marszo Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2014 Qub@, no i dokładnie o to mi chodziło- nie poradziłem sobie najlepiej z uzewnętrznieniem problemu Dzięki
ludwik93 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Qub@, podepnę się tu Jak nie wypracuje do końca to jak usunąć ?? Jakąś mf polecasz ?? Przymierzam się do pierwszej korekty na swoim aucie i taka wiedza się przyda Pozdrawiam
Qub@ Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Jak Ci zostaną jakieś minimalne ślady to ścierasz resztki mf, ja osobiście używam tych najdelikatniejszych do wosków, żeby zminimalizować ryzyko nabawienia jakiś hologramów delikatnych. Generalnie cleaner staraj się wypracować do końca, aż zniknie (bez zbędnego docisku, najwolniejsze obroty, w przyp. rotacji)
qba_lle Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 Podpinam się pod temat, obecnie stosuję DODO Lime Prime wersja ścierna, ponoć ma tam jakieś olejki itd itp, ogółem bardzo dobrze mi się pracuje tym cleanerem ale powoli się kończy a chciałbym spróbować coś innego. Wosk pod który używam tego cleanera to Coli 915, co byscie polecili w podobnych pieniążkach jak DJ LP, może coś z Poorboy'sa jakiś pro polish nie ścierny, auto po pełnej korekcji więc cząsteczki ścierne i wypełniacze mi nie potrzebne.
SJake Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 qba_lle, jak masz iść w te od poorbooys'a to zostań przy Dodo. Z innych mało problemowych cleanerów polecam Esclate Lotion.
Xeper Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 qba_lle, Esclate Lotion to dobry cleaner - bardzo miło się nim pracuje i można go zostawić na dłużej do dotarcia. Ale od pewnego czasu używam Clearkote Vanilla Hand Glaze i dla mnie też jest super.
porter_sc Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Panowie potrzebuje 2 clenerow jeden pod syntetyka Soft99 FUSSO, 2 gi pod MEGUIARS GOLD CLASS CARNAUBA PLUS PASTE WAX co byście doradzili ;-)) ?
Eidos71 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 porter_sc - pod Fusso: Duragloss Squeaky Clean. Pod Megs'a możesz dać np. DJ LP.
kamilgt Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Eidos71, dlaczego akurat duragloss pod Fusso?
porter_sc Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 A co myślicie o DODO JUICE BASICS OF BLING PREP POLISH 250ml - cleaner pod wosk i sealant
Eidos71 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 kamilgt - takie info dostałem z Wax Paradise. I mam zamiar niedługo to przetestować
Artih Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jeszcze nie używał a już poleca i radzi ...
Eidos71 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Nie polecam, tylko przekazuję info otrzymane od (jak mi się wydaje) kogoś bardziej doświadczonego w doborze produktów Zresztą w innym temacie inny forumowicz poleca tego DG po osobistym użyciu...
bienek Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 W WP raczej by Ci nic innego nie polecili jak Duragloss Taka, mała uszczypliwość, Ci co są na forum długo to będą wiedzieli o co chodzi A tak poza tym to lubię produkty Duraglossa i całkiem możliwe, że ten cleaner też fajnie zagra z fusso, ale ja nie testowałem.
porter_sc Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 a moze ten DURAGLOSS #601 POLISH BONDING AGENT 236ML tylko dziwna sprawa jesli chodzi o nakładanie :-/// nałożyć poczekać aż wyschnie i na niego wosk :-// ? i dopiero jak wosk wyschnie to wszystko zetrzeć :-// Aplikacja: Wstrząsną przed użyciem. Nanieść cienką warstwę na samochód, zostawić do wyschnięcia i NIE POLEROWAĆ Następnie nałożyć sealant i po wyschnięciu wypolerować.
kamilgt Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 DURAGLOSS #601 POLISH BONDING AGENT 236ML to nie jest cleaner tylko tak jakby podkład pod zabezpieczenie po cleanerze
porter_sc Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 aha ;-)) to co najrozsądniej kupić ;-)
looki12 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2014 powoli kończy mi się DJLP i szukam czegoś nowego czy ktoś może coś powiedzieć odnośnie Liquid Elements Black Diamond Paint Cleaner jak z maskowaniem oraz czy nadaje się pod naturalne woski jak i sealanty?
grabek246 Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2014 ogólne pytanie w sprawie cleanerów, czy istnieje możliwość ich przeterminowania lub utraty właściwości? pytam ponieważ mój DG 652 nie przygotowuje należycie powierzchni pod wosk syntetyczny tzn wosk siedzi bardzo któtko, lepszy jest lusso revitalising creame
mavq Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2014 grabek246, a jak go przechowywałeś? Szczelnie zamknięty? Jaka temperatura?
grabek246 Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2014 temperatura pokojowa, zamknięty
comando Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Czy prima amigo brudzi plastiki ?
piotto0 Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 brudzi ale jak przetrzesz MF to schodzi bez problemu .. jak dla mnie to trochę podchodzi pod niebrudzenie
comando Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Takie brudzenie jest akceptowalne. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi