Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Qub@, no i dokładnie o to mi chodziło- nie poradziłem sobie najlepiej z uzewnętrznieniem problemu :) Dzięki :good:

Opublikowano

Qub@, podepnę się tu ;)

Jak nie wypracuje do końca to jak usunąć ?? Jakąś mf polecasz ?? Przymierzam się do pierwszej korekty na swoim aucie i taka wiedza się przyda ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak Ci zostaną jakieś minimalne ślady to ścierasz resztki mf, ja osobiście używam tych najdelikatniejszych do wosków, żeby zminimalizować ryzyko nabawienia jakiś hologramów delikatnych. Generalnie cleaner staraj się wypracować do końca, aż zniknie (bez zbędnego docisku, najwolniejsze obroty, w przyp. rotacji)

Opublikowano

Podpinam się pod temat, obecnie stosuję DODO Lime Prime wersja ścierna, ponoć ma tam jakieś olejki itd itp, ogółem bardzo dobrze mi się pracuje tym cleanerem ale powoli się kończy a chciałbym spróbować coś innego. Wosk pod który używam tego cleanera to Coli 915, co byscie polecili w podobnych pieniążkach jak DJ LP, może coś z Poorboy'sa jakiś pro polish nie ścierny, auto po pełnej korekcji więc cząsteczki ścierne i wypełniacze mi nie potrzebne.

Opublikowano

qba_lle, jak masz iść w te od poorbooys'a to zostań przy Dodo. Z innych mało problemowych cleanerów polecam Esclate Lotion.

Opublikowano

qba_lle, Esclate Lotion to dobry cleaner - bardzo miło się nim pracuje i można go zostawić na dłużej do dotarcia. Ale od pewnego czasu używam Clearkote Vanilla Hand Glaze i dla mnie też jest super.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

porter_sc - pod Fusso: Duragloss Squeaky Clean. Pod Megs'a możesz dać np. DJ LP.

Opublikowano

kamilgt - takie info dostałem z Wax Paradise. I mam zamiar niedługo to przetestować :-]

Opublikowano

Nie polecam, tylko przekazuję info otrzymane od (jak mi się wydaje) kogoś bardziej doświadczonego w doborze produktów 8-) Zresztą w innym temacie inny forumowicz poleca tego DG po osobistym użyciu...

Opublikowano

W WP raczej by Ci nic innego nie polecili jak Duragloss :P Taka, mała uszczypliwość, Ci co są na forum długo to będą wiedzieli o co chodzi ;) A tak poza tym to lubię produkty Duraglossa i całkiem możliwe, że ten cleaner też fajnie zagra z fusso, ale ja nie testowałem.

Opublikowano

a moze ten :P DURAGLOSS #601 POLISH BONDING AGENT 236ML tylko dziwna sprawa jesli chodzi o nakładanie :-/// nałożyć poczekać aż wyschnie i na niego wosk :-// ? i dopiero jak wosk wyschnie to wszystko zetrzeć :-//

Aplikacja:

Wstrząsną przed użyciem.

Nanieść cienką warstwę na samochód, zostawić do wyschnięcia i NIE POLEROWAĆ

Następnie nałożyć sealant i po wyschnięciu wypolerować.

Opublikowano

powoli kończy mi się DJLP i szukam czegoś nowego czy ktoś może coś powiedzieć odnośnie Liquid Elements Black Diamond Paint Cleaner jak z maskowaniem oraz czy nadaje się pod naturalne woski jak i sealanty?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ogólne pytanie w sprawie cleanerów, czy istnieje możliwość ich przeterminowania lub utraty właściwości? pytam ponieważ mój DG 652 nie przygotowuje należycie powierzchni pod wosk syntetyczny tzn wosk siedzi bardzo któtko, lepszy jest lusso revitalising creame

Opublikowano

grabek246, a jak go przechowywałeś? Szczelnie zamknięty? Jaka temperatura?

Opublikowano

brudzi ale jak przetrzesz MF to schodzi bez problemu .. jak dla mnie to trochę podchodzi pod niebrudzenie :P