Setop Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Witam, udało mi się w końcu pozbyć smoły z nadkoli, jednak na jasnym lakierze pozostały po niej żółte plamy które już za cholerę nie chcą zejść - wie ktoś jak się ich pozbyć ?
Administrator AreK Opublikowano 8 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 kolego Setop, zapodaj jakieś fotki. Opisz co czym usunąłeś. Więcej faktów a na bank coś zaradzimy!
Setop Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Smoła pokonana została za pomocą środka Carvalet. przed praca nadkole wyglądało w sposób następujący : po zakończeniu przedstawiało się to już tak : i małe zbliżenie zdjęcia niestety robione telefonem ale "coś tam" widać
Administrator AreK Opublikowano 8 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Rozumiem ,że Carvalet nic więcej nie bierze.Może spróbuj lekko ścierną pastą polerską!
Setop Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Nie bierze bo powierzchnia jest już gładka czyli to jakieś odbarwienie. Też właśnie myślałem o paście polerskiej. To przy kolejnym pełnym cyklu zrobię to miejsce pastą. Dzięki.
Setop Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 jest to odbawienie, glinka tego nie zbierze. Jedynym sensownym rozwiązaniem jest chyba ta pasta polerska. Napewno dam znać gdzieś za miesiąć jak będę na nowo woskował auto
Setop Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 poświęciłem na to 20 min polerując ręcznie jedno miejsce, zniszczyłem gąbkę, straciłem cierpliwość a odbarwienie jak było tak jest odpuściłem być może maszyną by zeszło ale nie ma się tam jak wcisnąć. Przy kolejnym pełnym cyklu czyszczenia auta podejdę do tematu z papierem ściernym
Mrt09 Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2012 Mam taki problem z dziwnymi plamami na lakierze i nie wiem czy to usunąć? Samochód mam od kilku tygodni ale wydaje mi się, że tego nie było, bo bym to zauważył po 1 myciu. Na normalną smołę to nie wygląda, bo plamy są jasno brązowe (zdjęcie poniżej ale dosyć ciemno wyszło). APC nie pomaga, szampon też, inne konwencjonalne sposoby także. Niestety nie posiadam żadnego profesjonalnego preparatu jeszcze, nie chciałem już nic kupować w tym sezonie ale jednak muszę to wyczyścić. Chcę kupić Nielsen Tar&Glue Remover tylko nie jestem pewny czy da rady?? FOTO
Moderator krd Opublikowano 10 Września 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Września 2012 Sprobuj glinka. Ten Nielsen moze tez da rade...
Mrt09 Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Niestety Nielsen T&G Remover nie daje rady, oprócz tego, że sobie wyczyściłem pięknie nadkola i progi z smoły i kilka plam po żywicy z drzew to problem dalej aktualny.
SJake Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Mrt09, jeśli usunąłeś smołę, a tar remover nie daje już rady - pasta tnąca lub polishing powinny pomóc.
bili20@o2.pl Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 ja tak raz miałem i szorowanie, ale naprawdę ostre szorowanie glinką pomogło
kubik Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Czasem są plamki,przypominające nieusunięte pozostałości po smole,jest to jednak jakaś pewnego rodzaju lotna rdza,czy inne osady metaliczne. Doskonale radzą sobie z nimi prixy,ironXy itp.
Rekomendowane odpowiedzi