autofanatic Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 maks87, npiotr, dzięki wielkie za pozytywna opinię Szkoda tylko, że nie macie zdjęć z prac, no ale cóż liczę, że następnym razem wrzucicie
Moderator rychu Opublikowano 7 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Ponieważ od mojego testu minął właśnie miesiąc postanowiłem sprawdzić trwałość produktu. Stwierdzam, że Pink Sheen, po tym okresie, ma się bardzo dobrze. Drzwi w miesiąc po aplikacji: Po nałożeniu świeżej warstwy na prawą część drzwi: Zbliżenie: Różnica między nową warstwą a tą która była na drzwiach jest niewielka. Oczywiście da się zauważyć różnicę ale jest ona zdecydowanie mniejsza niż się spodziewałem. Nie ma szans na tak wyraźną różnicę jaka była po nałożeniu na niczym niezabezpieczone drzwi. Nawet robiąc fotki musiałem się postarać żeby było widać nową warstwę
autofanatic Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Super, cieszy nas bardzo, że test przebiega pozytywnie i że nasz środek zgarnia pozytywne opinie
kolargol Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 dobrze wygląda po takim okresie
Danio Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Jak drzwi kierowcy i elementy "macane najczęściej?
Moderator rychu Opublikowano 7 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Danio, Elementy macane najczęściej - hmmm ciężko powiedzieć bo na kierownicę, lewarek i pedały nie nakładałem Jeśli chodzi o drzwi kierowcy to uchwyt jest zrobiony z twardego, śliskiego plastiku który za bardzo nie przyjmuje dressingu a miejsce w którym usiłuję opierać łokieć (usiłuję bo jest za wysoko) oczywiście że się poddało ale to raczej nieuniknione. Ogólnie drzwi kierowcy też wyglądają dobrze.
pLaYmAn Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Otrzymałem dzisiaj próbkę Pink Sheen od Autofanatic i od razu zabrałem się za szybkie przestestowanie. Zapach: pasuje do koloru, rzeczywiście zapach podobny do mydła/płynu do płukania - całkiem przyjemny, dobra alternatywa dla specyficznego PB Natural Look. Konsystencja: preparat jest rzadki, jak napisał Rychu - Natural Look jest gęstszy, jednak to właśnie dzięki konsystencji Pink Sheen jest wygodniejszy w nakładaniu. Preparat przetestowany na 11 letnich drzwiach i progu Hyundaia Coupe. Przed aplikacją wszystkie powierzchnie zostały wyczyszczone APC Megsa 1:10. Pink Sheen nakładany żółtym aplikatorem Megsa, Natural Look aplikatorem bawełnianym. Drzwi gotowe do przyjęcia dressingów: Lewa strona Pink Sheen, prawa Natural Look: Lewa strona Natural Look, prawa Pink Sheen: Podsumowanie: Zdjęcia - jak to często bywa - delikatnie przekłamują Efekt jaki dał Pink Sheen jest lepszy (potwierdzone przez 3 osoby ). Produkt w porównaniu do Natural Look jest łatwiejszy w rozprowadzaniu oraz daje ładniejszy efekt - powierzchnia początkowo jest bardziej świecąca, jednak po chwili zamienia się w bardzo ładną satynę. Zapach to kwestia gustu, mi odpowiada. Krótko mówiąc mam nowego faworyta jeśli chodzi o dressingi Jeszcze raz dzięki za możliwość przetestowania. W przyszłości będę starał się dorzucać zdjęcia jak PS prezentuje się na plastikach innych aut.
autofanatic Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 pLaYmAn, dzięki wielkie za test, relację i pozytywną opinię Czekamy na Twoje spostrzeżenia dotyczące trwałości
Tworek Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Tak wiec i ja miałem okazję wypróbować preparat od AutoBrite Pink Sheen. Porównałem go z 303 Aerospace Protectant. Do testów poszły lewe tylne drzwi. Przed nakładaniem przetarłem cały boczek delikatnie wigotną MF, w celu usunięcia zbędnego kurzu. Po lewej stronie preparat 303 Aerospace, a po prawej Pink Sheen. Taki sam test wykonałem na ochronnym plastyku na progu. Ogólnie porównując te dwa środki wybrałem bym Pink Sheen, dlaczego ? Wykończenie matowe jest na podobnym poziomie, ale Pink Sheen daje lekko ciemniejszy odcień i ładniej pachnie. Do aplikacji na wszystkie plastyki w aucie poszło mi może ze 30 ml. Dodatkowo do testera założyłem atomizer co ułatwiło mi łatwo rozprowadzenie preparatu na plastyki, jak zaleca producent.
damian Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Również otrzymałem od autofanatic AutoBrite Pink Sheen do testów. Zawartoś przelałem do buteleczki z atomizerem. Plastiki wcześniej przetarłem APC Nielsen Cyclone. Test na boczkach drzwi: Tak wygląda na desce rozdzielczej: Drugi boczek drzwi: Rączka: Tak wygląda po zabiegu Spostrzeżenia po użyciu preparatu: -zapach: przypomina mi zapach mydła kwiatowego, ale jest ok, -aplikacja: łatwo się ściera produkt, nie powstajaprzy tym żadne mazy, -efekt: mi efekt bardzo odpowiada, osiąga się półmatowe wykończenie, widać że czymś jest zabezpieczony plastik, -wydajność: na całe auto ok. 20ml.
autofanatic Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Tworek, damianTDCi, dzięki za testy, relację i pozytywne opinie
pLaYmAn Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Pink Sheen zaaplikowany na plastik w 300C Trwałości szczerze mówiąc nie jestem w stanie dokładnie określić, ale ponad 2 miesiące trzyma. Poza tym nie pozostają zacieki od wody jak w przypadku Natural Look.
Tworek Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 pLaYmAn, nie na każdej powierzchni powstają zacieki na PB NL, u mnie w A4 B6 nie ma mowy o jakichkolwiek zaciekach, mimo to Pink Sheen jest godnym rywalem dla niego.
DaV Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Jak dlamnie to pozostawia takie same wykończenie jak 303 aerospace protectant, przy okazji zakupów dodam obowiązkowo do koszyka . A co do zacieków po NL to też nie miałem z tym problemów, pryskałem wodą z atomizera a po przetarciu nie było śladów zacieków.
iras Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Czy po aplikacji Pink Sheen "na codzień" można stosować jakiś Quick Detailer do wnętrza? Który QD sprawdził by się z Pink Sheen?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 11 Października 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 iras, Quik Interior detailer Od MEguiars, pewnie każda aplikacji będzie delikatnie zmywać efekt Pink sheen i będzie coraz bardziej matowe ale do szybkiego odświeżenia łącznie z plastikami i ekranami LCD jest
iras Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Kupiłem Pink Sheen Zapach tak jak napisali poprzednicy, "kwiatowy". Przy pierwszym kontakcie nawet przyjemny. Po kilkudziesięciu minutach spędzonych nad aplikacją drażniący, a może to APC Megsa? W każdym razie głowa pęka, jakbym w Seforze pracował Auto Audi A4 B6 z wnętrzem w kolorze Czarny Soul (prawie czarny, taki popielaty). Powierzchnia przygotowana APC Megsa w stosunku 1:20 i 1:10. Aplikacja przeprowadzona aplikatorem gąbkowym Megsa, raczej oszczędnie, bez potrzeby zbierania nadmiaru po aplikacji. Efekt całkiem pozytywny. Produkt ma potencjał . Natomiast wydaje mi się, że przez moją nieumiejętną aplikację (?) deska w pewnym świetle wygląda trochę "plamiasto". Czy jest możliwe uzyskanie jednolitej barwy na całej powierzchni deski? W jaki sposób taki efekt uzyskać? Czy bezpośrednio po aplikacji powinienem przetrzeć powierzchnię microfibrą? Dziękuję za wszystkie sugestie
Moderator rychu Opublikowano 17 Października 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Myślę, że rozprowadzanie produktu aplikatorem innym niż piankowy, pozwoli lepiej go dotrzeć i nałożyć równomierną warstwę.
wasyl156 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Też zastanawiałem się nad innym aplikatorem do wnętrza niż piankowy. Myślę, że mikrofibrowy byłby luxio, gdyż mikrofibra wejdzie nawet w porowate plastiki
autofanatic Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2011 Ja osobiście aplikuje PS za pomocą ręcznika z mikrofibry. Albo bezpośrednio na powierzchnię i potem dobrze rozprowadzam, albo na ręcznik i dopiero rozprowadzam. Nie zauważyłem plam
Rekomendowane odpowiedzi