1
Rekomendowane odpowiedzi